ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-06-10 17:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāds pārsteigums
https://jauns.lv/raksts/arzemes/608900-zalo-partijas-daudzviet-izgazusas-eiropas-parlamenta-velesanas

Nu protams ka cilvēki pamazām beidz balsot par absolūtu uzkrītošu idiotismu, pat tad ja šis idiotisms tiek reklamēts ar zināmajiem mārketinga līdzekļiem.

Skandināvijā vēl ir drusku sliktāk, bet nu cerams tur arī cilvēki pamazām sapratīs, ka visam šitam te politiskajam zaļismam ir zero sakara ar reālu dabas aizsardzību un reāla dabas aizsardzība ir viss tas ko piedāvā inženieri.

//Vairāki analītiķi apgalvo, ka konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP), kas šajās EP vēlēšanās guva uzvaru un paliks lielākā grupa EP, centusies diskreditēt zaļo programmu.// Ko izdarīt ir ārkārtīgi viegli, piemēram ja mēs iegooglējam ``scottish greens`` tad pirmais kas izlec ir kas? Pareizi - for a nuclear-free scottland. Nav jābūt lielam talantam lai kaut ko shitādu dirskreditētu

//Pēc vairāku zaļo tiesību aktu vājināšanas vai noraidīšanas pēdējā gada laikā EPP ir atklāti aicinājusi pārtraukt šādu tiesību aktu pieņemšanu, lai koncentrētos uz ES ekonomikas konkurētspējas saglabāšanu.// Nu loģiski, tā turpināt. Interesanti ka Vācjā AES jautājumā atpakaļgaitu bija ieslēgušo par Šolca zaļie, jo nu Vācijas AES slēgšana vispār ir/ bija veiksmīga krievijas specoperācija caur šiem zaļajiem izbāzeņiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2024-06-11 00:40 (saite)
No otras puses, viens pats Hinklijpointas C energobloks saražo 26 TWh gadā un aizņem < 2 km2, ekvivalentai jaudai vajag > 525 km2 saules paneļu un > 1000 km2 vēja turbīnu lauku (kur abi pēdējie turklāt ir pakļauti laikapstākļu kaprīzēm).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2024-06-11 09:37 (saite)
Troļļo? Hinklijpointa C saražo 0 kWh gadā, jo tā nav pabeigta. Šobrīd sola, ka vaaarbūt būs 29.-31. gadā (kas tad tur, +/- pāris gadu). Tikmēr vējš jau šobrīd uk saražo ~100 TWh gadā, un kaut kā neviens vēl par zemes trūkumu nav sācis sūdzēties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-06-11 10:19 (saite)
Vēja ģenerācija tieši tāpat prasa lielus propelleru laukus, kamēr jebkurš reaktora energobloks izskatās pēc vidēji lielas ēkas un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2024-06-11 13:17 (saite)
> Troļļo?

Nē, atsaucos uz EDF Energy prognozēm. Nepatīk runāt par šobrīd būvētiem reaktoriem? Var paņemt jebkuru no jau ejošajiem, ne absolūtie, ne proporciju cipari no tā nemainīsies.

> Tikmēr vējš jau šobrīd uk saražo ~100 TWh gadā

Ar kopīgo aizņemto teritoriju ~ 5000 km2 (atsaucoties uz figūrām no Erkka Rinne & Hannele Holttinen & Juha Kiviluoma & Simo Rissanen, 2018. "Effects of turbine technology and land use on wind power resource potential," Nature Energy, Nature, vol. 3(6), pages 494-500, June) un būšanu piesietam vēja aktivitātei.

> kaut kā neviens vēl par zemes trūkumu nav sācis sūdzēties

Lielā mērā tādēļ, ka cilvēki ir "atmiekšķējušies" — apjomīgu jaunu industriālu projektu šobrīd tikpat, kā nav, retorikas modē tagad ir džutas striķīši un degrowth idejas, kuru sekmīgas realizēšanas gadījumā striķīšiem tiešām atradīsies ottreizējas izmantošanas pielietojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?