ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-06-02 16:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kreisie esot gudrāki
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0160289624000254

un scihubā nav


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]az
2024-06-03 13:49 (saite)
btw, "Es Tev paskaidroju, ka tas ir eiblisms, jo tas ir eiblisms", ir cirkulārs arguments, kas neko nepaskaidro ;)
tas tā, ja nu kādam tiešām kādreiz būs svarīgi paskaidrot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-06-03 13:54 (saite)
kāpēc es paskaidroju, ka tas ir eiblisms? Tāpēc, ka tas ir eiblisms. Tas nav cirkulārs arguments, tas ir pamatojums, kāpēc es tam tērēju savu laiku.
Ko nozīmē vārds "eiblisms", es arī paskaidroju & vēl papildliteratūru iedevu, ja nu kādreiz gribas izlasīt, ko kāds atbild uz Taviem jautājumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2024-06-03 14:02 (saite)
tu paskaidroji, ka eiblisms ir "šķirot cilvēkus tajos, kas ir "veseli" un tajos, kuriem ir kaut kādi traucējumi, kuru dēļ viņi it kā pēc definīcijas nevar pilnvērtīgi piedalīties sabiedrības procesos un lēmumu pieņemšanā" - kur es saku, ka viņi nevar vai nedrīkst piedalīties sabiedrības procesos vai lēmumu pieņemšanā? ja smadzeņu darbības pētījumu atziņu apkopojums tavā uztverē = diskriminācija, tad arī asins analīžu vai redzes pārbaude ir eiblisms?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-06-03 14:21 (saite)
" frontālo daivu pacientiem var būt nepieciešama aprūpe un atbalsts, jo viņi var nebūt spējīgi patstāvīgi funkcionēt par spīti saglabātām sensorām un motorām funkcijam, ir klīniska realitāte. nezinu, kas ir tie "trū kreisie", kas neapzinās šādas vienkāršas likumsakarības. vai arī fakts, ka smadzeņu attīstība ir samērā ilgs process, un mēs nevaram prasīt, lai bērni vai pusaudži spētu pieņemt lēmumus un regulēt savu uzvedību tādā pat līmenī, kā to dara veseli pieaugušie cilvēki" acīmredzami sadala cilvēkus kategorijās (vai drīzāk spektrā), kur veselie-pieaugušie var un bērni-pacienti ne vienmēr var, pēc definīcijas, un vēlāk, kad Tu izvērs savu argumentāciju, Tu to turpini darīt.


vārdu "diskriminācija", starp citu, es neesmu lietojusi, un pārējie jautājumi arī ir pilnīgi absurdi, palasi, lūdzu, rūpīgāk vai nu sevis rakstīto, vai manis piedāvātos avotus, vai arī pieņem savu ieteikumu neizlikties par ekspertu visos jautājumos <3

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2024-06-03 14:48 (saite)
1) pēc insulta var būt ķermeņa paralīze - vai es pareizi saprotu, ka saskaņā ar tavu "eiblisma" definīciju tas, ka es pasaku, ka šie cilvēki nav pējīgi patstāvīgi pārvietoties, ir "eiblisms"?
2) frontālo daivu sindroma pacienti var nebūt spējīgi izvērtēt riskus, piemēram, ejot pāri ielai, un viņiem var būt nepieciešama ikdienas aprūpe - vai es pareizi saprotu, ka saskaņā ar tavu "eiblisma" definīciju tas, ka es pasaku, ka šie cilvēki var nebūt spējīgi patstāvīgi funkcionēt, jo var apdraudēt sevi ikdienas darbībās, ir "eiblisms"?
3) jaundzimušais bērns nevar patstāvīgi pārvietoties - vai es pareizi saprotu, ka saskaņā ar tavu "eidžisma" definīciju tas, ka es to pasaku, ir "eidžisms"?

saskaņā ar konvencionālajām "eiblisma" definīcijām, tās ietver diskriminācijas elementu, vai es pareizi saprotu, ka tava "eiblisma"/"eidžisma" definīcija ietver jebkādu cilvēku dalījumu pēc jebkādām pazīmēm, piemēram, daudzbērnu ģimenēs vai viena bērna ģimenē, jaundzimušajā vai pusaudzī, bērnā vai pieaugušajā, jo pats dažādu terminu lietojums kā tāds ir "eiblisms" un dalījums "spektrā"?
kādēļ mans jautājums par redzes pārbaudes rezultātiem ir "pilnīgi abbsurdi", bet frontālo daivu pacientu apraksts ir "eiblisms"? vai pēc optometriskām pazīmēm cilvēkus var dalīt "spektrā", to nevar darīt tikai neiroloģisku problēmu gadījumos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-06-03 16:27 (saite)
Nē, Tu nesaproti pareizi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?