ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-09-06 00:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pie kā mēs palikām?
Pie ``senajām civilizācijām``

OK, ir zināma virkne ļoti senu kultūru, par to nav strīda.

Jautājums ir par to vai varētu būt pastāvējušas kultūras kuras zināšanu līmenī ir salīdzināmas ar pašreizējo.

Pamata problēmas primāri ir apmēram 2:

1) Ja senatnē uz zemes būtu izdarīti kodolsprādzieni, mēs to zinātu pēc izotopu signatūras
2) Ja senatnē būtu zondēts vismaz mēness, tad mēs tās zondes tagad tur atrastu, jo tur nav atmosfēras kas korodē materiālus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-09-06 17:19 (saite)
Man šķiet ka tu īsti nesaproti kā strādā hipotēzes.

OK, tehniski hipotēzes var būt jebkādas. Bet nav vērts izvirzīt hipotēzes kurām nav galīgi nekādas evidences un kuras ir pretrunā ar masīvu daudzumu jau esošas evidences. Precīzāk sakot ir jābūt ļoti nopietnam iemeslam tādas izvirzīt.

Pagaidām tava un Gnidrologa hipotēze par ``seno civilizāciju`` balstās tikai uz to ka pēc jūsu uzskatiem akmeņi celtnēs ir apstrādāti ar viltīgiem paņēmieniem.

Pat ja tā tad tur vismaz ir vieta daudz ticamākai hipotēzei `` mēs precīzi nezinām kā tieši tie tika apstrādāti, ir vairāki pieņēmumi`` nevis uzreiz `` senāka civilizācija``.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-06 18:23 (saite)
Ir cilvēki, kas ar šīm hipotēzēm strādā. Kamēr neesi ar tām iepazinies, teikt, ka tās nav pamatotas, ir savas ignorances slavināšana.
Man personīgi šī tēma pagaidām liekas otršķirīga, jo vajag rakt tālāk tīri praktiskajā kultūra un krāt evidences. Toties tev jāiepazīstas ar korektu debatēšanas/oponēšanas un dažreiz pat elementāru valodas lietošanas tehniku. Es ļoti labi saprotu kas ir hipotēze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-09-06 18:28 (saite)
"Ir cilvēki, kas ar šīm hipotēzēm strādā. Kamēr neesi ar tām iepazinies, teikt, ka tās nav pamatotas, ir savas ignorances slavināšana."

Tu vakar tā arī neatbildēji: cik eģiptologu zinātniskās publikācijas esi izlasījis un cik muzejus apmeklējis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-09-06 18:31 (saite)
Hm vispār ja es skatos tos youtube video tad Gnidrs tiešām varēja palasīt ``pretiniekus`` kaut vai lai zinātu kam oponē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-07 01:26 (saite)
Kā jau teicu, "pretinieku" teorijas tikušas borētas galvā kopš skolas laikiem. Ja tev ir kas konkrēts un interesants padomā attiecībā uz megalītu konstruēšanu un materiālu apstrādi, gief plz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-09-07 01:23 (saite)
Tas ir tipa kārtējais 'muh credentials' moments? Vispār jau 'oficiālā' vēsture tika mācīta skolā. Vidusskolā mums bija arī kultūras vēsture, kas izmantojot apstiprinātos mācību materiālus mācīja tieši to pašu, ko stāsti tu. Redzēju gan tabulas ar instrumentiem un to bildītēm gan shematiskos attēlojumus kā ar baļķu un tauvu palīdzību tikuši transportēti būvmateriāli utt. Vēlāk arī discovery redzēti neskaitāmi doķi ar oficiālo eģiptologu naratīviem. Neatceros, ka tur būtu ticis demonstrēti jebkādi eksperimenti. Ja tev ir kādi interesanti pdfi par akmens apstrādi un to praktisko demonstrāciju, tad ar interesi ielūkošos.

Latvijā esošie muzeji jaunībā izstaigāt krustām šķērsām. Kurējos tieši domā un kam vajadzēja pievērst uzmanību?
Ko varēt iegūt redzot muzejā objektus, kurus esmu redzējis fotogrāfijās? Telepātiskus flešbekus par to kā tie tikuši izgatavoti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-09-07 07:27 (saite)
Tas nav "muh credentials", bet gan "you hypocrite" moments. Tu pārmet ctulhu "Kamēr neesi ar [hipotēzēm] iepazinies, teikt, ka tās nav pamatotas, ir savas ignorances slavināšana", bet tikmēr pretī liec ko - ka videnē neesi bastojis vēstures stundas? Tas nav nopietni. Mēs esam apmēram viena vecuma, es atceros, ka videnes programmā vēl bija iekļauta hipotēze, ka fiziskos darbus piramīdās darīja vergi. Es laikam biju jau maģistros, kad jauni izrakumi un jauni pētījumi ļāva to apšaubīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-07 18:12 (saite)
Vergi vai ne vergi, runājot par akmens apstrādes tēmu, ir samērā paralēli. Lai cik augstas klases brīvprātīgs meistars tu nebūtu, nevar ar zobu irbuli nopulēt akmens skaldni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?