ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-09-06 00:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pie kā mēs palikām?
Pie ``senajām civilizācijām``

OK, ir zināma virkne ļoti senu kultūru, par to nav strīda.

Jautājums ir par to vai varētu būt pastāvējušas kultūras kuras zināšanu līmenī ir salīdzināmas ar pašreizējo.

Pamata problēmas primāri ir apmēram 2:

1) Ja senatnē uz zemes būtu izdarīti kodolsprādzieni, mēs to zinātu pēc izotopu signatūras
2) Ja senatnē būtu zondēts vismaz mēness, tad mēs tās zondes tagad tur atrastu, jo tur nav atmosfēras kas korodē materiālus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2022-09-06 13:57 (saite)
Btw, es neapgalvoju, ka obeliski tika izkalti tieši tādā veidā. Varbūt bija citas efektīvākas metodes. Taču es ļoti sasmējos, ka gnidrologs saukā eģiptologus par "kabineta teorētiķiem", un tad kā respektablu kritiku piedāvā materiālu, kur viens čalis čīkst, ka pēc darba rociņas sāpēja, un otrs ir sašutis, ka pēc 20min viņam vēl nebija gatavs obelisks. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-06 18:19 (saite)
Un tas ir viss lol? Ieliku šo, jo tas ir viens no ļoti retajiem mēģinājumiem kaut kā replicēt savas teorētiskās fantāzijas praksē. Manuprāt ideja par "tup un dauza" ir absurds pilnīgi neatkarīgi no tā par kādiem samsoniem uzskati senos ēģiptiešus. Šāda hipotēze ir līdzīga tai, kura paģēr, ka sabāžot istabā baru pērtiķu un rakstāmmašīnu, viņi agri vai vēlu uzklabinās Šekspīra cienīgu prozas darbu. Ja tas ir tas pie kā nonāk "eģiptoloģijas desmitgades", tad vienīgais secinājums ir - šarlatāni. Pie tam ne jau tikai pati dauzīšanas "tehnika" ir farss. Arī citas pazīmes, kas novērojams šajās raktuvēs, kaut vai vērojot iedobumu reljevu, atstāj tupās dauzīšanas hipotēzi mēslainē, jo nemeiko nekādu sensu.

Kombinācijā ar ideālas formas un augstas sarežģītības artefaktiem kā minētais sarkofāgs, visas pasakas par primitīviem gurnautos tērptiem mežoņiem, kas dauza ar akmeņiem un skrubina ar bronzas irbuļiem, izskatās pēc satīras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-09-06 18:34 (saite)
Jā, kritika, ka "man rociņas ātri nogura" ir lol, nevis respektabla kritika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-07 01:14 (saite)
Manuprāt priekš kritikas tur nav vajadzīgi NEKĀDI komentāri. Caurām dienām dauzīt ultra cietu akmeni pret mega cietu akmeni, lai izdoblītu tūkstoštonnīgu bluķi ir tas pats, kas pilināt tam virsū ūdeni no lejkannas, kamēr izzāģēsies. Ja viņi būtu vairākas dienas pilinājuši ūdeni un tad konstatētu, ka tas ir nodilis par 2 milimetriem, tad tas laikam skaitītos pierādījums, ka tieši šāda tehnika tikusi lietota tūkstošiem megabluķu izrakšanai vai kā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?