ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-09-06 00:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pie kā mēs palikām?
Pie ``senajām civilizācijām``

OK, ir zināma virkne ļoti senu kultūru, par to nav strīda.

Jautājums ir par to vai varētu būt pastāvējušas kultūras kuras zināšanu līmenī ir salīdzināmas ar pašreizējo.

Pamata problēmas primāri ir apmēram 2:

1) Ja senatnē uz zemes būtu izdarīti kodolsprādzieni, mēs to zinātu pēc izotopu signatūras
2) Ja senatnē būtu zondēts vismaz mēness, tad mēs tās zondes tagad tur atrastu, jo tur nav atmosfēras kas korodē materiālus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2022-09-06 08:33 (saite)
Es nemeloju. Katru reizi pie šīs tēmas gan es, gan ctulhu tev meklē un liek linkus uz eksperimentiem, un tu katru reizi apgalvo, ka nekas netiekot pētīt. Cik var?
Šitā tava prasība, lai tev uztaisa sarkofāga kopiju, ir smieklīga no zinātniskā viedokļa. Eksperimentālās arheoloģijas uzdevums šajā gadījumā ir noskaidrot, kā tika apstrādāti dažādi ieži, nevis ražot sarkofāgus. Ja gribi sarkofāga kopiju, tad uz priekšu - sameklē privāto finansējumu, izveido darba grupu un taisi augšā. Publisko zinātnes finansējumu tādām muļķībām neviens tev nedos.

Man arī "patīk", kā notiek šitā nekonsekventā lēkāšana no 4. dinastijas (Lielā piramīda), pēkšņi uz 12. dinastiju (tas tavs video), it kā šos objektus nešķirtu +/- 6 gadsimti. Tiešām redzu, ka esi daudz lasījis un kārtīgi iedziļinājies Senās Ēģiptes vēsturē. *eyeroll*

"'extraordinary claims, require extraordinary evidence'"

Exactly! Pienāc pie manis parunāt, kad tiks atrasta kaut viena liecība par tavu noslēpumaino senāko civilizāciju. Tikmēr - laimīgu taciņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-09-06 08:38 (saite)
Galvenais ir tajā ka hipotēze `` sena civilizācija/ liela katastrofa`` prasa veselu kompleksu evidences, sākot jau ar kaut ko galēji jocīgu ģeoloģijā, jā ir jocīgas lietas ģeoloģijā, pie lielajām izmiršanām, tālu pirms cilvēka, nav īsti skaidrs dažās vietās kas exakti noticis, bet tur ir jocīgi slāņi ko var atrast visur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-06 08:59 (saite)
Man pilnīgi piedrāzt tava senās civilizācijas. Parādi kā apstrādāt granītu ar bronzas skrubjiem un akmens oļiem video redzamajā vai kaut vai pietuvinātā kvalitātē. Kur ir? Es pats labprāt paprovētu, ja varētu nošpikot šādus ekstraordinārus skillus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-09-06 08:55 (saite)
Bet izolētais jautājumus `` kā viņi 6. dinastijas laikā zāģēja granītu`` šķiet prasīs papildu pameklēšanu jo es tiešam nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-09-06 08:57 (saite)
Es neesmu neko kleimojis par kādu konkrētu civilizāciju vai jebkādu citu teoriju. Tev, tāpat kā ctulhu vienīgais argument sir melīgs salmu vīrs.
Otrkārt, nē, tu neesi devusi nekādus linkus uz eksperimentāliem pierādījumiem par bronzas instrumentu pielietojumu granīta vai pat jebjkādu mīkstāku iežu apstrādi, kas novestu video redzamajiem rezultātiem vai pat ko daudz vienkāršāķu. Pat vienu no tūkstošiem bluķu nav spējuši šādā veidā manuāli izkalt. Atceros lasīju tevis atsūtīto pdfu par meklējumiem un datējumiem, nekas par praktiskajiem pierādījumiem ekstraordinārām akmensapstrādes tehnikām.

"Eksperimentālās arheoloģijas uzdevums šajā gadījumā ir noskaidrot, kā tika apstrādāti dažādi ieži, nevis ražot sarkofāgus. Ja gribi sarkofāga kopiju, tad uz priekšu - sameklē privāto finansējumu, izveido darba grupu un taisi augšā."

LMAO! Tātad 'eksperimentālā arheoloģija'... nav domāta eksperimentu veikšanai, bet "noskaidrošanai" aka mi tut kabiņeķe posoveščaļisj ir rešiļi.:D Nav mans pienākums pierādīt JŪS idiotiskās "teorijas". Jūs nevarat neko pierādīt un tad sākat trakot, ka netiekat uztverti nopietni. Kopš kura laika evidenču slogs tagad kļuvis par citu, nevis pašu teoretizētāju pienākumu?

"Man arī "patīk", kā notiek šitā nekonsekventā lēkāšana no 4. dinastijas (Lielā piramīda), pēkšņi uz 12. dinastiju (tas tavs video), it kā šos objektus nešķirtu +/- 6 gadsimti."

Vēlāko dinastiju piramīdas nav advancētākas, par agrīno. Tas viens. otrkārt, kāda starpība, ja mēs vēl arvien runājam par to pašu aizvēsturi, kurai pieraksta primitīvus bronzas instrumentus. Es pat labprāt paskatītos kā šādu objektu dabūtu gatavu ar primitīviem tērauda instrumentiem. Arī būtu no sērijas acīmredzamas neticamais. Lieti noderētu kā manuālis. Bumba jūsu ģildes pusē. Un nē, jūs nevarat kleimot uzvaru, kamēr neesat iesituši vārtus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-09-06 09:06 (saite)
Agrāk kleimoji gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-06 13:12 (saite)
Tā ir viena no hipotēzēm, tas arī viss. Tik pat labi var pieņemt, ka mums pārāk maz informācijas par seno ēģiptiešu patiesajām prasmēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?