ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-01-31 12:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl par to pašu
Jeb cilvēki pamazām un negribīgi nāk pie prāta

https://www.delfi.lv/bizness/latvija2030/kodolenergijas-stabilais-plaukts-es-zala-kursa-skapi.d?id=53993768

Jo ātrāk jo labāk.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-01-31 13:51 (saite)
Vienkāršāk: Vācijas un Austrijas valdības cilvēki ir saistīti ar Gazprom un citām Krievijas ekonomiskajām struktūrām. Līdz ar to viņi ir kremļa marionetes.

Spīdoša Krievijas valdības un specdienestu operācija.

1)iniciējam un piebarojam ES spēcīgākajā valstī visādus zaļos.
2)visādi zaļie ar skaļu spiegšanu panāk tur enerģētikas infrastruktūras (AES) slēgšanu.
3)pārdodam tiem apjātajiem savu gāzi, dārgi [ + mums ir politiskā ietekme jo viņi burtiski ir atkarīgi no mūsu piegādēm]
4)Apjātie dedzina mūsu gāzi un vēl maksā CO2 kvotas, mēs iesitam naudiņu par gāzi un nemaksājam kvotas jo tikai iegūstam bet dedzina viņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-01-31 13:56 (saite)
Sure, es arī domāju, ka Vācija apjāja pati sevi pāragri verot ciet esošās AES, bet šobrīd argumenta kodols nav saistīts ne ar zaļajiem, ne ar Krievijas mīlestību, bet elementāri ar ekonomiskiem apsvērumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-01-31 14:03 (saite)
Nu jā un ekonomiski apsvērumi ir skatāmi dažādi. Lētāk ir gāze. Tā degot dod CO2. CO2 maina klimatu. Vēja un saules baterijas strādā nepastāvīgi, uzkrāšanas tehnoloģijas arī ir dārgas.

Personiski es domāju ka izeja (ja ar izeju mēs saprotam neemitēt CO2) ir tikai enerģētiskajā kompleksā kurš sastāv no AES, vējaun saules parkiem, HES (t.sk. plūdmaiņas), ģeotermālajām stacijām. Visu vajadzēs. Šiem biznesiem nav jākonkurē, viņi ir papildinoši savstarpēji. Komplementāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-01-31 14:09 (saite)
"Šiem biznesiem nav jākonkurē, viņi ir papildinoši savstarpēji. Komplementāri."

Man atkal šķiet, ka tērēt būtiskus līdzekļus AES būvniecībai šobrīd jau ir kā čurāt vējā - tas vienkārši atņem resursus citiem enerģijas veidiem, kas varētu pienest vairāk zaļas enerģijas un ātrāk.

Nerunāju par ieguldījumiem pētniecībā - tie ir nepieciešami - ilgtermiņā nevaram zināt, kas izrādīsies pareizi, vai vajadzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-01-31 14:15 (saite)
Nevar vairāk un ātrāk. Bez AES - tas nozīmē a) vēl lielākus elektrības rēķinus b) degradētu vidi ( jo ļoti lieli vēja parki).

Nu vai arī kā Vācija - vārdos tik ``zaļa`` bet klusi apgūst jaunas ogļraktuvies. Polijā tas pats, poļi gan tam ir pateikuši ``nē`` un pagriezušies AES virzienā, paši saprot ka citādi smieklīgi sanāk.

Un tāda sīka nianse - tikko viss transports kļūs elektrisks [ un tāds ir plāns daudzviet] elektrības vajadzēs [ pats vari parēķināt] cik daudz vairāk.

Tā ka ` atjaunojamā zaļā enerģija`` bez AES ir mīts. Maģiskā domāšana. Konceptu var iebarot tikai slinkiem humanitārijiem, tāpēc ka neslinki humanitāriji arī spēj salīdzināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-01-31 15:37 (saite)
Ja paskatās uz visiem kopējiem izdevumiem, tad izdevumi AES celtniecībai ir tik sīka vienība, ka kopējo ekonomiku tie nekādi neietekmēs.

Ja salīdzinām kaut vai ar bitkoinā nosvilināto naudu (triljoni), tad pat tad, ja AES celtniecībā ieguldītā nauda izrādītos pilnīgi bez atdeves, arī tas nebūtu nekāds nozīmīgs ekonomisks zaudējums.

Tāpēc tie, kas satraucas par AES “ekonomisko neizdevīgumu” visdrīzāk lobē kādas citas intereses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?