ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-12-02 18:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu lūk
un daži te dziedāja `` fantastika, fantastika``

https://www.delfi.lv/news/arzemes/singapura-atlauj-pardot-laboratorija-izaudzetu-galu.d?id=52718407


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2020-12-02 21:45 (saite)
Protams, ka tas bija tikai laika jautājums.

(Atbildēt uz šo)


[info]snauts
2020-12-03 08:28 (saite)
Cik tā maksā salīdzinot ar parasto gaļu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-12-03 20:18 (saite)
Tava gaļa varbūt ir vēl lētāka?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2020-12-03 20:44 (saite)
Man ir jāpiemaksā, lai kāds vispār gribētu manu gaļu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2020-12-03 22:38 (saite)
Pagaidām — būtiski vairāk, bet pagaidām tas arī ir laboratorijas grāda prototips.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-12-03 22:22 (saite)
Neatceros, ka kāds būtu dziedājis par fantastiku, bet no mana viedokļa ir dažas potenciālas problēmas.
1. Noteikti pagaidīšu kādus gadus 10-20, kamēr būs pietiekami daudz citu cilvēku, kas no tādas gaļas būs pārtikuši, jo nevēlos būt izmēģinājumtrusītis.
2. Tai gaļai jābūt neatšķiramai no īstās. Ja garšas atšķirības ir kā cukuram un tā aizvietotājiem, tad automātisks nē.
3. Ja tā ir dārgāka, tad automātisks nē.

Protams, liela iespēja, ka globālie lielskung' dienas grafikā drīz izvirzīs to un "vegāno" kā vienīgo atļauto, i to pa svētku reizēm. Vismaz pagaidām ar visiem klimatbullšitiem un zvērņu uķipuķi tiesībaktīvismiem un tārpu/kukaiņu u.c. kaku ēšanas popularizēšanas kampaņām. kas visi tiek sponsorēti no dažāda veida švābiem, tā izskatās kā sagatavošanas fāze vēl viena totalitārai un cilvēkus pazemojošai kontroles taktikai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-03 22:37 (saite)
Par spīti gar dažiem labiem stūriem ložņājošajam totalitārismam, pārtikas izvēle gan diezgan nepārprotami paliek pašu ēdāju ziņā. Ja kādam kaut kas tāds šķiet "pazemojošs" (WTF?), tad pat uz apvāršņa nerādās kulinārie poļitruki, kas liktu to ēst anyway.

Personīgi — būtu/-šu gatavs arī pārmaksāt, bet brīdī, kad no laboratorijām ražošanas process pārcelsies uz kombinātiem, cenu starpībai vajadzētu strauji kļūt diezgan nekādai, jo jauno tehnoloģiju ieviešanas vajadzību atsver tas, ka šādas gaļas ieguve ir praktiski neierobežoti mērogojama, atšķirībā no lopkopības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 11:00 (saite)
Tādi smalki namjoki par to ir. Tajā pašā Great Reset reklāmas rullītī tika pateikts, ka nu jā, nāksies samierināties, ka gaļa nebūs gluži ikdienas lieta, bet tā, pa svētku reizēm. Nesen Vācijā tika ieviesta propozīcija, ka gaļai jāievieš speciālais "klimata nodoklis". Nezinu cik sekmīgi tas izgājis cauri. Katrā ziņā no milzīgā globālistu apmaksātā PR par vegānismu un kukaiņēšanu un to kā gaļa ir slikta klimatam, var nojaust, ka plāni šajā sakarā ir nozīmīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 11:56 (saite)
Skaties, kā gribi, gaļa pašreizējā veidā ir slikta klimatam, jo gigantiskās fermas, īpaši liellopu, ir masīvi metāna ģeneratori. Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ in vitro gaļas produktu parādīšanās ir pašā laikā.

Lai vai kā, neredzu tur nekā "pazemojoša". Protams, par gaumi nav vērts strīdēties un es visādā ziņā atbalstu cilvēku izvēli ēst to, kas viņiem garšo un neēst to, kas negaršo, bet ir nedaudz dīvaini klausīties satrauktos trokšņos par baiso kukaiņēšanu vai globālistu vārīto bezlopu gaļu, it kā viens vai otrs būtu kaut kas, no kā būtu jābēg vai pret ko jāatšaudās. Negribi — neēd, neviens tēvocis Briselē man vai tev taču šašliku no mutes nerauj, savukārt vegānu apnicīgo galu (pēc personīgas pieredzes) ir pārsteidzoši viegli atšūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 13:38 (saite)
Kā jau teicu, namjoki. Nedomāju, ka gaļa tiks uzlikts bans vai kas tml., bet oligarhiem, kas kontrolē pasaules ekonomiku būtu viegli panākt, ka tā kļūtu teju nepieejama normālam cilvēkam. Līdzīgi kā šībrīža politikas zaļo autombīļu sakarā. Pa lielam mazais cilvēks neko nevarēs ietekmēt, ka viņa vecais benzomotors tiks aplikts ar tādiem nodokļiem un štrāfiem, ka izdevīgāk būs iet uz upi, nevis mēģināt saturēt kopā savu iedzīvi vai 10gadus krāt naudu fancy šmanci biošmio auto.
Pazemojoši man šķiet tas, ka taukos norijušies oligarhi domā, ka ir tiesīgi izlemt kādu dzīvesveidu plebam piekopt, kādu produktu lietot. Senākos laikos arī gaļa bija pamatā aristokrātu ēdiens, kamēr zemniekiem nācās lielākoties apmierināties ar graudiem. Augstdzimušie nosaka sev better nutrition. Tā diršana par klimatu ir pilnīgs fufelis un pliks iegansts. Tie ir tie paši cilvēki, kas nemūžam neierosinātu aizvērt miljoniem bezjēdzīgo aifounu vai dizaineru apģērbu fabrikas, kurās nodarbina bērnu vergu darbu, jo paši no tām pelna miljardus. Modernie vergturi, kas uztraucās par nabaga māti gaiju uz pilnīgi safabricētu alārmisma teoriju bāzes. yeah

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 14:08 (saite)
No otras puses, lētie benzīni ar TEL piemaisījumu arī ir banoti jau sen un ļoti labu iemeslu dēļ.

Pieņemt, ka jebkādi ierobežojumi = centieni aristokrātu izklaides labad presēt mazo cilvēku, ir ne tikai neproduktīvi, bet arī elementāri aplami. Ierobežojumi var būt pamatoti vai nepamatoti, to visu nosaka empīrika, kas mūsdienās ir pieejamāka un caurspīdīgāka, kā jebkad agrāk (protams, medaļas otra puse ir prasība pēc zināmas kompetences un prasmes to visu filtrēt un analizēt, bet ko padarīsi, pusdienas nekad nav par brīvu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-12-04 15:31 (saite)
Ta viņi tak liek par antidetomatoru MTBE kurš nu nekādi nav dārgāks par tetraetilsvinu līdz ar to es nedomāju ke degvielas cena no šīs nomaiņas pieauga

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 15:33 (saite)
Iebildums vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-12-04 17:06 (saite)
Zinātnē nav bijis mazāk transparentas, ambiguous, pretrunīgas, politizētas un dažos rīsērč anklāvos atklāti šarlatāniskas nozares kā t.s. klimata zinātne. Tas, ka tā tiek tik agresīvi izmantota no usual suspects finansētu aktīvistu grupām, kas cenšas ietekmē kultūru kā tādu, liek uz to skatīties ar maksimālu skepsi.

Es nekad neesmu noliedzis vai ciniski metis pār plecu vides piesārņojuma problēmu un vajadzību pret to veikt mērus, bet tas, kas notiek pēdējās dekādes laikā ir pilns ar .

Saprotu tavu optimismu par zinātni un kā insaiderim tev liels entuziasms par jaunām iespējām konkrētos laukos, bet man, skatoties uz kopainu, tomēr pārāk daudz dažu acīs lien. Ceru, kas vienkārši esmu nelabojams pesimists un kļūdīšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 17:15 (saite)
Tici man, es arī zinu atšķirību starp speciem, kuri brīdina par klimata izmaiņu radītajām (esošajām un prognozējamajām) sliktajām sekām, un Tūnbergas jk-dzes stila vides aktīvistiem. Atšķirība tiešām primāri ir politiskajā angāžā un it īpaši gatavībā (vai tās trūkumā) skaļos lozungus aizvietot ar pragmatisku risinājumu meklēšanu un realizēšanu. Speciem var būt nozares klapes uz acīm, bet vismaz savā lauciņā viņi bīda uz priekšu savu vienu pikseli un tā ietvaros meklē rezultātus.

Pašreiz ļoti labs pārbaudes akmens ir kodolenerģija un jaunās paaudzes reaktori, pēc attieksmes pret ko var diezgan labi spriest, kurā nometnē kurš atrodas (jo tas ir būtībā vienīgais tīras alternatīvās enerģijas ieguves veids, kas ir upscale-ojams līdz industriāliem mērogiem un nav atkarīgs no konkrētu platuma grādu kaprīzēm).

Savukārt tas, ka akadēmiskā vide ir kļuvusi neciešami politizēta un ka tas skar arī STEM un vides zinātņu lauciņus, ir skaidrs un nepārprotams. Es pavisam noteikti neesmu pret skepsi vai kritisku (nejaukt ar Kritisku) pieeju nevienā virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 18:49 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-12-04 07:03 (saite)
Zazis dziedāja par fantastiku :D

1. Noteikti būs paralēli audzētā un klasiskā gaļa
2. Protams
3. Visticamāk ka ar laiku šī kāreiz būs lētāka, klasiskā dārgāka jo pie izveidotas tehnoloģijas šo ražot ir būtiski mazāka ķēpa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?