ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-12-02 18:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu lūk
un daži te dziedāja `` fantastika, fantastika``

https://www.delfi.lv/news/arzemes/singapura-atlauj-pardot-laboratorija-izaudzetu-galu.d?id=52718407


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-12-04 13:38 (saite)
Kā jau teicu, namjoki. Nedomāju, ka gaļa tiks uzlikts bans vai kas tml., bet oligarhiem, kas kontrolē pasaules ekonomiku būtu viegli panākt, ka tā kļūtu teju nepieejama normālam cilvēkam. Līdzīgi kā šībrīža politikas zaļo autombīļu sakarā. Pa lielam mazais cilvēks neko nevarēs ietekmēt, ka viņa vecais benzomotors tiks aplikts ar tādiem nodokļiem un štrāfiem, ka izdevīgāk būs iet uz upi, nevis mēģināt saturēt kopā savu iedzīvi vai 10gadus krāt naudu fancy šmanci biošmio auto.
Pazemojoši man šķiet tas, ka taukos norijušies oligarhi domā, ka ir tiesīgi izlemt kādu dzīvesveidu plebam piekopt, kādu produktu lietot. Senākos laikos arī gaļa bija pamatā aristokrātu ēdiens, kamēr zemniekiem nācās lielākoties apmierināties ar graudiem. Augstdzimušie nosaka sev better nutrition. Tā diršana par klimatu ir pilnīgs fufelis un pliks iegansts. Tie ir tie paši cilvēki, kas nemūžam neierosinātu aizvērt miljoniem bezjēdzīgo aifounu vai dizaineru apģērbu fabrikas, kurās nodarbina bērnu vergu darbu, jo paši no tām pelna miljardus. Modernie vergturi, kas uztraucās par nabaga māti gaiju uz pilnīgi safabricētu alārmisma teoriju bāzes. yeah

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 14:08 (saite)
No otras puses, lētie benzīni ar TEL piemaisījumu arī ir banoti jau sen un ļoti labu iemeslu dēļ.

Pieņemt, ka jebkādi ierobežojumi = centieni aristokrātu izklaides labad presēt mazo cilvēku, ir ne tikai neproduktīvi, bet arī elementāri aplami. Ierobežojumi var būt pamatoti vai nepamatoti, to visu nosaka empīrika, kas mūsdienās ir pieejamāka un caurspīdīgāka, kā jebkad agrāk (protams, medaļas otra puse ir prasība pēc zināmas kompetences un prasmes to visu filtrēt un analizēt, bet ko padarīsi, pusdienas nekad nav par brīvu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-12-04 15:31 (saite)
Ta viņi tak liek par antidetomatoru MTBE kurš nu nekādi nav dārgāks par tetraetilsvinu līdz ar to es nedomāju ke degvielas cena no šīs nomaiņas pieauga

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 15:33 (saite)
Iebildums vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-12-04 17:06 (saite)
Zinātnē nav bijis mazāk transparentas, ambiguous, pretrunīgas, politizētas un dažos rīsērč anklāvos atklāti šarlatāniskas nozares kā t.s. klimata zinātne. Tas, ka tā tiek tik agresīvi izmantota no usual suspects finansētu aktīvistu grupām, kas cenšas ietekmē kultūru kā tādu, liek uz to skatīties ar maksimālu skepsi.

Es nekad neesmu noliedzis vai ciniski metis pār plecu vides piesārņojuma problēmu un vajadzību pret to veikt mērus, bet tas, kas notiek pēdējās dekādes laikā ir pilns ar .

Saprotu tavu optimismu par zinātni un kā insaiderim tev liels entuziasms par jaunām iespējām konkrētos laukos, bet man, skatoties uz kopainu, tomēr pārāk daudz dažu acīs lien. Ceru, kas vienkārši esmu nelabojams pesimists un kļūdīšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 17:15 (saite)
Tici man, es arī zinu atšķirību starp speciem, kuri brīdina par klimata izmaiņu radītajām (esošajām un prognozējamajām) sliktajām sekām, un Tūnbergas jk-dzes stila vides aktīvistiem. Atšķirība tiešām primāri ir politiskajā angāžā un it īpaši gatavībā (vai tās trūkumā) skaļos lozungus aizvietot ar pragmatisku risinājumu meklēšanu un realizēšanu. Speciem var būt nozares klapes uz acīm, bet vismaz savā lauciņā viņi bīda uz priekšu savu vienu pikseli un tā ietvaros meklē rezultātus.

Pašreiz ļoti labs pārbaudes akmens ir kodolenerģija un jaunās paaudzes reaktori, pēc attieksmes pret ko var diezgan labi spriest, kurā nometnē kurš atrodas (jo tas ir būtībā vienīgais tīras alternatīvās enerģijas ieguves veids, kas ir upscale-ojams līdz industriāliem mērogiem un nav atkarīgs no konkrētu platuma grādu kaprīzēm).

Savukārt tas, ka akadēmiskā vide ir kļuvusi neciešami politizēta un ka tas skar arī STEM un vides zinātņu lauciņus, ir skaidrs un nepārprotams. Es pavisam noteikti neesmu pret skepsi vai kritisku (nejaukt ar Kritisku) pieeju nevienā virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 18:49 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?