302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Tici man, es arī zinu atšķirību starp speciem, kuri brīdina par klimata izmaiņu radītajām (esošajām un prognozējamajām) sliktajām sekām, un Tūnbergas jk-dzes stila vides aktīvistiem. Atšķirība tiešām primāri ir politiskajā angāžā un it īpaši gatavībā (vai tās trūkumā) skaļos lozungus aizvietot ar pragmatisku risinājumu meklēšanu un realizēšanu. Speciem var būt nozares klapes uz acīm, bet vismaz savā lauciņā viņi bīda uz priekšu savu vienu pikseli un tā ietvaros meklē rezultātus.

Pašreiz ļoti labs pārbaudes akmens ir kodolenerģija un jaunās paaudzes reaktori, pēc attieksmes pret ko var diezgan labi spriest, kurā nometnē kurš atrodas (jo tas ir būtībā vienīgais tīras alternatīvās enerģijas ieguves veids, kas ir upscale-ojams līdz industriāliem mērogiem un nav atkarīgs no konkrētu platuma grādu kaprīzēm).

Savukārt tas, ka akadēmiskā vide ir kļuvusi neciešami politizēta un ka tas skar arī STEM un vides zinātņu lauciņus, ir skaidrs un nepārprotams. Es pavisam noteikti neesmu pret skepsi vai kritisku (nejaukt ar Kritisku) pieeju nevienā virzienā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?