ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-06-18 17:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hm
No vieniem un tiem pašiem cilvēkiem vienlaicīgi var dzirdēt šādu viedokļu komplektu:

1)Samazinam legālo šaujamieroču pieejamību iedzīvotājiem
2)Samazinam policijas tiesības rīkoties, pilnvaras un resursus

Hm....

kas šādi varētu sanākt?

P.S. Vēl reizēm šis iet kopā ar ``legalizējam vieglās narkotikas``


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gedymin
2020-06-18 21:32 (saite)
Šaubos, vai tur ir kāda saistība starp šīm lietām un iedzīvotāju aizsargātību. Mans iespaids ir, ka attiecībā uz ieroču skaitu korelācija ir tieši pretēja, pat ja neliela un ar izņēmumiem. Diezgan loģiski būtu, ka jo vairāk valstī ir ieroču, jo lielāka iespēja dzīves laikā nomirt no uzbrukuma (ASV un AK - abas diezgan līdzīgas anglosakšu valstis, ļoti atšķirīgas gan ieroču skaita, gan varbūtības nomirt ziņā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-06-18 21:35 (saite)
ASV kļūda ir: ieroči ir, ieroču kultūras [ tas ir prasmes ar tiem rīkoties un korektas attieksmes] nav. Kā risināt - mācīt cilvēkus, nevis atbruņot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-18 21:48 (saite)
ASV nav nemaz tik daudz kļūdu. Reģionos, kur dzīvo tikai baltie cilvēki, ar šaujamieroču lietošanu saistīto noziegumu nav vairāk kā vidējajā Rietumeiropas valstī. Gedymin aiz savas ideoloģiskās ticības vnk nespēj pārvarēt šo sāpīgo faktu, tāpēc mēģina visādus pseidoargumentus likt galdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-06-18 21:50 (saite)
Nu labi tad kļūda ir dot tiesības uz ieroci cilvēkam kas ir sēdējis, kas ir narko psiho utt uzskaitē, kas ir noķert nēsājot ieroci piedzēries vai sašņaucies. Nu precīzi viss tas pats kas ar autovadīšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2020-06-18 22:33 (saite)
"Reģionos, kur dzīvo tikai baltie cilvēki, ar šaujamieroču lietošanu saistīto noziegumu nav vairāk kā vidējajā Rietumeiropas valstī."

Muļķības. Pastāsti man, kurā R-eiropas valstī regulāri tiek ziņots par skolu apšaudēm. Un kurā R-Eiropas valstī ikdienišķa ziņa ir par kārtējo bērneli, kas nejauši ticis pie ieroča un nošāvis kādu savu ģimenes locekli. <- un šīs ir divas lietas, kas regulāri notiek tieši balto reģionos. It sevišķi skolu apšaudes - visas, kas skaļāk izksanējušas, ir gana prestižas skolas, kur pārsvarā mācās baltie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-18 22:48 (saite)
T.s. skūlšūtingu vispār vajadzētu izslēgt no šīs debates, jo šī fenomena cēloņi ir daudz dziļāki par tādu vai citādu ieroču pieejamību, bet vairāk radniecīgi t.s. amoka skrējienam. Šos cēloņus mūsdienās neviens nepēta, jo pārāk iesakņojusies freidisma filozofija, kas piedrāž cilvēka garīgo stāvokli un tikai palīdz veidot sabiedrību tālāk hedonisku, atsvešinātu, bezdievīgu dronu konveijerī.
Fakts paliek fakts, ASV un arī dažviet Eiropā, kur to vieglāk sagrupēt, smagā noziedzība daudz labāk korelē ar populācijas rasiālo meikapu, nekā ar citiem faktoriem kā ekonomiskais stāvoklis vai šaujamieroču pieejamība. Izmantot skūlšūterus kā ieganstu, lai atņemtu vienkāršajam pilsonim kārtējo pašaizsardzības ieroci, ir totalitāristu štiks. Notikumi ASV noteikti liks cilvēkiem tikai vēl vairāk ārmoties un vēl cietāk aizstāvēties pret viltniekiem, kas viņiem vēlas konfiscēt spēju izsargāties no tirāniem. Eiropā totalitārisms dzinis krietni dziļākas saknes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-06-18 22:57 (saite)
Ļoti izdevīgi - izslēgt no debates sev neērtu faktu.
Varētu padomāt, ka R-Eiropas valstīs nav nestabilu tīņu. Tikai viņi vnk netiek pie ieročiem tik viegli, kā ASV nestabilie tīņi.

Un par bērneļiem, kas nejauši tiek pie ieročiem, jo vecākiem tie stāv iemesti kumodes apakšējā atvilktnē - to arī vajadzētu izslēgt no debates?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-18 23:46 (saite)
Varbūt tad ieslēdzam debatē nažu pieejamību, jo nēģeriem un musulmaņiem ar tiem ļoti patīk durstīt citus cilvēkus. Ho wai-, tieši tā tādas filozofijas kā tavējā pārstāvji dara UK, kur jau vairāk kā gadu menti staigā apkārt un cītīgi konfiscē no random garāmgājējiem plastmasas sviesta nažus un tortes lāpstiņas, jo edz', auksto ieroču pieejamība vairo stabby-stabby crime. Jo pateikt skaidri un gaiši kas ir šo noziegumu cēlonis aizliedz partijas līnija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-06-19 07:57 (saite)
Kādā sakarā naži? Es te aplūkojam tavu apgalvojumu: "Reģionos, kur dzīvo tikai baltie cilvēki, ar šaujamieroču lietošanu saistīto noziegumu nav vairāk kā vidējajā Rietumeiropas valstī."
Es norādīju, ka fakti ir pretēji - nevienā vidējā Rietumeiropas valstī nenotiek regulāras apšaudes skolās un negadījumi ar nevērīgi atstātiem ieročiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-19 08:53 (saite)
Negadījumi ar ieročiem ir pieļaujamais risks tā pat kā negadījumi ar jebkuriem citiem instrumentiem. Tas nav arguments pret šo instrumentu lietošanu. Riski ir zināmi un pieņemti.
Skolu šaušana savukārt ir apmēram tik pat specifisks fenomens kā meļņu izvarošanas Eiropā. Tā cēloņi nav ieroči vai dzimumlocekļi.
Sausais atlikums - neviens ne otrs nav valīds arguments par labu piespiedu atbruņošanai, kuru vēlas ASV komunisti (vienlaikus vēloties arī policijas atcelšanu lol). Amerikāņi būtu traki, ja pieļautu šādu soli īpaši ņemot vērā jau tā augošo totalitārismu un antifa/blm teroristu brīvo, varturu apzināti pieļauto patvaļu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-06-19 08:59 (saite)
Nevajag fantazēt - es esmu palasījusi par tiem likumprojektiem par ieroču aprites regulāciju, ko demokrāti ik pa laikam piedāvā: pat pēc tiem ASV joprojām būtu nesalīdzināmi vieglāk un ātrāk tikt pie ieroča kā Latvijā. Tas, kas tiek rosināts, ir vienots reģistrs un background check, iziet īsus apmācības kursus, utml. maigi ierosinājumi. Atbruņošana, lol.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-06-19 09:01 (saite)
"iziet īsus apmācības kursus"

Kas iekļautu arī drošas ieroča glabāšanas apmācības, lai samazinātu tos "pieļaujamos riskus" ar ieroču negadījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-06-19 10:08 (saite)
Par to neviens nav strīdējies. Sirbors iet pr t.s. otro amendmentu, kuru progresīvākie vēlas grozīt, jo konstitūcija esot "dzīvs dokuments".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?