ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-10-08 14:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja pasēž un padomā
Tātad kā izskatās šeit vairākkārt aprunātās planētas atmosfēras sastāva izmaiņu problēmas risinājums:

Es te pamatā runāju tikai par jau esošām tehnoloģijām tāpēc ne par perspektīvo kodolsintēzi un kosmiskajām saules elektrostacijām.

1) Zemes un ūdens transports - elektriskais. Akumulatori un elektromotori + elektriskais dzelzceļš. Jūras transports lielu kuģu gadījumā - atomdzinēji. Paliek gaisa transports, bet tas dod relatīvi mazu ieguldījumu + perspektīva ir hidrazīns vai ūdeņradis kādā kompaktā formā - metālu hidrīdi, elektrolīze.
2) Elektrostacijas - AES, brīderi.
3) Organizatoriskie/ juridiskie pasākumi - ierobežot mārketingu.

Ar šito pa lielam vajadzētu pietikt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2019-10-09 11:36 (saite)
Bet jā, pierunāt nevairoties eiropiešus [ kuri jau tā to dara maz] neizskatās pēc risinājuma. Savdabīgi, bet tad risinājums sanāk pacelt dzīves līmeni problēmu reģionos => viņi sāks mazāk vairoties, tieši tāpat kā notika šeit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2019-10-09 12:01 (saite)
Dzīves līmeņa pacelšana var būt arī pilnīgi imagināra, btw. Tipa programma "nosterilizējies un dabū jaunu mašīnu par brīvu" vai kā tamlīdzīgi. Tāpat Ķīnas viena bērna politikas ekvivalenti, ja nu nav līdzekļu mašīnām, piemēram.

Jebkurā gadījumā, es par preferabliem risinājumiem uzskatu pēc iespējas brīvprātīgus. Primāri ierobežot to dzimstību, kas ir nevis plānota, bet "vienkārši sanāk".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-09 12:11 (saite)
Kaut kā tā jā. Droši vien tas sākās ar izglītību un redzēšanu ka var dzīvot citādi/ labāk nekā tika dzīvots tradicionāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2019-10-09 12:40 (saite)
Dzimstības līmeņa samazināšanās ir gana tieši saistīta ar sieviešu izglītības līmeņa celšanos. Tā kā, kungi, "mašīnu katram indietim un ķīnietim" būs krietni mazāk efektīva programma nekā "bakalaura grādu katrai indietei un ķīnietei". Bet nu, ko es te bāžos virsū ar savu feministu propagandu, labāk turpiniet gudri runāt par sterilizācijas programmām. Ctulhu atbalsts ieroču brīvākai apritei arī te labi ierakstās, lol.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-09 12:47 (saite)
/"bakalaura grādu katrai indietei un ķīnietei"/

Jā tas tiešām strādātu vēl labāk.

Savukārt ar šaujamajiem nav tik vienkārši, tādās valstīs kā Šveice un Izraēla ir samērā brīva to aprite, nav tās atpalikušākās valstis. Protams kā visi instrumenti arī šitie iet kopā ar izglītību, citādi nav labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2019-10-09 13:08 (saite)
Izraēla gan īsti neder kā uzskatāms piemērs, jo tur ir nepārtraukts kara stāvoklis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-09 13:08 (saite)
Nu labi tad Izraēlas vietā Austrālija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2019-10-09 21:31 (saite)
Indietes un ķīnietes iegūst Rietumu univeros baklaura grādu un pišās uz nebēdu, taisa bērnus. Tas tikai wypipo sevi apvārdo ar 'must die out' mantru, neatkarīgi no izglītības līmeņa, jo panorāmā pateica, ka tā vajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-09 22:41 (saite)
Igūst grādu un saprot, ka nave nekāda pienākuma vairoties, gribi vairojies negribi nevairojies un ir paņēmieni kā nevairoties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-10-09 23:15 (saite)
Jā, baltās sievietes. Citām rasēm neviens neskalo smadzenes kultūrās līmenī par vairošanos, tāpēc vairojas bez problēmām ar visiem grādiem. Musulmaņi arī ir daudzi ar grādiem, bet tas netraucē audzēt 10+ bērnu ekstēndēto ģimeni, jo viņu smadzenes neviens neprogrammē izmiršanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-10-12 09:12 (saite)
Vai tu vari norādīt datus, kas šos tavus apgalvojumus apstiprina?

Cik pameklēju, es atradu tieši pretēju info:

..fertility has much less to do with religion and much more to do with economics, social services, women’s empowerment, and conflict. The fertility rate across all 49 Muslim-majority countries fell from 4.3 children per woman in 1990-95 to about 2.9 in 2010-15. This was still higher than the global fertility rate in 2015, but it’s a strikingly fast drop given the fact that it took some Western European countries nearly a century to transition from six children per woman to three.

The claim about Muslim overpopulation falls apart in fascinating ways when examined more closely. The fastest fertility drop in modern history happened in the Islamic theocracy of Iran. In 1950, Iranian women had about seven children each; today they have about 1.68, fewer than Americans. What changed? In 1989, the country’s leaders realized that the the high birth rate was straining the young republic. In response, the Supreme Leader issued fatwas encouraging birth control and contraception, and the Health Ministry propagated family planning counseling, rural health centers, and contraceptive distribution across the country. Iran also made girls’ education a development priority as it sought to rebuild civil society after the Iran-Iraq War, which ended in 1988, so more girls than ever started to attend (strictly gender-segregated) schools. Everywhere, there is an inverse relationship between years of schooling and fertility rates.

In the world’s largest Muslim-majority country, Indonesia, fertility rates dropped between the 1960s and the 1990s, from about 5.6 children per woman to 2.3, as the Suharto dictatorship instituted a vigorous, centralized family planning program and made improvements to girls’ education. Those government services were decentralized after democracy came to the archipelago in 1998 and, predictably, fertility rates have been creeping up again. Today, Indonesia’s majority-Christian but less developed eastern provinces have a higher birthrate than the more developed, Muslim-majority western ones—a testament to the correlation between economic development and fertility.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?