ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-09-20 19:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kognitīvā disonanse
man rodas no šī teksta:

/Vācijas kanclere ir zinātniece un agrāk tika dēvēta par klimata kancleri, jo aktīvi virzīja pāreju uz videi draudzīgāku enerģiju, bet daudzu pozitīvo lēmumu ietekmi ir mazinājusi paļaušanās uz akmeņoglēm, kas tiek uzskatītas par vienu no lielākajiem piesārņotājiem. Pēc 2011.gada Fukusimas atomelektrostacijas avārijas Merkele nolēma, ka līdz 2022.gadam Vācija pakāpeniski atteiksies no kodolenerģijas./

[https://jauns.lv/raksts/arzemes/350174-vacija-klimata-parmainas-centisies-apkarot-ar-100-miljardiem-eiro?utm_source=inbox.lv&utm_medium=export&utm_campaign=Links-in-partner-sites]

es atvainojos bet tā tomēr ir klimaksa kanclere nu nevar būt par videi draudzīgāku enerģiju un atteikties no kodolenerģijas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2019-09-20 19:31 (saite)
Nu nezinu, viņi laikam no oglēm pārgāja uz krievu gāzi. It kā ir tīrāk, bet reāli CO2 jau tāpat ražo.

Jaunas atomstacijas būvē Hinklijā, UK. Vietējām pilsētām jau diez ko nepatīk, jo ceļus noslogo piegādes kravas auto. Bet citādi to visi atbalsta, jo gāze starptautiskā tirgū paliek dārgāka.

Man personīgi klimata pārmaiņas liekas nedaudz ok. Siltāks klimats daudzviet var nākt tikai par labu – lielākas ražas, mazākas apkures izmaksas. No otras puses, daudzviet būs lielāki plūdi, lielākas dzesēšanas izmaksas utt. Bet jāpierod, ka neko nevar iekonservēt. Dzīve nozīmē pārmaiņas. Šīs pārmaiņas ir izaicinājumi, kurus var atrisināt ar inovatīvām tehnoloģijām nevis bastošanu no stundām :)

Bet es arī atbalstu inovatīvus enerģijas avotus, kas mazina piesārņojumu. Viens otru neizslēdz. ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-09-20 20:45 (saite)
stop being so reasonable you fucking cunt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-09-20 21:16 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ze
2019-09-20 23:12 (saite)
vai ne. mūsdienu "progresīvajā" zaitgaistā šādi uzskati ir, ja ne gluži nacisms, tad "reakcionārisms" (sveiciens juzerim "slikts") točna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2019-09-22 13:48 (saite)
Ko darīt, arī enerģētikā pastāv sava veida mode. Šobrīd dzīvojam sezonā, kad visādi saules/vēja agregāti ir "stilīgi", bet jebkas, kam ir skurstenis vai dzesēšanas tornis, "nav modē". Tā nu viņš kādu laiku būs, tā rādās.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?