ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-07-09 23:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā tas ir ar psihiatriju
Konservatīvie plaši pārstāv uzskatu ka piemēram transseksalitāte un arī dažādas seksuālās orientācijas ir psihiskas novirzes. Jo, kā transpersonu gadījumā cilvēka pieredze un jušanās neatbilst viņa anatomiskajai uzbūvei. Tas ir - cilvēks uzskata/ pieredz to , kā nav. Psihiska novirze. Nu tāpat kā kad cilvēks jūtas Napoleons vai eņģelis. Labi, tik tālu skaidrs. Jautājums - kā šādā aspektā šie paši konservatīvie reaģē uz citiem cilvēku uzskatiem/ jūtām/ pieredzi par to kā nav - tas ir visu veidu reliģisko un mistisko pieredzi. Ja konservatīvie ir godīgi tad arī šis viņiem jāklasificē pie psihiskām novirzēm aiz tiem pašiem iemesliem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]axsys
2018-07-12 10:44 (saite)
Vietniekvārdi ir tikai 1 izpausme lielākai problēmai, kur mazas bet ļoti skaļas abu dzimumu grupiņas kategoriski pieprasa lai pret viņām atnesas kā pret otru (vai vispār kkādu no pirksta izzīstu jaunu) dzimumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-07-12 10:52 (saite)
Pieņemsism. Tev tā šķiet problēma. Man ne tik ļoti, un uzkrītoši skaļas grupiņas es uztveru drīzāk kā nepieciešamu sociālās kalibrācijas procesu, nevis kā apokalipses jātniekus. Es te pastāvu uz to, ka ikdienas lietojumā vietniekvārdu maiņa transpersonām ir iedomāta problēma, jo gramatiskās dzimtes ar bioloģiskajiem dzimumiem jau tāpat nepārklājas pilnībā. T.i., tā nav "realitātes noliegšana", ja trans-sieviete vēlas, lai viņu uzrunā "viņa". Ja trans-sieviete vēlētos, lai es saku, ka viņai ir XX hromosomas, tad tā būtu realitātes noliegšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2018-07-12 10:55 (saite)
"uzkrītoši skaļas grupiņas es uztveru drīzāk kā nepieciešamu sociālās kalibrācijas procesu"

Jā nu, te laikam ir viena no galvenajām mūsu atšķirībām. Lielāko daļu jebkādu "sociālo kalibrāciju" es uzskatu par bulšitu vai labākajā gadījumā saistošu tikai tiem konkrētajiem cilvēkiem.

"T.i., tā nav "realitātes noliegšana", ja trans-sieviete vēlas, lai viņu uzrunā "viņa"."

Realitātes noliegšana ir tas ka viņš (!) vēlas lai viņu uzskatītu par sievieti. Pārējais seko no tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-07-12 11:02 (saite)
Kamōn, sociālās kalibrācijas notiek nemitīgi, ja tās nenotiktu, tu šobrīd būtu, piemēram, dzimtcilvēks zemnieks, nevis izglītots emancipēts indivīds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2018-07-12 12:52 (saite)
Protams tas pats par sevi ir drusku redundanti ja indivīds vēlas kaut kādu specifisku uzrunu, also man ir gadījies sievietēm līdzīgus cilvēkus uzrunāt ar viņš vai viš un nekas - neviens/a pa seju nav devis un apvainojiesusies arī ne.

Vot ja kāds pamatojoties uz to ka viša pieder ``yk-noor`` gendera 3B subkategorijas augšspārnam pieprasītu teiksim sēdvietu transpoirtā vai kko bez rindas, tad gan es iebilstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?