ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-05-25 14:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Key to understanding petersonism
citāts: //Viņš droši vien runā par vientuļiem, frustrētiem jaunēļiem. Tajā ziņā viņam taisnība. Ja sabiedrība tiem uzforsētu virsū ģimenes dzīvi, tad nebūtu laika būt vientuļam un frustrētam. Būtu sieva, bērni, kur izlikt enerģiju.//

Es točna negribētu būt tas uz kura vientuļš frustrēts jaunēklis izliek enerģiju ....


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2018-05-27 23:57 (saite)
Es jau izlasīju, un tev pateicu, ka tā nav incelu ideoloģija. Vairums inceliem vispār nav ideoloģijas un viņi pat neko nezina par šādiem forumiem. Tas, cik ļoti tu gribi dēmonizēt šo cilvēkus, attiecinot ekstrēmistu ideoloģiju uz viņiem visiem, ir vienkārši nožēlojami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-05-28 08:34 (saite)
Nubet, zaķīt, tad taču mēs te pāris dienas diršamies par to, ka vnk nesaprotam, par ko otrs runā. "Incel" nav kaut kāds vispārpieņemts jēdziens, ar ko apzīmēt jaunus seksuāli neapmierinātus cilvēkus. "Incel" ir pašpieņemts apzīmējums konkrētai naidpilnai domubiedru grupai, kas laiku pavada savos forumos runājot par to, kā visas pasaules sievietes ir egoistiskas maukas, un kā viņas visas ir pelnījušas tādu vai citādu sodu par to vien, ka pašas izvēlas, ar ko gulēt, vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-28 12:39 (saite)
Tieši par to es runāju. Incels jau sen ir vispārpieņemts jēdziens, kuru pat lieto akadēmijā. Protams, ir cilvēki, kuriem pat piens vairs nav nevainīgs dzēriens, bet white supremacist simbols, pateicoties 4chan aktivitātēm. Nevajag pārāk lielu uzmanību pievērst klikbaitu žurnālistiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-05-28 16:01 (saite)
"Incels jau sen ir vispārpieņemts jēdziens, kuru pat lieto akadēmijā."

Muļķības. Tā iet, ja pats izdomā vārdiem savas nozīmes - tad nevajag brīnīties, ja citi cilvēki nesaprot, ka tu runā par pavisam kaut ko citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-28 17:13 (saite)
Wiki nav akadēmisks avots (OMG, man tev tas ir jāsaka). Bet var redzēt, ka tev līdzīgi demonizētāji pat tur ir pacentušies. Pat atbilstošā saistītā latviešu wiki dod citādu skaidrojumu:

https://lv.wikipedia.org/wiki/Net%C4%AB%C5%A1ais_celib%C4%81ts

Vai arī wiktionary:
https://en.wiktionary.org/wiki/incel

Un tāpat visas citas interneta vārdnīcas, kādas es varu atrast:
https://www.macmillandictionary.com/amp/dictionary/british/incel

Galvenais ļaunums no šādas dēmonizēšanas ir tas, ka tieša tā viņus vairāk atsvešina un padara vēl negatīvākus, un tad jau līdz ekstrēmismam vairs ir tikai viens solis.

Tā ka cilvēki nevis nesaprot, bet jau sāk diskusiju ar savu dēmonizējošo attieksmi un atsakās pieņemt jebkuru atšķirīgu ieskatu problēmā. Es zinu, ka es neesmu prasmīgs skaidrotājs, taču vienmēr, kad cilvēkiem ir interese par problēmu, tad tas nekad nav bijis šķērslis. Problēma ir arī otrā galā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-05-28 17:27 (saite)
Ne-akadēmiskiem jēdzieniem prasīt akadēmisku avoti ir amizanti.
Turklāt, tu man arī akadēmiskus avotus neesi piegādājis - tā kā, atkārtoju, tavs apgalvojums, ka "incel" ir vispārpieņemts, turklāt vēl akadēmisks jēdziens, ir muļķības. Ja tomēr nav muļķības, lūdzu, pierādi.

Jā, un vēl no taviem linkiem:
"Incel subkultūra sastāv no tiešsaistes komūnām,.."
"Reddit has banned its controversial Incel forum because of several hateful and violent posts against women."

Man jau prieks, ka tu manā vietā meklē papildus apstiprinājumus tam, ko es teicu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-28 17:43 (saite)
Ļoti vienkārša lieta:

Ja būtu kaut kāda psiholoģiska problēma vai tādu komplekss, kas noved pie negribētas izolācijas, tad vispirms mērķkontingentā būtu parastais dzimumu sadalījums tuvu 1:1, bet ja mēs novērojam ka tos formumus/ tiešsaistes komūnas veido vērieši, tad mana diagnoze ir nogribējušies bet stulbi patriarhāli tirliņi jeb īsāk sp. Mudax Vulgaris. Kas grib lei ārstējas čerez izglītošanos pārējiem policijas uzraudzība kā potenciāli kriminogēnai videi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-05-28 18:34 (saite)
Bet galvenais jau, ka ir - sākot no vienkārši pārspīlētas kautrības, turpinot ar dažādām "social anxiety" u.c. līdzīgām lietām (gan vīriešiem, gan sievietēm). Bet ir atšķirība, vai cilvēks mēģina ar to tikt galā pats/ar profesionālu palīdzību, vai, tā kā to dara inceli, savācas i-neta forumos un caurām dienām runā par to, kā visa sabiedrība vainīga pie viņu problēmām, dajoš enforsētu monogāmiju, vai ko tik vēl ne.
Nu, šodien atklājās, ka extranjero mēģina šīs divas atšķirīgās cilvēku grupas salikt vienā. Es ļoti šaubos, ka cilvēki, kas savu socializēšanās problēmu dēļ ir bez seksa un attiecībām, būtu baigi laimīgie, ka te tāds extranjero mēģina viņiem piekabināt incel nosaukumu, kuram līdzi nāk naidpilna un vardarbīga ideoloģija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-28 18:48 (saite)
Vot vot.

Tātad, piemēram mums ir grupa ``jauni cilvēki kas vēlas augstāko izglītību``, grupa dalās 2 apakšgrupās

a) studenti, kuri mācās
b) caurkrituši studenti vai neiestājušies wannabe studenti etc kuri burkšķ par netaisnībām, augstajiem standartiem, griež zobuz uz pasniedzējiem un vispār labprāt izpildītos kā hunveibini kultūras revolūcijas laikā

apakšgrupas a un b nevajag jaukt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2018-05-28 17:57 (saite)
Tas apstiprina manis teikto, ka tā ir subkultūra jeb to, ka ir daļa incelu, kas ir ļoti naidīgi. Kas loģiski nozīmē, ka liela daļa nav. Esošie piemēri, manuprāt, ir pietiekami, lai teiktu, ka inceli ir arī cilvēki, kuriem negribēti nav seksa.

Cita lieta, ka mēdijiem par to rakstīt nav interesanti.

Bet neizskatās, ka tu mūsu komunikācijā censtos izrādīt interesi par problēmu, vai arī, ja redzi kādas komunikācijas grūtības, tad spert soli, palīdzot tajā. Tā vietā tu tikai saspīlē to, un man par to nekāda prieka nav. Mani neinteresē termini, es vairāk esmu norūpējies par to, ka incelu dēmonizācija ir pilnīgi reāla, un tā tikai viņus vēl vairāk vedīs ekstrēmisma virzienā.

Bet nu labi, nav jēgas par to diskutēt ar cilvēkiem, kuriem tas neinteresē, un kuri ir naida pilni pret citādiem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-28 18:14 (saite)
/kuriem negribēti nav seksa. /

Abet mums tak ir vesela virkne šitādu involuntāro grupu

- cilvēki kam negribēti nav zinātņu doktora grāda
- cilvēki kas negribēti nav olimpiskie čempioni
- involuntārie ne-miljonāri
- cilvēki kam negribēti nav ministra postenis, ģenerāļa pakāpe, kas negribēti nav ekrāna zvaigznes un tā tālāk.

smagas sociālas problēmas, ko nu mēs tagad darīsim?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-28 18:15 (saite)
Droši vien šāds kontingents arī burkšķ pa forumiem, tipa ``vot riebīgie profesori atmeta man darbu atpakaļ`` vai ``ex, es gan zinātu kā to valsti vadīt, bet mani jau par premjeru neliek``

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?