ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-08-22 00:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti...
http://apollo.tvnet.lv/zinas/pavests-imigrantu-tiesibas-stadamas-augstak-par-nacionalo-drosibu/804472

Kā viņš to iedomājas, interesanti. Ja valstī ir problēmas (nopietnas) ar nacionālo drošību, tas ir karš, pilsoņu karš, masu nekārtības, humānā katastrofa, bads, slimības, upuri.

Kā šādos apstākļos var nodrošināt, piemēram, tās pašas imigrantu tiesības?

Also vai tas nav ekvivalents textam: ``slimnīcā pacientu tiesības ir stādāmas augstāk par sanitāri higiēniskajām prasībām``? Vai tas nenoved pie slimnīcas nespējas vaikt savas funkcijas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2017-08-23 15:54 (saite)
Tātad, orģinālais dokuments:

Principā tas ir šeit -
https://migrants-refugees.va/documents/ Klikini tik uz google drive logo un tad uz folderu nosaukumiem, līdz nonāksi šeit - https://drive.google.com/drive/folders/0BxRrdhWnBsucODYwYVFsRFk2S2s Kur, prtms, nekas neliecina, ka šie ir Vatikāna oficiālie dokumenti, nevis kaut kas, ko es tikko iegrūdu googledrive, bet nu.. tas ir oficiālais Vatikāna migrantu un bēgļu lietu google drive folderītis.

Tuvākais citāts aww virsrakstiņam patiesībā ir šāds

Encourage States to adopt a national security perspective that fully takes into account the security and human rights of all migrants, asylum seekers and refugees entering its territory.




Reāli, tas ko šis pārpublicētais raksts citē vairāk izskatās pēc citāta no cita, īsāka, jau pirms nedēļas publiskota papīrīša (jo kam gan ir laiks lasīt 12 lappušu aizvakar publicētu apcerējumu)
https://w2.vatican.va/content/francesco/en/messages/migration/documents/papa-francesco_20170815_world-migrants-day-2018.html
The principle of the centrality of the human person, firmly stated by my beloved Predecessor, Benedict XVI,[5] obliges us to always prioritise personal safety over national security. It is necessary, therefore, to ensure that agents in charge of border control are properly trained. The situation of migrants, asylum seekers and refugees requires that they be guaranteed personal safety and access to basic services. For the sake of the fundamental dignity of every human person, we must strive to find alternative solutions to detention for those who enter a country without authorisation


Kas joprojām nav gluži tas pats, kas rakstā.


Arī slimnīcā pacienta tiesības uz cilvēcīgu cieņu ir stādāmas augstāk gan par, piem, obligātu izdzīvošanu par katru cenu, gan par to daļu daļu no san hig normām, kas ieviestas tikai 'a ja nu kas'.
Ir normāli palūgt slimnīcas apmelkētājiem novilkt āra apavus/uzvilkt bahilas/nomazgāt rokas. Bet nav OK katram apmeklētājam likt pilnībā izģērbties, atbrīvoties no visa ķermeņa apmatojuma un iziet caur dezinficējošu dušu.

Judikatūra runā par tādām lietām, kā proporcionalitāte, kas jāņem vērā vienu tiesību vārdā aprobežojot citas un judikatūras tradīcija, kas liek par to runāt, ir diezgan cieši saistīta arī ar katoļu baznīcas attīstību.
Pāvests vienkārši aicina pārvērtēt proporcionalitāti, un neveikt masveida anonīmu personīgo tiesību ierobežošanu 'jo tā visiem būs labāk' jo visiem tā būs labāk tikai, ja 'visos' neieskaita migrantus, bēgļus un patvēruma meklētājus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-23 16:12 (saite)
Var skaldīt matus par formulējumiem un cik godprātīgi to šajā gadījumā atspoguļojusi prese, bet tas pats papus iepriekš salīdzinājis migrantu nometnes ar nacistu koncentrācijas lēģeriem u.tml. pērles, līdz ar to tā pidriķa domu gaita sen ir skaidra un attiecīgā interpretācija nav fart fetched.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-08-23 16:15 (saite)
nuuu tās migrantu nometnes, teiksim tā, ne vienmēr ir sajēdzīgi organizētas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2017-08-23 16:28 (saite)
/ Bet nav OK katram apmeklētājam likt pilnībā izģērbties, atbrīvoties no visa ķermeņa apmatojuma un iziet caur dezinficējošu dušu./

Es domāju - atkarājas no situācijas. Būtu ebola, būtu šādi. Kamēr to nevajag, to saprotamā kārtā nedara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-08-23 17:18 (saite)
Yeah, bet kamēr nav ebola tikmēr biš vairāk cieņas.
Kas arī, pa lielam, ir tai pāvesta aicinājumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-23 22:16 (saite)
Atuto un mazgā ne aiz necieņas bez dezinfekcijas. Īpaši zinot no kurienes un kādos apstākļos daudzi tur nokļūst un dzīvo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-08-24 18:42 (saite)
Nevis skuj dēļ necieņas, bet reizēm var izvēlēties neskūt dēļ cieņas saglabāšanas. Pat ja skūšana nomināli nedaudz uzlabotu higiēnu, tas nedaudz nav to vērts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?