crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
Tātad, orģinālais dokuments:

Principā tas ir šeit -
https://migrants-refugees.va/documents/ Klikini tik uz google drive logo un tad uz folderu nosaukumiem, līdz nonāksi šeit - https://drive.google.com/drive/folders/0BxRrdhWnBsucODYwYVFsRFk2S2s Kur, prtms, nekas neliecina, ka šie ir Vatikāna oficiālie dokumenti, nevis kaut kas, ko es tikko iegrūdu googledrive, bet nu.. tas ir oficiālais Vatikāna migrantu un bēgļu lietu google drive folderītis.

Tuvākais citāts aww virsrakstiņam patiesībā ir šāds

Encourage States to adopt a national security perspective that fully takes into account the security and human rights of all migrants, asylum seekers and refugees entering its territory.




Reāli, tas ko šis pārpublicētais raksts citē vairāk izskatās pēc citāta no cita, īsāka, jau pirms nedēļas publiskota papīrīša (jo kam gan ir laiks lasīt 12 lappušu aizvakar publicētu apcerējumu)
https://w2.vatican.va/content/francesco/en/messages/migration/documents/papa-francesco_20170815_world-migrants-day-2018.html
The principle of the centrality of the human person, firmly stated by my beloved Predecessor, Benedict XVI,[5] obliges us to always prioritise personal safety over national security. It is necessary, therefore, to ensure that agents in charge of border control are properly trained. The situation of migrants, asylum seekers and refugees requires that they be guaranteed personal safety and access to basic services. For the sake of the fundamental dignity of every human person, we must strive to find alternative solutions to detention for those who enter a country without authorisation


Kas joprojām nav gluži tas pats, kas rakstā.


Arī slimnīcā pacienta tiesības uz cilvēcīgu cieņu ir stādāmas augstāk gan par, piem, obligātu izdzīvošanu par katru cenu, gan par to daļu daļu no san hig normām, kas ieviestas tikai 'a ja nu kas'.
Ir normāli palūgt slimnīcas apmelkētājiem novilkt āra apavus/uzvilkt bahilas/nomazgāt rokas. Bet nav OK katram apmeklētājam likt pilnībā izģērbties, atbrīvoties no visa ķermeņa apmatojuma un iziet caur dezinficējošu dušu.

Judikatūra runā par tādām lietām, kā proporcionalitāte, kas jāņem vērā vienu tiesību vārdā aprobežojot citas un judikatūras tradīcija, kas liek par to runāt, ir diezgan cieši saistīta arī ar katoļu baznīcas attīstību.
Pāvests vienkārši aicina pārvērtēt proporcionalitāti, un neveikt masveida anonīmu personīgo tiesību ierobežošanu 'jo tā visiem būs labāk' jo visiem tā būs labāk tikai, ja 'visos' neieskaita migrantus, bēgļus un patvēruma meklētājus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?