Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2010-01-12 11:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nesaprotu, no kura gala populārajam viedoklim "nelieši-emigranti ar savu aizbraukšanu dara pāri palicējiem un traucē atjaunot labklājību" aug kājas.

it kā te tagad notiktu mežonīga baikāla-amūras maģistrāles celtniecība, piecgade trijos gados, un viņi nelietīgi dezertētu - bet nekā tamlīdzīga, tik vien kā atsēdēšana/-ās ar purpināšanas elementiem.

toties emigranti:
-samazina bezdarbnieku skaitu
-samazina visādu tur pabalstu saņēmēju skaitu
-tie, kuri paķer līdzi omītes, samazina arī "liekēžu-pensionāru" skaitu
-dažreiz sūta uz lv naudu, končas un fiņķifļuškas
[-ja aizbraucēji ir krievi, viņi nekad vairs ar savām balsīm nemaitās īsteni āriskos latviešu vēlēšanu rezultātus!]

куда ни кинь, viens vienīgs labums.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]penaalis
2010-01-12 12:11 (saite)
baikāls !!! vot !!! tā ir tā krievu kola, ko labi ir atšķaidīt ar viskiju.
nekādi nevarēju atcerēties nosaukumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 12:13 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jff
2010-01-12 12:16 (saite)
Tāds куда ни кинь jau nu tomēr nav. Aizbraucēji lieliski prot turpināt saņemt pabalstus (ok, tikai kādu laiku, nevis mūžīgi, bet paši pabalsti jau arī nav mūžīgi), un pensijas nu nepavisam neviens nav atcēlis tāpēc, ka to saņēmējs pārvietojas uz citu valsti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 12:19 (saite)
o, redz, kā.

no trešās puses mazliet mulsina šī attieksme pret pabalstiem kā žēlastības dāvanām - cilvēkam taču tāds nemaz nepienākas, ja tas nav iemaksājis nodokļus atbilstošā apjomā un laikā - tobiš pabalstus cilvēks izmaksā sev pats un kāpēc lai viņš to neizdarītu līdz galam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2010-01-12 12:20 (saite)
es atvainojos par gram. un interp. kļūdām, man šorīt īpaši mežģās pirksti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]prox
2010-01-12 12:38 (saite)
bet as tev piekrītu!
patiesībā visi varētu aizbraukt un te ierīkot lielu dabas parku. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 12:39 (saite)
nē, es palikšu, man patīk dabas parki!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]prox
2010-01-12 13:12 (saite)
es jau ar' taisījos palikt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Par to dzelzsceļu un kas palika pāri no tiem cēlājiem
[info]koijots
2010-01-12 12:52 (saite)
Дети Великого озера
by Nastia Tarasova

http://www.vimeo.com/679682

(Atbildēt uz šo)


[info]inese_tk
2010-01-12 14:23 (saite)
nu vispār es piekrītu visiem tiem emigrantu plusiem, ko Tu mini, bet man tomēr tā emigrantu padarīšana bišķi šķebina tādā ziņā, ka nu šī tomēr ir mūsu valsts, mēs viņu tādu esam pataisījuši, mēs esam ievēlējuši tādu valdību kāda tā ir (ja kāds teiks, ka uz vēlēšanām neiet - tad viņš ar savu neiesaistīšanos ir pieļāvis to, ka tiek ievēlēta tāda valdība), mēs (ja ne kāds konkrēti, tad viņa ģimenes locekļi, radi un draugi) esam sagrābušies kredītus utt. utjpr. pie visa esam vainīgi mēs paši, tāpēc manliekas bezatbildīgi aiztrallināties prom un kaukā iekārpīties siltā vietiņā, darīt darbu, kas riebjas, bet par ko (salīdzinoši) daudz maksā un tad no tā attāluma gānīt Latviju un ņirgāties par tiem muļķiem, kas te paliek. man liekas, ka tā nav pareizi un labi. man liekas, ka labi un pareizi ir kustināt savu galvu un rokas un pakaļu, izdomāt kauko, ar ko var konkurēt starptautiskajā tirgū, taisīt augšā uzņēmumus, radīt darbavietas citiem. es zinu, tas skan pārāk ideālistiski, visi tā nevar un negrib (baidās vai slinkums). es saprotu to izmisumu, kad nav ko ēst un kad jāuztur bērni, kad nav citas izejas, kā braukt prom un mēģināt visu sākt no jauna. bet man liekas nenormāli stulba tā apvainošanās uz valsti un visu kas te notiek. pirms apvainoties, vajadzētu pajautāt sev - ko un kādā veidā es, tieši es, esmu darījis, lai nepieļautu to, kas notiek, lai būtu savādāk un labāk. visticamāk tā īsti neko, ja neskaita bērnu dzemdēšanu un importa lietu pirkšanu uz kredīta, tērējot vairāk nekā tiek nopelnīts.
mēs taču neesam vieni paši, valsts nav viens cilvēks, viens cilvēks nevar tā vienkārši viens pats izdzīvot, tādas domas ir milzīgi, egoistiski maldi
tas viss pa lielam izskatās kā urlas mežā - ieperinās vienā smukā pļaviņā un jautri pavada laiku, pamatīgi visu piedrazojot un papostot. kad pļaviņa vairs nav smuka, sūdi lien degunā un nedod dies, kāds mežsargs izlien no biežņas un sāk moralizēt, urlu bars ir prom uz citu pļaviņu, kur turpina darīt to pašu un vēl gāna to stulbo mežsargu, kas tik muļķīgi un bezjēdzīgi izrunājies.
es zinu, ko saku. arī man daudzi radi un draugi ir prom. mans brālis ir prom jau kopš 1996. gada, viņa draudzene ir prom un viņu dēls aug Londonā.

atvainojos, ka tik gari un drošvien nesakarīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 14:35 (saite)
es tev pilnīgi piekrītu par aizbraukšanu un nodiršanu, pašai ļoti riebjas šitie komentāri "kas ta man, es īrijā, jūs visi muļķi".

bet man, piemēram, lv ļoti nepatīk tas, ka a) cilvēki patiešām ir uz visiem šausmīgi apvainojušies, uzmetuši lūpu un neko nedara pat tajos gadījumos, kad kko izdarīt ir īzī, ne valdība nav vajadzīga, ne laimes lācis. nomācoši. b) ir jūtams tomēr ierobežojošais faktors "viss, kas nav atļauts, ir aizliegts". pat ja tev nevajag nekādu finansējumu, tev nāksies apskraidīt piecsimts ierēdņus, no visiem savākt parakstus un katram samaksāt nodokli par saspraudēm, ja gribi izdarīt [brīva vieta jūsu fantāzijai]. šo divu iemeslu es pati ļoti labprāt emigrētu un nedaru to tikai tāpēc, ka [esmu slinka!] šobrīd emigrēšana būtu bēgšana, bet būt bēdzējam vienmēr ir nepatīkami.

sorī, ka man arī tik gari :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2010-01-12 14:36 (saite)
ir vēl viens emigrācijas pluss - vismaz manā uztverē pluss.

tik riebīgi konservatīviem cilvēkiem, kādi ir latvieši, nāks tikai par labu padzīvošana ar - šausmas! - melnajiem, šķībacainajiem, dvieļugalvām utt utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2010-01-12 14:40 (saite)
vot tas nu gan tā nav. zinu vairākus cilvēkus, kam tieši pēc aizbraukšanas un kāda laika pavadīšanas svešumā sāk parādīties kaukādas rasistiskas domas un izpausmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 14:43 (saite)
labi, ticēšu. man nav tik daudz tiešas informācijas, maz aizbraucēju draugu'n'paziņu lokā.

žēl, ja tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2010-01-12 14:49 (saite)
nu, loģiski jau vien sanāk - kad tu aizbrauc prom, tev visticamāk nav īpaši daudz naudas, lai izvēlētos labāko rajonu kur dzīvot - mans brālis visu šo gadu laikā izdzīvojies gan pa melno, gan indusu rajoniem, strādājis ar viņiem kopā un neko labu par viņiem nedomā un nesaka. nedomā un nesaka gan arī par poļiem, albāņiem utt. utjpr.
bet kaukādus rasistiskus izteikumus gadījies dzirdēt arī no pavisam inteliģentām meitenēm un puikām, kas dzīvo prom salīdzinoši nesen un iepriekš sevi dēvējuši par ļoti tolerantiem bla bla bla...

vieta jau neizmaina tevi kā cilvēku, tikai ļauj kaut kam citam iznākt virspusē, ienākt centrā no krēslainas perifērijas, kur tas mitis pirms tam. tāpēc jau tie aizbraucēji, kas čīkstēja šeit, aizbrauc prom un gānās un ņirgājās no turienes. apstākļi ir mainījušies, bet cilvēks jau nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 14:55 (saite)
it kā jā, bet man ir sajūta, ka mani ir izmainījusi pat pārcelšanās no ķenguraga uz vecmīlgrāvi, nemaz nerunājot par citām padzīvošanām citur. vai arī apziņas plūsma no krēslainas perifērijas ir kļuvusi nekontrolējama :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2010-01-12 15:06 (saite)
mana dzīve arī ļoti izmanījās, kad pārcēlos no paša Rīgas centra uz Salaspili, bet ne jau to kāds es esmu cilvēks pašos pamatos. tas vnk krietni mainīja akcentus un attieksmi.
protams, vietas maiņa var dot impulsu, grūdienu kaut ko domāt un mainīt, bet tad tas pašam ir jāsajūt un jāgrib un jādara.

daudzi jau to negrib, neļaujās un neredz. viņiem ir ērti savā aizvainojuma, īgnuma un paštaisnuma būrītī un viņi vedīs to sev līdzi kaut līdz pašai pasaules malai, mazliet pamainot tikai kaut kādus sīkumus - nu tur aizkarus, apvainošanās mērķi vai neapmierinātības izpausmes :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 15:11 (saite)
nujā, nujā, akcenti un attieksme! bet tas tak ir tik daaaudz!

bet, nu, kā lai ar tevi diskutē, ja personīgais viedoklis būtībā tāds pats? :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2010-01-12 15:16 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nord
2010-01-12 14:25 (saite)
Vnk viņi aizbraucot tā riebīgi lūr virsū, ka riebjās pilnīgi:-D

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2010-01-12 15:41 (saite)
Mūsdienās tak cilvēkiem ir brīva individuāla izvēle, kur dzīvot, un ne jau vienmēr kāds emigrē tāpēc, ka ir apvainojies uz valsti vai ka kredītus nevar nomaksāt. Reizēm tā vienkārši gadās, un vēlāk jau ir ķēdes reakcija, kas atgriešanos dzimtenē padara sarežģītu - lielā mērā tāpēc, ka ir tautieši, kas uzskata par vajadzīgu izteikt savu "objektīvo" un "neapgāžamo" patiesību par to, kāpēc un kā un kādu domu/motīvu vadīts kāds ir dzīvojis citā valstī. Who cares par patiesajiem iemesliem, grūtībām vai ieguvumiem (ne materiālajiem, bet vairāk garīgajiem).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 17:13 (saite)
jā, ļoti piekrītu.

kā reiz par "objektīvajiem" un "neapgāžamiem" viedokļiem brīnos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2010-01-12 17:15 (saite)
ū, cik biedējoša ip adrese :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-01-13 15:46 (saite)
ej nu ej, kas tur biedējošs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-13 16:18 (saite)
iestādes nosaukums tāds skanīgs un oficiāls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antireality
2010-01-12 18:12 (saite)
domāju, ka pie aizbraucēju nomelnošanas vainīgs ir tīri psiholoģisks mehānisms [sevišķ tas šeit izpaužas ultralatviešiem], kas necieš ar mums kopā , tas ir nodevējs un maita. šādi cilvēki dēļ sava ego īpatnībām nespēj priecāties par to , ka biedram iet labāk, pat ja biedrs ir tepat un dabujis labu darbu vai vnk veiksmīgāks, var novērot lidzīgu reakciju. tāda modificēta skaudība sablenderēta ar cietēju kompleksu.
man personiski negribas braukt prom , bet ja aizbraukšu, tad nejutīšu atbildību vai kādu līdzīgu sociālā psihovīrusa spiedienu uz sevi. man asirdsapziņa ir tīra - nevienās vēlēšanās neesmu piedalijies. un nemaz nemēģiniet man iestāstīt, ka dēļ tādiem kā es ievēl lohus. un pilnīgi noteikti man nebūs pārākuma sajūtas, kas mēdz būt zīmuļiem aizbraucējiem. tas ir tas pats cietēja komplekss tikai apgrieztā variantā - "vai kā es latvijā cietu,cietu,cietu, bet aizbraucu un nu esmu kings, bet jūs lohi" , tā ir kad vergu paaugstina statusā. slimi psihodeformēti darbaļaudis. traģikomēdija kvadrātā :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-12 18:48 (saite)
vo, vo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?