Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2020-01-20 09:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
fakts, ka lielākā daļa latvijas iedzīvotāju nemūžam netiktu pie latvijas darba vīzas, ja viņiem būtu vajadzība pie tādas tikt (un izjūtu lielu cieņu pret tiem, kam tomēr izdevies tādu iegūt, tas tiešām prasa ņevjebannākās profesionālās un citas spējas). no otras puses, neesmu mazs bērns un saprotu, kāpēc valsts sargā vietējos tizleņus, loderus un humanitāro profesiju pārstāvjus no tiem, kas, teiksim tā, ir motivētāki. no trešās puses, darba spēka deficīts visvisādās jomās, gan sarežģītākās, gan prastākās, ir pavisam reāls. no ceturtās puses, novērtēju centienus to mazināt, samazinot bezģeļņika pabalsta saņemšanas laiku, tas ir tik ļoti mīlīgi latviski


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lenora
2020-01-20 11:14 (saite)
Man liekas, ka lielākā daļa latviešu pilsonības eksāmenu nevarētu nolikt, kur nu vēl kaut ko sarežģītāku

(Atbildēt uz šo)


[info]nistagms
2020-01-20 12:41 (saite)
"tizleņus, loderus un humanitāro profesiju pārstāvjus"

wow, kāds apvienojums! tizleņi, loderi un humanitārie! nudien, tu esi izgudrojusi jaunu sociālo stratu, vari pieteikt LU FSI.

"samazinot bezģeļņika pabalsta saņemšanas laiku"

tu laikam runā par 'bezdarbnieku pabalstu' - tas daudziem proletariāta pārstāvjiem LV ir tik mazs, ka viņi tajā laikā strādā gadījuma / skaidras naudas darbus, tāpēc apzīmējums 'bezģeļņiki' visai šai cilvēku kopai ir, teiksim tā, diezgan drosmīgs. es ceru, ka tu arī ņem vērā to, ka, lai šie bezģeļņiki vispār kaut ko saņemtu, viņiem jābūt veiktām obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksām ne mazāk kā 12 mēnešus pēdējo 16 mēnešu periodā. vēl tu varētu ņemt vērā to, ka, piemēram, 60gadīgiem novecojošu profesiju darbiniekiem, potenciāli ar veselības problēmām, varētu būt objektīvi pagrūti vienā metienā atrast jaunu darbu. bet, protams, ir ļoti vienkārši nosaukt šos cilvēkus par 'bezģeļņikiem' - arī šo terminu tu varētu ierosināt kā oficiālo jaunā - saīsinātā un samazinātā pabalsta nosaukumam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2020-01-20 15:54 (saite)
*like*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2020-01-20 18:13 (saite)
es vispār negribējui atbildēt, bet, tā kā tu neesi viens no dienišķajiem idiotiem, kas te pārsvarā ganās, tad jābrīnās, ka laikam mans sarkasms vairs vispār nav nolasāms.

par iemaksām utml es zinu, iespējams, vairāk nekā tu, jo esmu pašnodarbinātā ilggadīgi un dīloju ar to visu ikdienā. bet, ja es būtu pašnodarbinātā no, teiksim, ukrainas, kas gribētu dzīvot latvijā ilgāk, nekā to atļauj tūrista vīza, tad es to nespētu. jo man būtu jāuzrāda notariāli apstiprināts biznesa plāns un jāgarantē sev ikmēneša ienākumi vismaz 2000 euro apmērā (hint: man nav tādu ikmēneša ienākumu, bet esmu latvijas pamatiedzīvotāja, tāpēc mani tomēr nekiko ārā). par to arī bija ieraksts - par nesamērīgām prasībām pret trešo valstu pilsoņiem, kas legāli vēlas dzīvot un strādāt latvijā salīdzinājumā ar reāliem cilvēku ienākumiem un kontrastā ar esošo darbaspēka deficītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2020-01-20 20:29 (saite)
manis pēc es varu tev un taviem biedriem būt viens no dienišķajiem idiotiem (un gan jau ka arī esmu, bet es kopumā dzīvē esmu saņēmis pietiekami daudz agresijas, lai par tādām lietām vairs baigi nešūmētos), turklāt, ja neesmu tavā 'atbildēt vērts' sociālajā grupiņā, tad nu neko darīt, kā vēsta seno latviešu gudrība 'kā ir - tā ir!'. bet ja jau sarkasms, tad viss kārtībā - protams, ka no teksta tas nav nolasāms. tiešām nezināji tādu prikolu?
nedaudz atskatoties uz diskusiju, kas man palikusi labā atmiņā, pieņemu, ka arī šeit tātad nenolasīju sarkasmu un arī piebalsošana dzīvē visu sapratušajam un visu zinošajam lietotājam 'krii', kura iedomība un augstprātība sprāgst no viņa tekstiem kā pavasara pumpuri, no tavas puses ir sarkasms - http://klab.lv/users/chimera/1840712.html
jauku vakaru - es zinu, ka ir ieraksti, kuriem labāk paskrollēt garām, bet dažkārt konkrētajā brīdī pirksti vienkārši nedaudz paslīd.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2020-01-20 20:30 (saite)
a nē, tur viss nopietni. sorry not sorry

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]chimera
2020-01-20 22:09 (saite)
nu no ukrainas piemēram brauc daudz cilvēku (tiešām daudz) (es te speciāli paņēmu kā piemēru baltos, jā), jo negrib karot un jūtas kkā radniecīgi, postpadomju telpa un tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2020-01-20 22:10 (saite)
un ne tikai uz lv, lietuvā, piemēram, šogad pirmoreiz 20 gadu laikā iedzīvotāju pieaugums, gk migrācijas dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-01-20 22:09 (saite)
ļiekas tomēr interesants jautājums kāpēc uz dievzemīti tiecas tik daudz super kompetentu un strādīgu ne-loderu no aizpaugura, ja jau uz vietas tādu nepietiek, jo tie arī aizlaidušies aiz paugura?
mūsu ierēdņi noteikti ir pideri, pietam vienmēr, bet nez vai šī birokrātiskā herņa nodara lielu skādi Latvijas labklājībai

un par pabalstiem:
Tu nesen baigi jūsmīgi atsaucies par savu ekskursiju uz Veimāras Republiku un cik tur viss jauki. Vai tevi nesatrauc, ka pie viņiem cilvēki dabon na haļavu jumtu virs galvas, nomaksātus komunālos/internetu un vēl kaukādus 500-600 eirikus paikai un šmigai tā pat vien? Latvijas askēze neliekas atpalikušu feodāļu atavisms?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2020-01-20 22:11 (saite)
tev arī šķiet tāpat kā nistagmam ka es sajūsminos par personāžu lēmumu apgriezt pabalsta laiku vai kā? :O čo ta tiešām kkas nav kārtībā ar manām izteiksmēm

par vāciju šajā ziņā viss nav TIK vienkārši kā tev liekas, bet man bija diena no elles, es nejutos spējīga šobrīd par to diskutēt, sorry

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2020-01-20 23:04 (saite)
Kad vēl Latvija nebija ES, paziņai bija ļoti grūti atjaunot darba atļauju Vācijā.Kā jau chimera teica, tur nemaz tik viegli citu valstu pilsoņiem nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?