Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2019-07-31 10:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
oi, jāatceras taču pajautāt beidzot, vai indieši ir lietas kursā, ka starp viņiem un latviešiem pastāv sena un sakrāla saikne, un, kā rakstīja ivars vīks, ja latviešu zemnieks un indiešu zemnieks satiktos un uzsāktu sarunu katrs savā valodā*, pēc 30 minūtēm viņi saprastu viens otru pilnībā.

*es, vot, neatceros, vai ar savu valodu šajā gadījumā bija domāta hindi vai sanskrits. bet nu kurā pasaku valstībā lai vīka kungs izrautu sanskritā runājošu zemnieku? neatceros arī, kur tas īsti bija - "mūsu dižajā senatnē", vai?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2019-08-01 21:17 (saite)
Tā ideja, ka zemnieks ir kaut kāds 'tups lauķis' vispār ir tikai urbāno liberastu stereotips. Pohuj par sanskritu, bet starp cilvēkiem, kas sastapti no čista pāķiska bekgraunda ir bijis daudz lielāks procents skaidri domājošu un patīkamu cilvēku, nekā starp korennajiem rīdziniekiem. /offtopic

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-08-01 21:18 (saite)
Aaaaa, nu pri com te šis komentārs, ja mēs runājam par indiešu!!! izglītības sistēmu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2019-08-01 21:48 (saite)
100+ Jā, zemnieki nav kašķīgā cibas publika. Viņi savā starpā ļoti labi saprotas pat ja runā dažādās valodā. :) Vismaz tāda ir mana pieredze. Es pat tagad atceros par pēdējo ciemošanos Latvijā – visi cilvēki, ar kuriem man izdevās sirsnīgi aprunāties, bija laucinieki. Viens no viņiem gan bija rīdzinieks bet kurš arī nav to izturējis un tagad ir nopircis vecu, pusbrukušu lauku māju. It kā tur šausmīgi daudz darba jāieliek, bet izskatījās, ka beidzot viņš ir atradis dzīvē mērķi. Varbūt man arī uz to iziet? Es tāpat laukos uzaudzis, un lielās pilsētas nekad nav patikušas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?