Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-01-23 11:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kopumā body positive man šķiet mēģinājums kopīpeistot vienu no tupākajām lietām, ko dara vīrieši un kas noteikti ir viens no būtiskākajiem iemesliem viņu būtiski zemākajam life-expectancy. izlikšanās, ka ķermeņa nav. ka ar to var darīt pofig ko, un tas neko neietekmē. ok, tas, ka mana vecuma vīrieši mēdz izskatīties uz 50, varbūt ir sūds. sliktāk ir tas, ka viņi tik tiešām tricārā+ ir sasnieguši pussabrukuma periodu. neapspriežot personīgo brīvību veikt izvēles, kas man šķiet stulbas, diez vai kāds man iestāstīs to, ka tas ir way to go.

/citādi neizprotu, kāpēc vētrainākie protesti ir pret dažādiem uztura un kustību ieteikumiem, ne "spiedieniem" mālēt ģīmi vai piebāzt pilnu skapi ar lētām par banānu mizu šūdinātām lupatām/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2018-01-23 11:59 (saite)
pilnīgi piekrītu

(Atbildēt uz šo)


[info]penny_lane
2018-01-23 12:20 (saite)
man liekas, ka tas tomēr ir arī par to, ka ne visi fiziski var atbilst kaut kādiem..meh.."standartiem". un otrādi. rūpes par sevi ne vienmēr manifestējas tievās ciskās un otrādi.

(Atbildēt uz šo)


[info]mis_sarajevo
2018-01-23 12:20 (saite)
Bet body-positive ne vienmēr nozīmē kaut ko neveselīgu - ir pietiekami daudz body-positive kampaņas, kas tieši darbojas uz to, ka visu formu un izmēru cilvēki rūpējas par sevi - jo sevišķi fizisko aktivitāšu ziņā.

Jo es ļoti labi atceros, ka vislielākais šķērslis iet un sākt vingrot pusaudžu gados (kad svēru kādus 20 kg vairāk) bija tieši tas kauns - ka visapkārt tev ir fit cilvēki, bet tu kā tāds tusnis tur centies kaut ko lēkāt fonā.

Tas, ka, protams, body-positive var izmantot kā ieganstu vnk neveselīgi dzīvot, nu jā - jebko var pagriezt nepareizajā virzienā un izmantot kā attaisnojumu savam slinkumam.

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2018-01-23 12:25 (saite)
skatījos raidījumu province tātad un tur bija kundze. mācījusies par aktrisi, strādājusi par mācītāju, tagad par sētnieci. baigā ķip feministe. like, kad biju mācītāja, cilvēki protestēja. jo evil vīrieši dusmojas, ka sieviete jau ieņēmusi skolotāju vietas, ārstu vietas, nu arī mācītājos līdīs? drūmi nodomāju - kāpēc jāpiemin tieši tās sfēras, kur viss ir vielielākajā dirsā? lai diskredidētu sieviešu veiktspēju?

bet vēl viņa spēlē amatierteātrī, un tur bija fragments no izrādes. izrādē sēž sievietes un sūkstās, sak, vīrietis var iet pa pludmali resnu vēderu, uz galvas trīs mati, bet justies kā apollons un moš pat iekniebt kāda pupā! bet mums ir jātievē un jāatbilst standartiem (?), un es tāpat nejūtos labi par sevi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-23 12:26 (saite)
like, uz ko viņas gribētu tiekties. bet vai vajadzētu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mis_sarajevo
2018-01-23 12:42 (saite)
Tas jau nenozīmē, ka gribētu uz to tiekties - tas ir salīdzinošs piemērs.
Tas, ka es norādu, ka dažs labs aktieris šobrīd izskatās tā, ka, ja viņš būtu sieviete, viņam vairs nevienu lomu nedotu, nenozīmē, ka es gribētu, lai visas aktrises kļūst resnas un nerūpējas par savu veselību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-23 12:48 (saite)
zin, man negribētos diskutēt par individuālām attieksmēm, jo tad būtu jādomā arī par to, kā es tāda, body positive noliedzēja, sēžu un nestresoju par saviem maziem pupiem un īsām, līkām, resnām (attiecībā pret ķermeņa augšdaļu) un šobrīd arī spalvainām kājām.

bet tas ir kā tāds tepiķis, kas austs no maziem, asinsstindzinošiem pavedieniem, ko manu sev apkārt. like, kāda ieraksta, ka gribētu biežāk redzēt publiskajā telpā artrīta sakrpoļotas rokas, iespējams, aizmirstot, ka artrīts nav empowerējošs aksesuārs, bet gan dzīves kvalitāti strauji pazeminoša kaite. vai atkal jau lasu "tie, kuri ir noguruši vingrot un ēst ar mēru, lai palasa grāmatu tādu un šitādu, kas atspēko skaistuma mītus, bla bla bla"

es tā, domāju skaļi. nedomāju, ka tev būtu jāatbild par vārdiem, ko neesi teikusi. jārunā kādas grupas vārdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2018-01-23 15:04 (saite)
diezgan interesanti, ka no šī tu izdari to secinājumu, kurš ieraksta sākumā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_zeme
2018-01-23 12:42 (saite)
sanāk vienādojums 30+gadi = t1/2*
viss kā pie kārtīgiem latviešiem :P

*halflife

https://lv.wikipedia.org/wiki/Pussabruk%C5%A1anas_periods


aber, jāpiekrīt rakstītajam. bet ko var darīt, ja sliktas desas, nonstop alus un "dzīve-sūds" attieksme ir izplatītākās individuālās brīvības izpausmes.

(Atbildēt uz šo)


[info]pikaczu
2018-01-24 01:50 (saite)
Kaut kur lasīju smieklīgu stāstu par lielo modeli Tesu Holideju, kas ir viena no bodīpozitīvisma flagmanēm (150 kg). Viņa sūri terorizējot fotogrāfus, kas fotošopē viņas bildes. Tā jau viss pozitīvi, bet speķi daļeji un celulītu vienalga jākrāso ciet :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-24 09:52 (saite)
vsp jā - par konkrēto keisu nezinu, bet safotošopēts resnums mani kaitina. īsts resnums (30+ kg) tā neizskatās, tas nav tik gluds, ne tik tvirts, ne tik samtains.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?