Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-01-30 10:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sekoju līdzi procesam

http://edition.cnn.com/2017/01/29/us/nazanin-zinouri-travel-ban-trnd/


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2017-01-30 17:33 (saite)
Kāpēc tu domā, ka es neguglēju? Man vispār ir subscription ziņām par BBC imigrācijas jautājumiem, bet 'tūkstošiem rakstus' kas līdzinātos tam vājprātam, ko šajā nedēļas nogalē ir paveikusi ASV, neatceros manījusi.

Taču pats izlasi savu pirmo hitu, tā ir pavisam cita situācija. Pirmkārt, viņi cerēja uz konkrētu vīzu, par kuras programmas beigšanos lēmums bija pieņemts pirms viņi vēl iebrauca valstī. Nu jā, viņi nebija lietas kursā, bet Trampa lēmums bija pilnīgs zibens no zilām debesīm.

Otrkārt, vīza, uz kuru viņi cerēja, bija atcelta 2012. gadā, bet raksts ir 2016. gadā., tātad nekāds 'hopsā, mēs te tikko kaut ko izdomājām un fiksi visus no valsts ārā, tavs suns drīkst nomirt, tava māja drīkst sapūt vai nosvilt, tava mašīna stāvvietā uzkrās maksu par 90 dienām vai vairāk utt utjp - bet re, jau četrus gadus tika meklēts risinājums. Tika arī atrasts, kā tu zinātu, ja būtu sekojis šiem jautājumiem, nevis tikai drūmi rūgtu savā 'visā pasaulē ar cilvēkiem notiek sliktas lietas, kas gan ir vēl viena slikta lieta' melnumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-01-30 17:40 (saite)
Šiem cilvēkiem tas ir tāds pats, ja ne vēl lielāks apgrūtinājums. Arī viņiem pienāca diena, kad tas bija spēriens no debesīm, kad vienā dienā uzzināja, ka cerēta vīzu programma ir atcelta. Un viņi cerēja, ka izdosies citādi, bet velti iztērēja laiku.

Savukārt, profesore pēc 5 gadiem varbūt būs uztaisījusi veiksmīgu karjeru Irānā un ar smaidu atcerēsies likteņa pavērsienu, kas viņai lika pieņemt šo soli. Un būs daudz laimīgāka nekā ASV, kur viņai pat nav draugu vai radinieku, kuriem palūgt savākt mašīnu no stāvvietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-01-30 17:56 (saite)
profesorei šobrīd raksta cilvēki no visas asv, kas ir ar mieru pieskatīt viņas suni un what not. bet tas tā. nebūtiska detaļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-01-30 18:00 (saite)
Tikai pateicoties Trampam. Manam kursabiedram gan neviens neko nepiedāvā, lai gan viņš arī ir no Irānas. Viņa deportācijas orderi izdeva Lielbritānijas robežsardze, tāpēc nav kūl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-01-30 18:03 (saite)
jā, tramps naski rok sev kapu, par to prieks :)

(apsolos, ka šī ir pēdējā reize šajā žurcī, kad tiek diskutēts par T personu!)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2017-01-30 17:54 (saite)
Bet es zināju, ka tu piekasīsies detaļām – viņi nav musulmaņu valstīm, viņi paši vainīgi, ka nezināja, tā ir 5 gadus nevis 3 dienas veca lieta utt.

Bet es redzu, ka tā pamatos ir identiska lieta. Valsts piedāvā vīzu programmu, pēc tam to atceļ. Ģimenei neizdodas nokārtot citas vīzas un tiek deportēta.

Skaidrs, ka tādu lietu ir tūkstošiem, jo raksta jau tikai par dažām. Vienam studentam manā kursā ir deportācijas orderis. Viņu gan vēl ārā nemet, bet viņam ir sarežģīti, jo viņu negribēja pielaist pie eksāmeniem imigrācijas statusa dēļ. Domā, ka par to kādreiz rakstīs kādā avīzē? Varbūt kādu dienu viņu vienkārši deportēs un neviens pat nepamanīs, ka viņš nav atnācis uz skolu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-01-30 18:22 (saite)
Tas, vai viņi ir no musulmaņu vai nemusulmaņu valsts man patiešām ir vienalga. Bet jā, ja viņus pēkšņi vienā dienā savāktu un izvestu no valsts tāpēc, ka Austrālija pēkšņi ir valsts, visus kuras pārstāvjus Brexitisti pēkšņi ir pasludinājuši par nevēlamiem (nu tur, nolēma no commonwealth atdalīties vai vēl kaut kas) - jā, lūk tad tā būtu līdzīga situācija.

Bet starpība ir tā, ka a) tu izbauc uz 2 dienām apciemot ģimeni, un pēkšņi netiec atpakaļ vai b)tu dzīvo, tev pienāk vēstule no dienesta, ka ir problēmiņa ar dokumentiem, bet tev ļauj turpināt dzīvot kā līdz šim, ja vien tu sadarbojies un jūs kopīgi meklējat risinājumu, lēnā garā, četrus gadus, līdz tas risnājums tiešām tiek veiksmīgi atrasts.

Ja ir tūkstošiem studentu, kurus pēkšņi nepielaiž pie eksāmeniem un pēkšņi viņi neatnāk uz skolu, tad vismaz par dažiem avīzes uzrakstīs gan. Un kā vēl uzrakstīs, come on, studenti! Nākotne! Politiskus bonusus pelnošs temats.
Bet tak neraksta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-01-30 18:28 (saite)
Faktiski viņa dzīvo Irānā, jo viņai vēl nebija pastāvīgā iedzīvotāja statusa (zaļās kartes).

Bet ASV arī neizraida, tikai neielaiž valstī, kas ir drusku cita situācija.

Nu varbūt uzrakstīs, bet neviens īpaši neprotestēs. Man jau šķiet, ka UK to arī izdarīja, ka apsolīja uzlikt stingrākas vīzas prasības studentiem, kas garantēti samazinās to skaitu par vairākiem tūkstošiem. Tu par to lasīji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?