Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2011-08-12 08:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
o, kaimiņi mani vairs neatgrūž kā svešķermeni.

kaimiņiene ā izmisumā nāca piedāvāt savu ābolu miļonus [sameloju, ka man arī ābolu trauksme, bet patiesībā tik tiešām negaršo un tāpēc nezinu, ko ar tiem iesākt];
kaimiņš bē piedāvā samesties malkas milzu kravai [čerī el vē pa vecmīlgrāviski].

turpinot par izmisumu un mājasaimniecību, dienas kārtībā divi jautājumi:
kā lai noslauka putekļus no žalūzijām [jau kuro gadu nespēju rast risinājumu] un ko lai tādu puslīdz ēdamu uzbliež šovakar un ieliek ledusskapī, lai nevajadzētu šmorēt rīt no rīta uz pašu ceļinieku ierašanos.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dominika
2011-08-12 09:51 (saite)
zupu? uztaisīt viegli un ja pietiekami liels katls, var ēst nedēļu, turklāt ievelkoties paliek tikai garšīgāka.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2011-08-12 09:57 (saite)
par katla lielumu neesmu droša, bet vismaz kāda ideja :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2011-08-12 10:01 (saite)
es pati iedvesmojos no sava ieraksta un nolēmu vakarā uzvārīt gaileņu zupiņu, vakar dabūju gailenes no vecmāmiņas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2011-08-12 10:11 (saite)
padalies ar recepti! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2011-08-12 11:15 (saite)
emmm, es pirmoreiz vārīšu tādu... man gandrīz visas zupas ir pirmās, vienīgās un unikālās, jo recepti izdomāju atkarībā no tā, kas mājās ir un liekas, ka ies kopā. šinī gadījumā katlā drošvien nokļūs burkāni, kartupeļi, sīpoli, jau minētās gailenes un patisons. un buljona kubiciņš - es nopirku kaut kādus glaunos eko kubiciņus par latu astoņdesmit ar visādām garšvielām. ja būtu nauda, drošvien garšīgi klāt būtu arī žāvētas gaļas kripatiņa.
patisonu un sēnes pirms likšanas katlā apcepšu eļļā. un šķīvī pasniegt ar krējumu un zaļumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2011-08-12 11:25 (saite)
es vēl varu piedāvāt šitādu:
buljonā iet daži burkāni ripiņās, daži kartupeļi un smalki sagriezts un apcepts sīpols. kad tas viss ir izvārījies, liek klāt paciņu kausētā siera, lai izkūst zupā. tikmēr apcep sviestā gailenes, ber zupā, tad vēl pieliek smalcinātus pētersīļus un vuaļā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2011-08-12 11:31 (saite)
mmm, izklausās labi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2011-08-12 10:14 (saite)
vot šito mītu par nedēļu ēšanu nekad neesmu redzējusi dzīvē piepildāmies. varbūt 10l katls uz vienu mazu ēdājiņu izvilktu, bet pa nedēļu jau tā zupa arī sabojātos :)
bet konceptuāli zupa šajā gadījumā ļoti labi der, īpaši tās, kurām jāsakožas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2011-08-12 11:18 (saite)
man parasti sanāk pilns mans vienīgais katls, 10 l noteikti nav, varbūt kādi 3, un ēdot pa divi bļodiņām divreiz dienā man parasti sanāk uz divarpus dienām, bet ja ēdu tikai vakariņās, tad ilgāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?