blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:39: Nupat tiku galā ar pēdējām vakardienas gailenēm. Viss tūkstotis ir ar otiņu nobirstēts. Bet ko tālāk? Trīs milzīgas bļodas. Tuvākā laikā ēst trekno gaileņu krējuma mērci ar jaunajiem kartupelišiem es neesmu noskaņota. Tāpat neder gaileņu risotto vai pasta ar gailenēm. Jo man jāzaudē tie 2.5-3 kg. Noskatījos Mārtiņa Rītiņa receptes gaileņu sviestam un terīnei, te: http://tv.delfi.lv/video/MIM8HjvM/ Ļoti garšīgi izskatās, bet sviests atkrīt automātiski (pie tam no šī kvantuma man sanāktu pusspainis sviesta), bet terīni izgatavot nevaru, jo nav cepeškrāsns. Tātad sanāk, ka pilnīgi viss jāsaldē. Līdz šim esmu saldējusi rupji sakapātas, viegli sviestā apceptas. Bet varbūt ir kādi citi varianti? Saldēt svaigas? Man ir slikta pieredze ar svaigu baraviku saldēšanu, viņas kļuva saldenas kā apsaluši kartpeļi. Apcept veselas un tad saldēt? Ko? Kā? Lai nebūtu kā parasti? Un cik ilgi var glabāt notīrītas, svaigas vienkārši ledusskapī? Nedēļu var? Tad vismaz daļu nesaldētu un uz Zaķa atbraukšanu pagatavotu kaut ko grēcīgu.

Comments

[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:01
(Link)
Sazhavet nevar ? (es jautaju, es nezinu)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:26
(Link)
Hmmm. Varbūt tiešām daļu? Ar visām es neriskētu. Zinu, ka, piemēram, baravikas uz diega žāvēt ir riskanti, jo viņas ar satārpoties. Bet gailenes tārpi neēd. Varētu vismaz izmēģināt.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Jūlijs 2014 - 21:30
(Link)
Dehydrating: DON’T DO IT. Chanterelles shrink down well enough, but they don’t cooperate when you try to restore them. However long you soak them, dried chanterelles stay rubbery.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:5. Jūlijs 2014 - 02:08
(Link)
Varbut var samalt pulveri un bert visam pa saujai klat senu garshai?
From:[info]zirka
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:43
(Link)
man nupat vecāki atveda bļodu ar skaistumskaistām gailenēm, bet tā negribās ņemties, saprotu, ka nav daudz, bet
tā kā man šovakar jākuļ tiramisū un rītdien jātaisa gaspačo viesībām, un vēl ir skābeņu zupa, kas jāpiebeidz, rīkojos vienkārši - pusi atdevu [info]chimerai, otro pusi kaut kā notīrīšu, apcepināšu un risināšu citudien :))
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:45
(Link)
es ēdu marinētas, bet kopā ar alksnenītēm vai citām sēnēm.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:50
(Link)
alksnenīšu vēl nav
From:[info]biezpientaure
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:48
(Link)
miso zupai sēnes neskādē, bet trīs milzīgas bļodas diezvai izķeips līdz uzvarai.
nāksies kaltēt, apcept un/vai saldēt.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:52
(Link)
ja sasaldēsi svaigas, pēc atkausēšanas būs sīkstas kā gumija.
saldē tikai ceptas
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Jūlijs 2014 - 20:58
(Link)
Jā, nu līdz šim tikai ceptas esmu saldējusi. Iedomājos - varbūt var nekapāt, bet apcept veselas un tad saldēt.Vismaz varētu pēc tam kādam risotto izmantot.
[User Picture]
From:[info]str
Date:4. Jūlijs 2014 - 21:15
(Link)
var jau arī veselas cept
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:5. Jūlijs 2014 - 01:22
(Link)
var apcept veselas vai pat vienkārši applaucēt un saldēt. termiski neapstrādātas būs rūgtas.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Jūlijs 2014 - 21:35
(Link)
Man šķiet, atradu jēdzīgāko par gaileņu saglabāšanu: http://katepavelle.wordpress.com/2013/07/17/chanterelle-preservation-methods/
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:4. Jūlijs 2014 - 23:58
(Link)
oj es varētu rīt kādu sauju aizvest saviem franču dreugiem tie sajūsmā plestu drēbes, bet nu šitādām ar otiņu slaucītām jau nav cenas! man sēnes vienaldzīgas tikai tik daudz cik smuki izskatās:) tā kā saldē smuki
[User Picture]
From:[info]blond
Date:4. Jūlijs 2014 - 23:59
(Link)
man nebūtu žēl pat divas saujas, bet laikam jau par tālu!
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:5. Jūlijs 2014 - 00:02
(Link)
beidzot šogad tā beibe atbrauks uz Rīgu, a vēl oktobra sākumā ir sēnes? viņa būtu sajūsmā aiziet uz mežu
[User Picture]
From:[info]blond
Date:5. Jūlijs 2014 - 00:05
(Link)
Oktobra sākumā dažreiz ir - ja silts rudens. Bet tikai vēlās sēnes, piemēram - smiltenes. Smiltenes vispār ir nenormāli garšīgas sēnes, bet nav plasi pazīstamas.
Ļoti labos gados var gadīties arī gailenes (bet rudens gailenes ir rūgtas), kāda reta baravika.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:5. Jūlijs 2014 - 00:08
(Link)
ok, kad nāks tuvāk tad konsultēšos, jo es varu salasīt arī tikai suņu sēnes un būt ārkārtīgi apmierināta ar guvumu:)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:5. Jūlijs 2014 - 00:13
(Link)
tad tik dod ziņu, labprāt palīdzēšu
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:5. Jūlijs 2014 - 00:14
(Link)
oj, nu ļoti labi, paldies!
Powered by Sviesta Ciba