Nupat tiku galā ar pēdējām vakardienas gailenēm. Viss tūkstotis ir ar otiņu nobirstēts. Bet ko tālāk? Trīs milzīgas bļodas. Tuvākā laikā ēst trekno gaileņu krējuma mērci ar jaunajiem kartupelišiem es neesmu noskaņota. Tāpat neder gaileņu risotto vai pasta ar gailenēm. Jo man jāzaudē tie 2.5-3 kg. Noskatījos Mārtiņa Rītiņa receptes gaileņu sviestam un terīnei, te: : http://tv.delfi.lv/video/MIM8HjvM/ Ļoti garšīgi izskatās, bet sviests atkrīt automātiski (pie tam no šī kvantuma man sanāktu pusspainis sviesta), bet terīni izgatavot nevaru, jo nav cepeškrāsns. Tātad sanāk, ka pilnīgi viss jāsaldē. Līdz šim esmu saldējusi rupji sakapātas, viegli sviestā apceptas. Bet varbūt ir kādi citi varianti? Saldēt svaigas? Man ir slikta pieredze ar svaigu baraviku saldēšanu, viņas kļuva saldenas kā apsaluši kartpeļi. Apcept veselas un tad saldēt? Ko? Kā? Lai nebūtu kā parasti? Un cik ilgi var glabāt notīrītas, svaigas vienkārši ledusskapī? Nedēļu var? Tad vismaz daļu nesaldētu un uz Zaķa atbraukšanu pagatavotu kaut ko grēcīgu.
Comments
Hmmm. Varbūt tiešām daļu? Ar visām es neriskētu. Zinu, ka, piemēram, baravikas uz diega žāvēt ir riskanti, jo viņas ar satārpoties. Bet gailenes tārpi neēd. Varētu vismaz izmēģināt.
(Reply to this) (Parent)
Dehydrating: DON’T DO IT. Chanterelles shrink down well enough, but they don’t cooperate when you try to restore them. However long you soak them, dried chanterelles stay rubbery.
man nupat vecāki atveda bļodu ar skaistumskaistām gailenēm, bet tā negribās ņemties, saprotu, ka nav daudz, bet
tā kā man šovakar jākuļ tiramisū un rītdien jātaisa gaspačo viesībām, un vēl ir skābeņu zupa, kas jāpiebeidz, rīkojos vienkārši - pusi atdevu chimerai, otro pusi kaut kā notīrīšu, apcepināšu un risināšu citudien :))
tā kā man šovakar jākuļ tiramisū un rītdien jātaisa gaspačo viesībām, un vēl ir skābeņu zupa, kas jāpiebeidz, rīkojos vienkārši - pusi atdevu chimerai, otro pusi kaut kā notīrīšu, apcepināšu un risināšu citudien :))
|
es ēdu marinētas, bet kopā ar alksnenītēm vai citām sēnēm.
(Reply to this) (Thread)
|
miso zupai sēnes neskādē, bet trīs milzīgas bļodas diezvai izķeips līdz uzvarai.
nāksies kaltēt, apcept un/vai saldēt.
nāksies kaltēt, apcept un/vai saldēt.
ja sasaldēsi svaigas, pēc atkausēšanas būs sīkstas kā gumija.
saldē tikai ceptas
saldē tikai ceptas
(Reply to this) (Thread)
Jā, nu līdz šim tikai ceptas esmu saldējusi. Iedomājos - varbūt var nekapāt, bet apcept veselas un tad saldēt.Vismaz varētu pēc tam kādam risotto izmantot.
|
var apcept veselas vai pat vienkārši applaucēt un saldēt. termiski neapstrādātas būs rūgtas.
(Reply to this) (Parent)
Man šķiet, atradu jēdzīgāko par gaileņu saglabāšanu: http://katepavelle.wordpress.com/2013/0 7/17/chanterelle-preservation-methods/
|
oj es varētu rīt kādu sauju aizvest saviem franču dreugiem tie sajūsmā plestu drēbes, bet nu šitādām ar otiņu slaucītām jau nav cenas! man sēnes vienaldzīgas tikai tik daudz cik smuki izskatās:) tā kā saldē smuki
(Reply to this) (Thread)
|
beidzot šogad tā beibe atbrauks uz Rīgu, a vēl oktobra sākumā ir sēnes? viņa būtu sajūsmā aiziet uz mežu
Oktobra sākumā dažreiz ir - ja silts rudens. Bet tikai vēlās sēnes, piemēram - smiltenes. Smiltenes vispār ir nenormāli garšīgas sēnes, bet nav plasi pazīstamas.
Ļoti labos gados var gadīties arī gailenes (bet rudens gailenes ir rūgtas), kāda reta baravika.
Ļoti labos gados var gadīties arī gailenes (bet rudens gailenes ir rūgtas), kāda reta baravika.
|
ok, kad nāks tuvāk tad konsultēšos, jo es varu salasīt arī tikai suņu sēnes un būt ārkārtīgi apmierināta ar guvumu:)
|
oj, nu ļoti labi, paldies!
(Reply to this) (Parent)