Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

11. Feb 2015

21:41

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kamēr šie tur dala Ukrainu, ja ne Eiropu, man liekas ka esmu atradis izeju. Novelk līniju, vienā pusē Ukraina, otrā - neatkarīgās kolorado republikas. Tie, kuri grib palikt Ukrainā, pakojas un Ukraina tos ved prom pie sevis. Tie, kuri paliek, tie paliek savā maizē. No vienas puses - atdot tik lielu teritoriju žēl, no otras - beidzas karš, vismaz nav tam vairs iemeslu. Saņemiet neatkarību, brīvību no ukrbanderfošistiem, dzīvojiet savā galvā un Ukrainai lieciet mieru. Tobiš, vilks ir gatavs nograuzt slazdā iekritušo kāju, lai paliktu dzīvs. Jā, tur ir milzīgi mīnusi Ukrainai raktuvju, rūpnīcu veidā. No otras - veidojas iespēja restartēt attiecības. Nav fakts ka Krievija Donbasu sāktu uzturēt un varbūt pēc 10-20 gadiem reģions būtu gatavs sarunām ar Ukrainu.

es saprotu, ka tur ir visādas nianses kāpēc tas nav vienkārši izdarāms, vismaz nav ātri izdarāms, un varbūt šobrīd tam ir par vēlu.
ka pasaulei nevajadzēja tik ilgi spēlēt kārtis ar šuļeru, vajadzēja dot viņam tos pašus locītos dūžus atpakaļ.

nē, nav vajadzības rīkot sprādzienus Maskavā (sekli un bezspēcīgi), vajadzēja atvērt otru fronti Sibīrijā. Savaņģot Ķīnā pāris miljonu cilvēku, tādu nelielu pilsēteli, izdalīt zemesgrāmatas īpašumiem Sibīrijā un nodrošināt nokļūšanu, pabrīdinot ka tur apkārt vazājas nepiederošie un vēl laipni izsniegt ko nebūt no tūrisma preču veikala.

(13 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]sara
Date:11. Februāris 2015 - 22:41
(Link)
Aha -viegli dalīt citas valstu zemes. Tāpat kā jaltā. līdzīgā situācijā LV- Arī teiktu aij nu miłā miera labā - Latgali un Vidzemi atdos.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Februāris 2015 - 08:44
(Link)
Viegli aizsargāt komentāros. Cita veida karam vajag citus risinājumus.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]dzeina
Date:11. Februāris 2015 - 23:07
(Link)
Diemžēl šeit nenonāk pārāk daudz info par to, kas darās pie KF/ ĶTR robežas, bet ir vērts paskatīties. Mazās, ok, ne gluži miljonu, bet tomēr pilsēteles jau ir pāri robežai bez jebkādas publiski redzamas iniciēšanas :)
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Februāris 2015 - 08:41
(Link)
ir, ir zināms, bet tie pagaidām saviem traktoriem neskrūvē klāt stobrus.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]starro
Date:12. Februāris 2015 - 00:56
(Link)
kopš 1922.gada pēc grieķu - turku kara kapadokijā joprojām stāv tukšas grieķu pilsētas, bet grieķijas turku pēcteči joprojām dzīvo "apmaiņas nometnēs".
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Februāris 2015 - 08:46
(Link)
Sakratot rasolu, nav fakts ka viss sajauksies vienmērīgi.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:12. Februāris 2015 - 09:00
(Link)
Lai nu kurā pasaules daļā, bet Latvijā šādi spriest...
Jā, risinājums, protams, loģisks.
Bet tieši tik pat loģisks no eiropas puses ir risinājums arī visu Baltiju atļaut atkalpievienot Ruslandijai. Nebūtu tak pirmā reize.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Februāris 2015 - 09:24
(Link)
Šobrīd Ukraina ne uz NATO, ne atpakaļ pie Krievijas. Ja nogriež augoni, tad tiek likvidēts mehānisms, caur kuru Krievija tieši ietekmēs Ukrainu. Lai separi baro paši sevi un atjauno sagrauto.

Ir vajadzīga armijas reforma un ieroči, moderni ieroču. Lai separiem pat prātā nenāktu provokācijas un reidi kaimiņvalsts Ukrainas teritorijā, jo nākamo 12st. laikā to noklātu ar blīvu apšaudi. Visa fiška ir atņemt viņiem neatkarības cīnītāju harizmu un padarīt par to, kas viņi patiesībā ir. Ja NATO pamanās strauji uzņemt Ukrainu, tad separi dabū lieliskus kaimiņus.

No praktiskā viedokļa - kur un kā izmitināt tos cilvēku daudzumus, kas gribētu pārcelties. Ukrainā, līdzīgi kā Latvijā, ziemas nav gluži tādas, lai cauru gadu dzīvotu teltī, savukārt pastāvīgās celtnes.....būsim reāli.
Savukārt palicējiem, kas atbilst noteiktam cenzam - vecāki par XX gadiem, kas vairs nav kustināmi tēlaini izsakoties, maksāt Ukrainas pensijas, bet tur ir problēma, kā atfiltrēt kaujiniekus un citus Ukrainai nelojālos. Tiem gan maksāt nevajadzētu.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:12. Februāris 2015 - 13:18
(Link)
Ja savulaik pēc 2. pasaules kaŗa daļu Latvijas atstātu neatkarīgu un tikai daļu pievienotu PSRS — turklāt ļaujot visiem, kas vēlas, pārcelties uz neatkarīgo Latviju — tas būtu bijis daudz labāks risinājums par to, kā sanāca.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Februāris 2015 - 13:31
(Link)
Latvija bija pārāk maza vienība, tas viens, lai to dalītu kā Vāciju. Ja dalītu, tad piekrasti vajadzēja zināms kam, un lai piekrasti izmantotu, līdz tai vajag piekļuvi. Tātad, razdelu ne podlezhit. Ja nu tikai paliktu divi rezervāti ziemeļos un dienvidos.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:12. Februāris 2015 - 13:39
(Link)
Protams, es te vairāk par to, ka sadalīt Ukrainu nav gluži tas pats, kas pievienot viņu Krievijai.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Februāris 2015 - 14:02
(Link)
uztvēru, protams.
ja skatās uz Ukrainas karti, tad separu ieņemtais gabals procentuāli ir...nu, teritoriāli tas nav tik liels attiecībā pret kopējo platību, t.i. tur vairāk runa par citiem zaudējumiem, nevis par to ka nebūtu kur palikt - kas būtu aktuāli Latvijas gadījumā.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]adinkra
Date:12. Februāris 2015 - 09:19
(Link)
Ķīniešus nevajag vaņģot, viņi tur legāli precējas gar robežām.
(Reply to this)