iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2004-05-02 10:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es jau iedomājos tos ļaužu kumšķus, kas velsies kā pelēkie pikuči no vagoniem uz jūru, smaidoši, priecīgi par to silto laiku, par to, ka vasara utt., lai nedaudz pazviltu, ģimenes lokā ieēstu kādu šasļiku (starp citu, citāts no lonely planet: "...for hardcore carnivores t-bone steaks are also availabe." man patīk viņu veģetārā humora izjūta), kā arī nedaudz pastrīdētos savā starpā, nedaudz iekaustītu bērnus par nepaklausību, nedaudz iedzertu aliņu, nedaudz varbūt atļautu vecākajam dēlam paspēlēt futbolu kopā ar citiem līdzīgiem aizliegteņiem un vecāku likumu kalpiem. man bija bērnības draugs tāds, kurš vairs kaut kā nav tik draugs, jo vienkārši... ai, nu vienkārši vairs nav tāda kontakta, jo sanāca tā, ka no kaut kāda momenta pēc manas iniciatīvas sākām gulēt viens ar otru. pēc tam viņš saprata, ka meitenes viņam tomēr patīk, un tā nu viss tas beidzās, jo nebija vairs, par ko runāt un tā. man bija nežēlīgi bail no viņa tēva un vienmēr bija problēmas ar to, vai viņam atļaus kaut ko, vai nē. es gan biju brīvais kumeļš, neļāva pārāk ilgi palikt centrā, toties jau piecpadsmit gados gods godam nelegāli strādāju kafejnīcā - cepu šašļiku un frī, liku virsū sīpolus, majonēzi un kečupu un to visu vēl devu kādam ēst. tad vēl es vācu nost traukus, krāmēju malku un mazgāju grīdas. bārmene gan bija forša - man liekas, nebija nevienas dienas, kad mēs nebūtu nosmējušies līdz krampjiem. derēja jebkura tēma. tad vienu dienu atnāca kurlmēmo pāris, un nabagi nekādi nevarēja mums iestāstīt, ko viņi vēlētos. tad vēl bija divas meitnes, māsas no kafejnīcas pašā jūras malā. vienai iestādījums piederēja, otra tur strādāja laikam. vai kaut kā tā. no viņām es iemācījos, kā dejot reivos. tur bija vēl viena kafejnīca, kurā par nelielu maksu varēja pabraukāties ar motorolleri. mēs ar draugu tik ļoti gribējām un tik daudz braucām, ka mums pat atļāva divatā aizbraukt līdz vecmīlgrāvim pakaļ benzīnam. vēl senāk man bija balts maciņš ar gaiši ziliem lāčiem un ziloņiem (vai kaut kā tā), kur es krāju kapeikas. kad biju sakrājis jau vairāk kā trīs rubļus, satiku visus draugus un visu naudu izpirkām saldējumos. a drauģeļi bija arī tādi, kas vāveres ar akmeņiem maitāja. un tad vēl es vienreiz grāvī pazaudēju kurmīti, kas bija mezglā sasiets kabatlakatiņš. un tad vēl...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]maya
2004-05-02 11:42 (saite)
kādreiz, kad kinoteātris Vasara vēl nebija kļuvis par kinoteātri asara, par humpalu bodi, par krāsainu tukšumu, par sabrukušu tukšumu, kādreiz mēs vakaros devāmies skatīties trešā ekrāna filmas un bijām vienīgie visā zālē. ieraugot visus 8 mūsmāju bērnus plus vēl divus, ko parasti savācām blakus mājās, kasiere parasti savieba seju, jo bija skaidrs, ka atkal netiks ātrāk mājās, jo 10 cilvēkiem filma bija jārāda. Tad mēs ātri izvilkām pāris mīkstās rotaļlietas no spēļu automāta, nopirkām saldējumu un smalki pavadījām vakaru personiskā kinozālē. Tas bija vēl tajos laikos, kad pirms filmām tika rādītas tādas kā prelūdijas, priekšspēles dažādu īsfilmu, dokumentālo filmiņu un speciālā formāta "kinoekran" (ak dievs, es nespēju atcerēties, kā tas saucās!) darbi. Vienvakar mēs ēdot saldējumu uzzinajām visu par sifilisu. Filmiņa bija pamācoša ar Jakovļevu, Klētnieci un manu māti( es neko tādu nebiju gaidījusi un pamatīgi pārdzīvoju) galvenajās lomās.
Bet sižets bija vienkārš. Mana māte taisās precēties ar Jakovļevu, kuram ir jābrauc komandējumā. Brīnišķīgā "burka pakausī" frizūrā viņa pavada savu iecerēto uz staciju, atvadās pie vilciena, noskūpsta. Jakovļevs dodas uz kupeju, kur viņu sagaida valšķīga Klētniece. Tiktāl vēl nekas nav nojaušams, bet šajā brīdī filmā notiek lūzums un tālāk jau mēs redzam Jakovļevu visu pumpainu un citu slimības pazīmju pārņemtu uz dažādu uzskates līdzekļu fona...bija iespaidīgi... pēc tam ilgi man bija kauns uz viņu skatīties :))

nu jā, bet stāsts laikam bija par bērnības kinoteātra smaržu un čīkstošajiem krēsliem un indiešu filmām un to, ka vienīgā filma, kur mani neielaida, jo līdz 16 aizliegts, bija Rīgas Kinostudijas "Agrā rūsa". :)))

bet šašļikus man nekad nepirka un tās kafejnīcas tā arī palika neapmeklētas...es pat nezinu kāpēc...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]amalija
2004-05-02 13:24 (saite)
Bērnībā man nebija jūras un nebija arī kino, bet bija Bitīštante un Jēzus bilde pie sienas virs viņsa gultas. Tāda melnbalta. Un vēl bija klavieres, uz kurām katru vakaru viņa sasēdināja visas manas lelles, lai tās no rīta mani sagaidītu. Un vēl es uz tām brīvā ritmā un meldiņā izpildīju "cekulaina zīle dzied, vārtu taļļas galiņā" un "kur tu augi daiļa meita". Un nav man pat nojēgas, kāpēc - taļļas?
Toļikam, tādai plastmasas lellei, bija zilsarkanpuķota krimplēna priekšauts, kas aizsedza dibenu no priekšpuses. Bet bitīštantei priekšuti parasti bija strīpaini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]marina
2004-05-02 11:45 (saite)
man gan visu bērnību nācās ar zobiem, nagiem un no piepūles piebriedušām artērijām uz kakla cīnīties, lai mani pieņem māsas draugu kompānija. Bet kautkā regulāri viņi mani sūtīja dirst vai pat piedāvāja izģērbt. Man bija tikai viena draudzene sanita, kas, atklāti sakot, man likās stulba. Bet vispār jau neveicās man tikai Rīgā, laukos gan bija draugi.(Parasti tie bija kādas, vienmēr citas, sievietes bērni,jo mūsu kaimiņš ik pa laikam mainīja civilsievas, un katreiz tā nāca ar saviem bērniem, tāpēc noklausītā vecāku saruna:"Valdim atkal jauna...", manī viesa tikai prieku)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]marina
2004-05-02 11:50 (saite)
bet tas bija tikai bērnībā, pie kam es lieliski pratu spēlēties viena un skumji vispār sajutos tikai tad, kad mamma bāra, visas pārējās asaras un scēnas bij'viens liels teātris;)
Un tīņu gados es biju krutā, lai gan draugu tāpat īpaši daudz nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teeja
2004-05-02 13:48 (saite)
ko nu tu muldies, es jau biju taa kuru atstuuma lieluma un tizluma deelj un tie dzheki kas laukos naaca, naaca tik pie tevis un par mani smeejaas, ka man ir resns dibens.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]marina
2004-05-02 14:29 (saite)
nu tāpēc jau es saku, ka laukos man bij draugi, kaugan ar meitenēm man nevedās, dacīte teiksim bija tev draudzene.Un Saunagā tā meitene tev stāstīja, ka es viņai riebjos, ko tu man kā lielu noslēpumu atstāstīji, un Agnese hiršte un Sintija bija tavas draudzenes un Mārtiņš, jā jā, tieši viņš ierosināja mani izģērbt, un Kā jūs par mani smējāties, vai viss pagalms, ka esmu iemīlējusies Robertā. Un zini, biju ar':P. Un tev nebija ne resns dibens, nekā, bet eņģeļa acis un blondi mati gan.Un gurdra tu ar'baigi mums skaitījies.Un ar garām kājām. Par mani vienmēr mammīte un ciemiņi smejoties teica, ka esmu čigāniem no ratu pakaļas izkritusi, kas manī viesa kautkādu drausmīgu sajūtu, it sevišķi tā "pakaļa". Vot tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teeja
2004-05-04 04:15 (saite)
jā jā, sākam tik sacensties kurš bērnība bija nelaimīgāks un vairāk atstumts, ibio, dacīte jau nu toč nebija mana draudzene, atceros kā gāju raudāt un mammai sūdzeties, ka jūs abas no manis atkal aizbēgāt, un to meiču saunagā tad es aiz atriebības sakūdīju no tevis bēgt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teeja
2004-05-02 13:48 (saite)
eu, kaa tad ir pareizi jaadejo reivos?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]amalija
2004-05-02 19:32 (saite)
tā jau nu teiks;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]beeglis
2004-06-15 09:38 (saite)
Es arī pazaudēju kurmīti

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?