barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2016-06-07 14:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
spēcīga grafika
Šitentādi cipariņi, uz kuriem var ilgi skatīties. Klusumā.






Provēšu noskaidrot, vai pie sabiedriskā sektora ir arī pašvaldību administrējošais aparāts un valsts uzņēmumi/kapitālsabiedrības, bet uzmanība pievēršama ailītēm budžeta resursu tērēšana/budžeta finansēšana. Tad ievelkam elpu vēlreiziņ.


(bet, toties, ar kultūru viss ok.)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2016-06-07 14:29 (saite)
nav problēmu.

problēma ir apburtajā aplī -- kamēr ir mazas algas, tikmēr reti kurš sakarīgs un vajag (kur vispār, protams, vajag) n cilvēku tur, kur privātajā tiktu galā 1. bet kā lai ceļ algas, ja ir luņi.

teorētiski tam vajadzētu strādāt tā, ka algas paceļ, ar skaidru apziņu, ka paceļ arī luņiem, bet vismaz vietas sāk kļūt pieprasītākas un uz tām iet arī vairāk sakarīgu cilvēku. pa 10-15 gadiem varētu nomainīties kadri uz normālākiem un pa to laiku viņus arī samazināt varētu. ja vien nesapūs esošajā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zin
2016-06-07 14:38 (saite)
manā iepr. darba vietā bija kadrs, kurš ne ko rubīja, ne ko darīja. un viān priekšniece teice: bet kā gan lai es tā cilvēku atlaižu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2016-06-07 17:54 (saite)
nu, tas ir vispār krimināls gadījums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pet
2016-06-07 22:26 (saite)
Būšu cinisks, bet manuprāt:

1) Šādi "iesēdējušos" cilvēku neatlaišana visiem dara sliktu - gan firmai, gan kolēģiem, gan pašam; esmu redzējis vairākas reizes kad to beidzot atrisinot cilvēks arī beidzot ir pārstājis stagnēt un atradis kādu sakarīgu nodarbi + arī tā sajūta ir arī ar pozitīvumu jo viņš tak visus tos gadus tur jūtas slikti un stresā par to, ka varētu atlaist utml, un tas stress ir lielāks nekā reālās sekas (izņemot atlaišanas dižķibeles pīķa gadā, tad gan sērīgāk). 2x ir nācies to darīt; skatoties un domājot atpakaļ, galvenais secinājums ir tāds, ka vajadzēja to izdarīt ātrāk un tad visiem būtu bijis labāk.

2) Mācēt un spēt atlaist cilvēkus nav viegli, nav patīkami (pat ja ir par lietu) bet tā ir svarīga kompetence jebkura līmeņa priekšniekam - ja tādas nav, tad tāda ir jāizaudzē vai arī pats/pati neatbilsti amatam un jādara kaut kas cits; ir pietiekami daudz arī labi apmaksātu speciālistu pozīciju kas neietver cilvēku menedžēšanu, vērtēšanu un arī vērtēšanas seku īstenošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?