barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-06-08 10:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vendene, vells un viņa detaļas
Jā, vakar pēc ilgiem laikiem atradu sevi Cēsīs, jo tārkā [info]kalevala kādviendien īstajā brīdī uzdeva īsto jautājumu un tā nu, pastellējot biļeti divpadsmitajā rindā, es aizvīkšķījos uz Kremeratas koncertu un vēl neredzētās Vidzemes koncertzāles apskati.

Man diezgan patīk vērot mazākas pilsētas un sistēmas, lielu jau pa visem nemaz arī nav un tas, kas atšķir vienu mazo pilsētu no citas, ir mērijas ambīcijas un vīzija un spēja to vīziju iedabūt un noturēt savas sistēmas organizācijā. Cēsu puikas šajā ziņā ir brutāli/ brīnišķīgi/ bērnišķīgi sapņotāji, nu, tie džeki kuri visu ballīti ir labā uzvalkā un spridzina lieliskākos jokus, "šaaaaaaampanietis meitenēm" /žests/ un tad ap puspieciem nezkāpēc uz brīdi pie kāda precīza jautājuma ieplaisā un klusi apraudas uz pleca par dažām neatbilstībām, bet, izelpa,
īss ir šis vājuma un atklātības brīdis un spridzeklis, morāli atvieglots, turpina būt lepns, mazliet lecīgs un simpatiski vienkāršs.

Tātad, koncertzāle.
Nolikusi mētelīti devos meklēt liftu uz sesto stāvu, bet tuvākie lifti kursē tikai līdz Sēnītei/ trešajam stāvam, lifts, kas aizved uz vinotēku,
ir jāmeklē citur, cauri gaitenim, gar otru restorānu, kur iztālēm uz letes gozējās rosola laiviņas, krabju groziņi un saldējuma kokteiļi. (Ceru, ka arī vakar dzimušajiem bērniem izdosies ierādīt kultūras latvieša pamatrefelksu- "gājiens uz koncertu vai teātri= saldējuma kokteilis", jo nevar taču pātraukt paaudžu līniju, "kā gan citādi lai iztur tās jūsu Marijas Stjuartes", piemēram.)

Lifts. Liftu atradu pēc tam, kad atradu tualeti un pirmo iepirkuma procedūras uzvaru pār arhitektūru- es neticu, ka domājošs projektētājs uzzīmēja tik šauru koridoru, kura galā ir 4m2 plaša tualete ar mikroskopisku "iz - pod- žurnāls - depo- kā-rautā-atlaides" kantainu izlietni.
Fakinthing,
tur ir visa siena brīva, kāpēc šī kurpju kaste ar šļakstīgo krānu,
lielā izlietnē savas ķepiņas ir ērtāk mazgāt gan milžiem, gan mazajiem kultūrkārajiem, ja. Kurš vispār izdomāja mazas un kantainas izlietnes?! Lai tam poļu dizainerim žagas rauj visu pēcpusdienu!

Un kur, kur lai es lieku somiņu? Zobos?

Lifts. Liftā papļāpāju ar restorāna viesmīli, koncerta dienās mums pūļi, viņa teica un tūdaļ arī ieniru pūlī un no vinotēkas pavērās viens no dzimtenes daiļākajiem skatiem, kura vārdā es tikai šoreiz paburkšķēšu. Par mācību citiem.
Skats, tātad, ir lielisks. Visas Cēsis/visa Vidzeme (mēģināju saskatīt Valmieru, bet tā tomēr ir par tālu) pie kājām un potītēm, šo skatu vēlēšos baudīt septiņos pārējos gadalaikos, vēlams klusumā un mazākās sabiedrībās, skats meditatīvs un tarificējams pa miljonu. Nu vismaz, kopā ar labām vakariņām, labu vīnu, utt.

Betē,
kā teica mana vecmāmiņa, ar smukumu vien paēdusi nebūsi un tagad es paburkšķēšu.

Ceru, ka jaunā viesmīle kādreiz iemācīsies to, kāpēs viņa tur strādā. (Un viesmīlība nekad nebeidzas.) Ceru, ka seniorā viesmīle arī iemācīsies to, kāpēc viņa tur strādā. (Jo viesmīlība nekad nebeidzas.) Ceru, ka vietējā traumpunktā nebūs liels pieplūdums no tiem, kuri atviegloti iznāk no tualetes, ver vaļā turvis, bet tur tieši priekšā- GLĪTA BETONA KOLONNA PA VISU SEJU. Straujas darbas un plašu kustību cilvēkiem (es)- man jau notrīcēja piere, es redzu, kā ielīmējos kolonnā, jo par neko nav padomāts un tajā brīdī es palikos domīga.

Redz, arhitektūra un projektēšana ir tik smalka lieta, ka, atšķirībā no "logotipu zīmēšanas" par laimi, katrs viens pilsētiņas mērs to pašrocīgi nedara, to tomēr dara smalki skoloti un dzīves rūdīti ļaudis.

Es atsakos noticēt, ka arhitekti vai projektētāji bija tik tuvredzīgi, ka pretī tualetes durvīm ielika kolonnu, kurā skaisti ietesties. Taču man nav iemesla neiedomāties, ka Būvnniecības Procesā radās vēlme un vajadzība saimnieciski izdevīgi iepirkties, samazināt, pārplānot, mainīt funkciju bija vidēji divreiz nedēļā, pirms sapulcēm un tad tai lietai ķērās klāt klients (jo ir uzbēvējis šķūni, tāpēc eksperts), būv-ne-uzraugs (jo zina labāk un bez tam, klients ir karalis) un seši projvadi rozā kreklā un gala vārds šajos jautājumos allaž pieder kādam Meistaram Viktoram,
kurš ir tik stiprs un drosmīgs, ka iedzen kirova lipmana vārdā nosaukto pāli tur, kur uzskata par ērtāku un sūds par tām jūsu durvīm, "a ejiet lēnāk".

(Teiksim, ja arhitektiem būtu spēle "akemens šķēres papīrīts", tad stiprākais un akmens vienmer būtu "meistars", šķēres ir "uzraugs vai klients", bet pats arhitekts ir kaut kāds papīrītis, kurš galīgi nav stiprā pils šajā shēmā. Es dalu jūsu sāpi, draugi.)

Akmenīšu spēkdarbi rotājās arī jau padrupušajos griestu skrūvējumos un vadu tinumos, vienvārdsakot,
par labu arhitektūru vienmēr stiprāks būs viktoru darba tikums, iepirkumu procedūra un kolektīva tuvredzība mīļā miera un smukas atskaites labad, mūžīgi mūžos un āmenīt.



un kas par to, ka es biju nopirkusi biļeti 12 rindā, bet zālē pēc vienpadsmitās nāk trīspadsmitā, biļešu meitenes saka- "te ir tā sieviete, kura nopirka biļeti divpadsmitajā, liksim vinu sestajā?" – kas galīgi nav klausīšanās rinda,
es sēžu sestajā un es jūs tāpat vienādiņ mīlu, brašie un lepnie, sapņojošie Cēsu džeki ar reģionāli plašo sirdi.
Ir lieliski, ka Cēsīs ir koncertzāle, vien arhitektūras žēl un iemaucot kolonnā arī sāpēs mazliet.
Taču mēs varam iet lēnāk, lai ierakstītos uzbūvētajā realitātē, jo mazs ir varens.


Pats koncerts- absolūti un ļoti brīnišķīgs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kalevala
2015-06-08 11:52 (saite)
nevaru nepievienot īso pamācību pēdu laušanā: sēdiet ka Vidzemes koncertzālē, pēdas zem iepriekšējā krēsla izstiepuši, un neļaujieties dievzemītes stāvovāciju sindromam... kā priekšējais straujā aizgrābtībā lēks kājās, tā viņa kosmiskā krēsla atzveltne draudīgi nolaidīsies tieši uz jūsu daudzcietušajām un mēsvaramciestvēlbriesmīgāk pēdiņāmi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-08 11:53 (saite)
jā, uzvesties ir jāmāk, uzvesties atbilstoši tam, kā objekts ir uzbūvēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lenta
2015-06-08 12:02 (saite)
tās kollonas un izlietnes ir domātas, lai mēs apvīlētu savu egoismu un labāk sagatavotos pēcnāves saplūšanai ar saules vēju.

(Atbildēt uz šo)


[info]_re_
2015-06-08 12:02 (saite)
muahahah te ir tā sieviete, kas nopirka 12.ajā

bet par kolonnu un durvju attiecībām, pirmā vienmēr ir kolonna. vai nu arhitekts ar konstuktoru inženeri nesarunājās vai nu ups mums taču toču pie restorāna vajag, ai iebāzisim te, gan jau izsprauksies, durvis tak atvērt var. katrā ziņā arī arhitekti mēdz grēkot, bet mazās kantainās toč ir būvnieku tāmes optimizācijas galaprodukts. parasti ir notāmēta liela sadaļa, piemēram, interjers par konkrētu summu, ierakstīts, ka būs santehnika, bet ja neviens neizseko līdzi cik tad uz katru vienību paredzēts vai neieraksta jau sākotnēji konkrētu modeli vai vēlāk nesit pa pirkstiem, ka uz šito pozīciju 'nemanāmi' ietaupīts, tad ir šitā, jā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2015-06-08 12:04 (saite)
ak, komati, jel piedodiet!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2015-06-08 12:06 (saite)
es ļoti vakar par jumse iedomājos, arī par jumse.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2015-06-08 12:24 (saite)
o jā, man nupat bij objekts, kur kā reiz meistars Eģiks uz izlietnēm un kājlīstēm mēģināja ietaupīt... :), jo VIŅŠ zin labāk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_zirgs
2015-06-08 12:03 (saite)
ahahahahaha
tur jau ir vēl visādi jauki krikumi, kas dara dzīves interesantākas un rosina uz pašizdomu.
mūzikas vsk galā arī ir šis tas īsteni pārdomāts, piemēram, ja latvija ir the land that sings un mums ir mūsu dziesmu svētki un vienmēr un visur ir jābūt korim, tad vienā no retajām mūzikas vidusskolām valstī 'aizmirst' iekārtot kora klasi - domāts reāli telpu - bez podestiem ir vienkārši mīļi ne? :D un kaut kāda sūda noteikuma dēļ nevar kļūdu labot nez cik gadus...
un skolotāji ir pelnījuši rukāt no rīta līdz vakaram bez saules, lūk, tāpēc - nebūs jums logu! jeb ir klases bez logiem. klaustrofobija līksmo. pūtējus tur likt nevar - nosmaks.

bet pati zāle man patīk. siltā krāsā un noskaņā.

un tas laikam ir likums šajā vietā - ieskriet sienā. zirgs ieskrēja parādes durvju sānstiklā, kas šķita kā plaši atvērtas durvis. starp stiklu un maniem zobiem bija maza vieta augšlūpai, kas pēcāk pampa un daiļoja zirga seju ar Andželīnas Džolijas cienīgiem apmēriem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-08 12:07 (saite)
Jā, ārsti ir gala labuma guvēji visām truluma sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2015-06-08 12:30 (saite)
Varbūt kolonnai ir sava būtiska funkcija imitēt koku: ja tualete ciet, tad var taču aiz kolonnas...

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2015-06-08 14:22 (saite)
Autocad pacieš visu.

(Atbildēt uz šo)


[info]blond
2015-06-14 23:20 (saite)
Klau, tu manus meilus vispār nedaņem, vai kā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-14 23:25 (saite)
Hmmm. Eju meklēt, neesmu manījusi. Āpāc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?