barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-03-04 18:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
čaukstēj mani zīda svārki/ pār istabu pārejoti. modernā trīs-piec-sešcīņa
Iepriekšējā telefonsaruna ir īsteni piemērota, lai apvaldot visus sarkasma ponijus (vārdu "zirgs" uz laiku svītrojam) ierakstītu lūk, šādu jautājumu. Par sirdi.

Vai man, diez, vajag pulsometru?
Vai drīzāk man vajag bluetooth zemkrūšu jostu, kas mēra pulsu un atrāda rādījumus āboltālrunī?

Vai varbūt tomēr man vajag to pavisam vienkāršo dažeiro pulsometru no ībeja? Dumb, but it works un neko lieku no sevis neprasa/nedod,
vai arī tomēr jāuzraksta kāds euro-afroprojekts jāuzbaro krājkases ruksīt's, jāatver depozīts un jāatvēzējas kādam superkrutam zobārsta krēslam* garmina izskatā? Sigmu es vasarā nopirku, tā bija īpaši līka, to priecīgi pārdevu tālāk, mums nepasēja bioritmi un kaitināja GUI's, sev teicu – ja nu vēlreiz, tad Suunto, Polāru vai Gārminu, jā.

Kā man būt ar tām pulsa lietām, ko? Tas, ka ir frekvence, kurā сердце больше не поет nekādā vīzē nav saistīts ar tehnisko tās darbību,
tur citi paisumi un bēgumi, bet tomēr – man dzīvei vajadzētu mazliet sirdsritma statistikas, jo kam gan lai vēl es ticētu, ja ne rādījumiem nepielūdzamiem?


* sarunājas divi profesionāli forumu/amatierfotogrāfi.
"oooo, zin, ko es vakar nopirku? es nopirku zobārsta krēslu!!!!
- balto?"


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vistu_zaglis
2013-03-04 19:24 (saite)
Tu neticēsi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-05 14:22 (saite)
Jā, ja es spēlētu šahu vai dambreti, pulsa mērīšana ar šādu metodi būtu diktām atbilstoša. Bet sirsnīgi izsmējos, novizualizējot ekrānā spiešanu, piemēram, braucot nokalniņa lejiņāji ar distancenēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2013-03-05 14:30 (saite)
Skočs решает.

Bet nu jā, es tikai pēc tam sapratu, ka tu gribi ar Zinātnisko Sportošanu™ nodarboties, nevis tā, savā nodabā paskaitīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-05 14:34 (saite)
saiet astrālī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]8
2013-03-04 19:52 (saite)
nopirku es to dazhu £ pulsometru i atdevu bernam speeleeties, jo vinjs nestradaja ka vajadzetu

(Atbildēt uz šo)


[info]observer
2013-03-04 20:55 (saite)
Esmu provējis skriet ar āboltālruni kabatā, kaut kā nesanāca (es sportojot neklausos audimateriālu). Ja vēl ir nosliece līst ar to mežā, vai varonīgi ignorēt laikapstākļus, tad jau vispār nevajag.

Polārs man bija (primitīvs timer+heart rate, ap Ls30) divas sezonas, nevaru neko sūdzēties (kad noliku atvilkTnē, vēl strādāja), līdz kļuvu par Garmin 305 īpašnieku, ar ko jau vairāk kā sezonu laimīgi kopā dzīvoju. Tas 305 ir klasika, ja ne gluži GPSa Hummer, tad apmēram Nisan Patrol vecais modelis noteikti. Patiesībā, viņu nu jau kādu laiku vairs neražo, bet vēl varētu kaut kur dabūt jaunu. Prāvas sērkociņkārbas izmērā, konfigurējams līdz bessamaņai. Ja par trūkumu neuzskata ne-gluži-sievišķīgo izmēru, tad otrs trūkums ir totāli arhaiskais softs, ja vien ir vēlme savus nepielūdzamos rādītājus rūpīgi analizēt dažādos griezumos kompī. Savukārt, cūciņa par viņu nemaz tik traki trūkties nedabūs.

UI jomā visiem viņiem ir ko pārdomāt. Ja pret to dvēsele ir daudzmaz jUtīga, tad meklējumi varētu būt ilgi un mokoši - te viss uz funkcionalitāti pamatā tomēr, un ērti izdarāmas ir tikai pašas elementārakās darbības (start-stop-reset-lap).

Nu jā, protams, Tev vajag tieši pulsometru:).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]grey
2013-03-05 12:48 (saite)
Jā, pulsometram ir tā apļu skaitīšanas iespēja. Piemēram, slēpo pa Biķeriem un katra apļa sākumā vienkārši nospied podziņu. Pēc tam vari paskatīties kāds bija pirmā apļa laiks pret pulsu un pārējos apļos.
Ja izmantosi viedtālruni, tad iedomājies, ka, lai nospiestu podziņu uz ekrāna sākoties jaunam aplim, tev ir jāizņem tālrunis no kabatas, jāizņem no maciņa, jāatbloķē un ar cimdiem/nūjām rokās jānospiež attiecīgā poga, jānobloķē, jāieliek maciņā, jāieliek atpakaļ kabatā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-05 14:23 (saite)
Es šitā jau daros ar Endomondo Biķerniekos, briesmīga čakarēšanās, jo arī nūjas ir ar āķīšlentām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]observer
2013-03-05 17:52 (saite)
lai vēl iekārdinātu pateikš, ka garminam ir autolap funkcija, kad viņš pēc lokācijas +- nosaka, ka sācies jauns aplis, kā arī (praktiski daudz lietojamāk) autolap var uzlikt uz konkrēti veiktu distanci, kuru viņš tad samēra pats un, piemēram, pa kilomteram visu smuki nodokumnetē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-05 19:47 (saite)
Jā, Garmins baigi iespiež. Suunto īstenībā sanāca dārgāk ar to fīču klāstu. Hmm. Retoriska nopūta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]grey
2013-03-06 00:33 (saite)
Suunto ir diezgan draņķīga programmatūra, problēmas ar jostām, kuras gan plaisā, gan sensori sāk gļukot. Garminiem droši vien, ka labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-06 08:48 (saite)
un varbūt ir rūdīta lietotāja viedoklis par Polariem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]grey
2013-03-06 17:13 (saite)
Man ir tikai pieredze ar Suunto T6.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2013-03-05 14:20 (saite)
Vēlētos uzsvērt, ka šī atbilde ir uzskatāms piemērs PAREIZAI ATBILDEI. Lūk, zēni un meitenes: skatieties, mācieties un dariet līdzīgi, kā jākomentē retoriski ieraksti, ja. Par to paldies.

Savos mežonīgajos sapņos es biju sacerējusies uz Gārminu 310xt, bet nu apzinos šīs sacerēšanās tomēr jau nepamototību un pārmērīgumu izteiktu naudas vienībās, tāpēc jāpiezemē skats. (varbūt) Ņemot vērā manu interešu spektru (bez sauszemes ir arī ūdens nodarbes peldus vai laivās), svarīga dimensija būtu ūdens izturība, kas parasti uzreiz nāk kopā ar cenu zīmi. GPS liekas jau svarīga fīča un tur lieliski kvalificējas G305, jau iepriekšapskatīts. Izmērs – nu, izmērs šīm ierīcēm ir, mazs nekad nav sevišķu gudrs, ar to var sadzīvot.

Domāju pameklēt ss/noskrienos citos otro roku kanālos kaut ko

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-05 14:21 (saite)
Norāvās. Jā, domāju vai nu pameklēt otrajās rokās vai tad drīzāki, barot ruksīti un argumentāciju līdz 310xt, jo tas liekas stipris un ilgmūžīgs kā vērpjamais ratiņš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]observer
2013-03-05 19:01 (saite)

atzīšos, dažreiz nemāku atšķirt retoriskos ierakstus no citiem:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]grey
2013-03-05 12:42 (saite)
Viss ir atkarīgs no tā, ko īsti gribi darīt.

Ja gribi veidot treniņprogrammu, kurā noteikts skaits stundu jāpavada konkrētās pulsa zonās, tad ir nepieciešams pulsometrs. Treniņa laikā pulsometrs ir uz rokas un visu laiku var cieši kontrolēt ar kādu pulsu brauc/skrien. Ja "izkāp" no zonas, tad pulsometrs dod brīdinājumu.

Ja gribi vienkārši mērīt pulsu, skaitīt kalorijas, u.c. tad pietiks ar bluetooth jostu un viedtālruni, jo tad Tev svarīgākais ir, lai rezultāti kaut kur tiktu saglabāti. Viedtālruni parasti liek aizmugures kabatā, iepakojot to ūdensnecaurlaidīgā maciņā, rezultātā kontrole pār pulsu izpaliek un arī brīdinājuma signālus var vienkārši nesadzirdēt, it sevišķi ja ir apkārtējais troksnis vai vējš.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-03-05 14:24 (saite)
Viss šobrīd iet uz konkrēto pulsa zonu kopšanu, te kaut kā sāk ienākties norādes par pārlieku un neveselīgu aizraušanos ar ārpusaerobajām aktivitātēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?