Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-06-03 13:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vegānu un biosabrūkošu materiālu apavu ražotājs, maza nišas butika no ASV, kuras ilggadējs klients es esmu, atsūta man šonakt uzsaukumu par pilnīgu solidaritāti ar melnādaino kopienu, we all need to change, condemn white supremacy and racial prejudice, utt., veselu vēstuli par šo tēmu. Tas, ka kādam no vadības varētu likies, ka uzņēmuma filozofiski motivēto vegānu klientūra varētu dziļi sirdīs perināt naidu pret melnādainajiem, ir diezgan interesanti, bet vēl interesantākas ir politisko piederību nospraustās solidaritātes robežas. Viņu vegānbutikas acīmredzami laimīgas sakritības dēļ atrodas rajonos, kur nav notikusi pandēmijas krīzes jau tā smagi skarto veikalu demolēšana un preču izlaupīšana. Būtu varējuši, es domāju, pierakstīt vienu teikumu postskriptā arī par to. Nobirdināt vienu asariņu. Par solidaritāti un nevardarbību.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2020-06-04 00:32 (saite)
Nu, viena problēma ir, ka ASV tauta apsitas ar opioīdiem. Tam acīmredzot ir psiholoģiski un komerciāli cēloņi. Tas nedod tiesības policijai šos cilvēkus nogalināt. Jārisina ir abas problēmas – kā opioīdu krīze, tā policijas patvaļa. Protesti šobrīd ir par otro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-04 00:40 (saite)
Jā, bet ASV nāves no opioīdiem ir ap 130 katru dienu. No policistu rokas gadā mirst, kaut kur bija ziņas, ap 1000 gadā, tātad vidēji 3 cilvēki dienā. Un vairums jau visdrīzāk ir nenovēršami – bruņotas laupīšanas utt. (amerikas realitāte). Viena problēma ir 100 reizes lielāka par otru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2020-06-04 00:41 (saite)
https://www.bbc.com/news/magazine-36826297

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-06-04 00:44 (saite)
Tiešām mērīsi ciparos? Man tomēr šausmīgāk liekas, ja likumsargi nogalina civiliedzīvotājus, nevis, ja civiliedzīvotāji savu psih. problēmu dēļ nogalina paši sevi. Es domāju, ka atšķirība tomēr ir zināma un pirmajā situācijā zaudētāji tomēr ir divi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-04 00:50 (saite)
Jā, jo ja tu nemērīsi ciparos, tad nonāksi pie tā, ka šīs opioīdu nāves nav īpaši būtiskas.

“Šausmīgāk” par simtreiz mazāku problēmu ir tikai tavas šī brīža emocijas, kuras pēc kāda laika vairs nebūs, jo šie protesti būs izgājuši no modes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?