Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-04-17 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Starp citu, radikālo kontrkultūru Latvijā šobrīd veido nevis kaut kādi jaunieši anarhisti vai memory water kompānijas, vai mākslinieki konceptuālisti, bet luterāņu mācītāji :)

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/baznica-liepaja-ar-merijas-klatbutni-turpina-rikot-dievkalpojumus-macitajs-attalinatas-lugsanas-salidzina-ar-gumijas-sievieti.a356206


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2020-04-17 18:32 (saite)
Paldies! Man gan nav problēmu izprast izteiciena nodomu un savā ziņā ir mīļi, ka cilvēki turpina tik augstu likt garīgās vērtības, lai gan neticu, ka šo pašu saplūsmes efektu nevar iegūt arī pieticīgākos apstākļos, piemēram, kādā mierīgā, skaistā vietā, ieslēdzot zūmu ar draudzi. Protams, nav tas</b>, bet dievs taču bija, vēl pirms bija baznīcas.

Es te vairāk piekasījos salīdzinājumam ar kontrkultūrām, jo šoreiz tomēr izskatās – un es jau to minēju –, ka pats mācītājs nenoliedz noteikumu nepieciešamību vai derīgumu, bet drīzāk atzīst, ka nespēj tos ievērot. Attieksmēs "nepildu likumus, jo tiem nepiekrītu" un "nepildu likumus, jo nevaru" tomēr ir fundamentāla atšķirība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-04-17 18:34 (saite)
Piedošanu par nevērīgi saspiestiem tagiem, tas nav labojams :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avralavral
2020-04-17 18:57 (saite)
tas nav tas, ka viņi nevarētu iegūt kaut kādu "saplūsmes efektu" (pats izteikums kristīgajā dogmatikā nav sakarīgs), tas ir tas, ka euharistija/dievgalds (maize un vīns) katoļiem, pareizticīgajiem, luterāņiem ir ticīgā pienākums pret Dievu un tā nepildīšana ir 3. baušļa pārkāpums, ko pie zināmiem nosacījumiem var traktēt kā nāves grēku. bet ir iespējami visādi attaisnojoši iemesli - šajā gadījumā, piemēram, bīskapu skaidri formulēts, oficiāli izdots norādījums, ka epidēmijas laikā to drīkst nepildīt vai izpildīt "tikai sirdī".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-04-17 19:04 (saite)
misu/dievgaldu atcelšana lielākoties visā kristīgajā pasaulē šobrīd tiek ievērota, bet ir satraukums par to, ka, piem., tie, kuriem ģimenēs ir mirušie vai kas atrodas tajās smagajās zonās, neiegūst to, kas viņiem visvairāk tagad būtu vajadzīgs. nav brīnums, ka Itālijā uzreiz pēc ārstiem priesteri ir visbiežāk saslimušie un mirušie; viņi mēģina veikt savu darbu.

mana, katoļa, nostāja ir publicēta šeit, bet es dzirdu un saprotu arī otru pusi.
https://www.rigaslaiks.lv/zurnals/komentari/maize-un-vins-20181

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avralavral
2020-04-17 19:26 (saite)
es ar kontrkultūru domāju to, ka mācītājs Bitāns un daži citi, dzīvodami savā ikonu un liturģiju pasaulē, kaut kādā brīdī pilnībā pazaudē spēju saprast, kā viņu teikto žurnālistiem uztver paši žurnālisti un sekulārie lasītāji :) viņi arī nesaprot (lai gan, ja viņi to saprastu, viņus tas visdrīzāk neuztrauktu), ka par šitādu runāšanu (piem., draud žurnālistei ar Dieva sodu) + implicītu aicinājumu sabotēt noteikumus kādā nedaudz neliberālākā valstī viņiem atnāktu pakaļ menti un aizvestu rokudzelžos. padomju savienībā ar šitādiem džekiem pacietības nebija. mums ir ļoti paveicies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-04-18 12:37 (saite)
Šis tas no padomju savienības mums tomēr pietrūkst, tātad. Ja cilvēks sava hobija dēļ rada apdraudējumu citiem, tas nav labi. Bitānam varbūt ir paveicies nu cerēsim ka paveiksies arī apdraudētajiem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-04-18 13:59 (saite)
Tādi kā tu esi apdraudējums jebkurai sabiedrībai. Tu esi sovoks pēc būtības. Tu būtu tieši tas tipiskais stukačs, čekas maisu varonis un nomenklatūras pirmrindnieks kādus mēs labi zinām. Kopš ilgāk dzīvoju, esmu sapratis, ka starp latviešiem sovoka tipa režīma atbalstītāju ir disproporcionāli daudz. Laikam kaut kāds verdziskais gēns strādā. 700 gadu verdzība atstāj savu Stokholmas sindroma nosēdumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-04-18 12:45 (saite)
nu vismaz

https://www.apollo.lv/6952761/policija-sakusi-parbaudi-par-slepeni-rikotajiem-dievkalpojumiem-klatiene-ar-liepajas-mera-dalibu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-04-19 11:18 (saite)
Paveicies mums tiešām ir. Un fakts, ka policija atnāca pie vārtiem pārbaudīt, bet negrasījās varmācīgi lauzties iekšā, man vēlreiz apliecina, cik patiesībā miermīlīga lielākoties ir mūsu sabiedrība. Taču to nevajadzētu izmantot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?