Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-04-17 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Starp citu, radikālo kontrkultūru Latvijā šobrīd veido nevis kaut kādi jaunieši anarhisti vai memory water kompānijas, vai mākslinieki konceptuālisti, bet luterāņu mācītāji :)

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/baznica-liepaja-ar-merijas-klatbutni-turpina-rikot-dievkalpojumus-macitajs-attalinatas-lugsanas-salidzina-ar-gumijas-sievieti.a356206


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]avralavral
2020-04-17 18:57 (saite)
tas nav tas, ka viņi nevarētu iegūt kaut kādu "saplūsmes efektu" (pats izteikums kristīgajā dogmatikā nav sakarīgs), tas ir tas, ka euharistija/dievgalds (maize un vīns) katoļiem, pareizticīgajiem, luterāņiem ir ticīgā pienākums pret Dievu un tā nepildīšana ir 3. baušļa pārkāpums, ko pie zināmiem nosacījumiem var traktēt kā nāves grēku. bet ir iespējami visādi attaisnojoši iemesli - šajā gadījumā, piemēram, bīskapu skaidri formulēts, oficiāli izdots norādījums, ka epidēmijas laikā to drīkst nepildīt vai izpildīt "tikai sirdī".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-04-17 19:04 (saite)
misu/dievgaldu atcelšana lielākoties visā kristīgajā pasaulē šobrīd tiek ievērota, bet ir satraukums par to, ka, piem., tie, kuriem ģimenēs ir mirušie vai kas atrodas tajās smagajās zonās, neiegūst to, kas viņiem visvairāk tagad būtu vajadzīgs. nav brīnums, ka Itālijā uzreiz pēc ārstiem priesteri ir visbiežāk saslimušie un mirušie; viņi mēģina veikt savu darbu.

mana, katoļa, nostāja ir publicēta šeit, bet es dzirdu un saprotu arī otru pusi.
https://www.rigaslaiks.lv/zurnals/komentari/maize-un-vins-20181

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?