Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-02-17 16:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"He whom the heavens cannot contain the womb of one woman bore. She ruled our ruler; she gave milk to our bread; she carried him in whom we are."

Augustine


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]smejmoon
2020-02-26 19:53 (saite)
Nav jau tā, ka tas viss ir vienkārši. Dažreiz lamas gadiem meklē konkrētā cilvēka reinkarnāciju. Arī šim mehānismam ir savi trūkumi. Un tikai dažu cilvēku gadījumā tiek ieguldīta nepieciešamā enerģija.

Es tikai gribēju ilustrēt, ka ir situācijas kur budistu tradīcija nekonfliktē ar zinātnes tradīciju. Un ir situācijas, kas tiek interpretētas ļoti atšķirīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-26 19:58 (saite)
Nu jā, viņu filozofija daudz kur nekonfliktē ar zinātni. Tomēr tā primāri ir mistiska mācība. Te vispirms tiek pieņemts ka tāda reinkarnācija pastāv un tad lamas meklē un tml. Bet jautājums ir - vai ir ko meklēt? Jo ko nozīmē reinkarnācija? Tas nozīmē, ka eksistē dabisks mind uploading mehānisms. Ja tāds eksistē, tad kas ir informācijas nolasītājs un kas ir atmiņa, kur atrodas dati un kā uz turieni pārrakstās/ nolasās? Kā šāds mehānisms varētu būt izveidojies? Vai mēs varam uzbūvēt iekārtas ar kurām nolasīt šajā hipotētiskajā nesējā esošos datus. Kā tie kodējas? Daudz jautājumu, bet pirmais - vai vispār ir ko meklēt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2020-02-26 20:01 (saite)
Nu redzi, ir tik daudz jautājumu un tik maz skaidru atbilžu, tapēc arī Dī un Ņūtons un citi slaveni alķīmiķi nevarēja veltīt pārāk daudz laika saviem hobijiem, kā matemātikai, astroloģijai, astronomijai, fizikai un citiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-26 20:16 (saite)
Nesapratu. Viņi jau kāreiz veltīja un dažās vietās noskaidroja kas strādā un kas nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2020-02-26 20:20 (saite)
Nu jā, bet mistiskās problēmas līdz galam nav atrisinātas. Tapēc, jau mēs tagad strīdamies. Un zelta sintēze ar iekavējusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-26 20:23 (saite)
Zeltu var iegūt kodolreakcijās no citiem elementiem, tikai tas ir dārgi. Nu un mistiskās problēmas principā var uzskatīt par atrsinātām apmēram tāpat kā problēmas ar karaļa tērpu zināmajā fabulā. Karalis ir izrādījies pliks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?