02 December 2015 @ 09:53 am
 
tā nu es vakar izcepu to ziemassvētku kēksu. mīkla bija garšīga visos jaukšanas posmos.
un šorīt, apslakot ar brendiju, sapratu, cik interesanti tagad rītos būs operēt ar kārtīgi smaržojošu stipro alkoholu.
 
 
( Post a new comment )
zintish[info]zin on December 2nd, 2015 - 11:22 am
pastāstie ldūzu recepti. (abas ;)
es vienu gadu ņēmos ar tvaicēšanu, baisa jau nu ķēpa, nav iekšā atkārtot...
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 2nd, 2015 - 11:34 am
es taisīju pēc šī
http://piegalda.lv/recepte/ziemassvetku-kekss/
- cukura sīrupu neliku (divas tējkarotes karsta ūdens un cukurs vienkāršais ģeldēja), krustnagliņas nemalu un mandeles aizmirsu pielikt, bet visā visumā, manuprāt, riktīgi viegla un ģeldīga recepte.
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on December 2nd, 2015 - 11:36 am
a kas tā tāda par tvaicēšanu?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
zintish[info]zin on December 2nd, 2015 - 12:34 pm
kad reiz meklēju pudiņa recepti, tur bija teikts, ka jamo jātvaicē. es izmantoju kaut kādu apiešanas metodi, masu vārot bļodā, ūdens peldē, ar pārlīmētu cepampapīru. enīvej ķēpa baisa, aizņem daudz laika un pilna virtuve garaiņu...
(Reply) (Parent) (Link)
barbala[info]barbala on December 2nd, 2015 - 11:38 am
man ir šitais
http://ilonagatavo.blogspot.com/2011/11/ziemassvetku-auglu-kekss.html

bet ar modifikācijām gadu gaitā:

žāvaugļus lieku apmēram 2x, ja ne vairāk vairāk, klasiski kombinēju žāvdzērvenes, aprikozes, žāvplūmes, žāvķiršus. ja ir- vīģes un obligāti: apelsīnu mizu cukātus, tās cukurādiņas, šurtur nopērkamās. rozīnes pērku vairākzoršu no uzbekiem: skābas, lielas, ar kauliņiem, lai inčīgāk.

valriekstus vispirms apgraudzdēju un sadauzu smalki. lieku klāt mandeļu miltus. lieku apelsīnu zapfti un mazāk cukura. nelieku nekādus lazduriekstus (ar riekstiem vispār uzmanīgi, lai šamie nepaliek rūgti/sīvi).

mīklas garšvielas tiek daudzkāršotas, cepu mazākos grādos "ar tvaika pannu apakšā" kādas stundas 5-6.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 2nd, 2015 - 11:39 am
ak dies, cik tālu man vēl augt līdz pilnībai, skatos!!!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
barbala[info]barbala on December 2nd, 2015 - 11:42 am
jāaa, divreiz gadā, uz saulgriežiem, es až nezinu, kur dēties no manas konditoriskās pilnības. pārējā laikā tajos troņos sēd citi. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 2nd, 2015 - 11:50 am
man tas pats, šogad jāņos pat stāvēju blakus siersiešanai.
(Reply) (Parent) (Link)
barbala[info]barbala on December 2nd, 2015 - 11:43 am
un protams, ka augļus sakapā smalki pirmajā vakarā, pirms mērcēšanas konjakā- tas ir ķēpīgākais darbelis, jo viss ir salds un sīrapains, īpaši melnplūmes.
(Reply) (Parent) (Link)