02 December 2015 @ 09:53 am
 
tā nu es vakar izcepu to ziemassvētku kēksu. mīkla bija garšīga visos jaukšanas posmos.
un šorīt, apslakot ar brendiju, sapratu, cik interesanti tagad rītos būs operēt ar kārtīgi smaržojošu stipro alkoholu.
 
 
( Post a new comment )
barbala[info]barbala on December 2nd, 2015 - 11:38 am
man ir šitais
http://ilonagatavo.blogspot.com/2011/11/ziemassvetku-auglu-kekss.html

bet ar modifikācijām gadu gaitā:

žāvaugļus lieku apmēram 2x, ja ne vairāk vairāk, klasiski kombinēju žāvdzērvenes, aprikozes, žāvplūmes, žāvķiršus. ja ir- vīģes un obligāti: apelsīnu mizu cukātus, tās cukurādiņas, šurtur nopērkamās. rozīnes pērku vairākzoršu no uzbekiem: skābas, lielas, ar kauliņiem, lai inčīgāk.

valriekstus vispirms apgraudzdēju un sadauzu smalki. lieku klāt mandeļu miltus. lieku apelsīnu zapfti un mazāk cukura. nelieku nekādus lazduriekstus (ar riekstiem vispār uzmanīgi, lai šamie nepaliek rūgti/sīvi).

mīklas garšvielas tiek daudzkāršotas, cepu mazākos grādos "ar tvaika pannu apakšā" kādas stundas 5-6.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 2nd, 2015 - 11:39 am
ak dies, cik tālu man vēl augt līdz pilnībai, skatos!!!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
barbala[info]barbala on December 2nd, 2015 - 11:42 am
jāaa, divreiz gadā, uz saulgriežiem, es až nezinu, kur dēties no manas konditoriskās pilnības. pārējā laikā tajos troņos sēd citi. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 2nd, 2015 - 11:50 am
man tas pats, šogad jāņos pat stāvēju blakus siersiešanai.
(Reply) (Parent) (Link)
barbala[info]barbala on December 2nd, 2015 - 11:43 am
un protams, ka augļus sakapā smalki pirmajā vakarā, pirms mērcēšanas konjakā- tas ir ķēpīgākais darbelis, jo viss ir salds un sīrapains, īpaši melnplūmes.
(Reply) (Parent) (Link)