None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2021-12-04 20:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izņēmums


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juris_tilts
2021-12-04 23:48 (saite)
Es neskatos uz tevi no augšas, bet saruna tiešām būs diezgan sarežģīta līdz tu nepajautāsi artim, kāpēc viņam ir ok, ja konservatīvie dokso. Jo man interesē īstas, nevis divkosīgas sarunas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-12-05 00:11 (saite)
nu bet viņš taču pats te komentāros augstak saka, ka neatbalsta. strīds cik saprotu ir pat to kāpēc viņs par to un citiem gadījumiem savulaik aktīvi nerunāja savā cibā. es protams varu pajautāt (skat augstāk), ja tev tad būs vieglāk sarunāties. lai gan ja godīgi nesaprotu kāpēc būtu jāuzstāda kaut kādi komunikācijas noteikumi. respektīvi es ar tevi runāšu tad ja tu x pajautāsi šo. ja tu nerunāsi ar y. ja tu būsi z pusē šajā jautājumā.

tatad jautājums - kāds nepārvarams ļaunums tavuprāt var rasties no nesen publicētā manifesta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]juris_tilts
2021-12-05 07:15 (saite)
Paldies, ka pajautāji. Tagad atliek gaidīt visas arta atibildes un skatīties, kā viņš arī iebildīs ext., arī šeit komentārtos, jo viņam jau interesē doksošanas nosodīšana, nevis atbalstīt savus konservatīvos :)

Atbildu uz Tavu jautājumu, droši vien nekāds. Lai gan šajā jautājumā, mani vairāk pārsteidz tas, ka tev ir sašutums vai nosodījums par tvitera linku uz cibas virsatslēgas ierakstu, nevis to, ka politiska "tikumības" portāla redaktors aicina cilvēkus likt koncentrācijas nometnēs. Esi tā pa īstam padomājusi (nopietns, neironisks jautājums), ko tas nozīmē, vai tikai tā "tas jau mūsu krišjānīties, neņemiet galvā"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-12-05 10:31 (saite)
Man ir hmm es pat neteiktu sašutums bet drīzāk pretreakcija pret to atrunu nevis likšanu "es parasti nelieku neko ārpus cibas tādas un šitādas(?) bet šis ir tik šausmīgi, ka izņēmums" tiešām tik šausmīgi un bailīgi... nu da labi. Bet mani patīkami pārsteidz tavs secinājums, ka nekāds. Tad jau kaut kādas minimālas paralēles tomēr varam vilkt mūsu uztverē.
Es to pēdējo aicinājumu uztveru kā norādi uz aicinājumu dažādos veidos izrēķināties ar nevakcinētajiem. Jo manuprāt tā ir groteska ironija par to, kas notiek. Jo arī - iznīcināt ES, un kas tur vēl bija. Nulol. Man nedaudz žēl, ka daļa šeit tik pārnopietni to uztver. Lai gan ko tur žēloties, vnk jāņem vērā.
Bet ja par neironisko jautājumu, tad, jā, šovasar biju vairākas stundas Aušvicas nometnē. Tieši sanāca padomāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]juris_tilts
2021-12-05 11:24 (saite)
Viņš visus tos punktus sludina te cibā gadiem ilgi, un punkts par darba nometnēm nenāk kā pārsteigums.

Piekrītu, ka tas nav jāuztver pārnopietni, krišjāņa kārtējais manifests, kuru tas uztrauc. Un fakts, ka tajā redakcijā ir tādi uzskati ir reāls, nevis normāls.

Bet visi jau sen ir izdarījuši savus secinājumus. Arī tas, ka tevi tas netraucē un tu arī mēģini te viņu attaisnot, saucot to par ironiju (neesi taču pirmo dienu cibā), nav jaunums. Ko gan es, ja godīgi, ne visai labi saprotu. Ja vietā, kura man liktos jēdzīgā, kāds rakstītu tādus baby taliban manifestus, diez vai es pēc tam to vēl par tādu uztvertu un ietu bagātināties ar informāciju. Man ir mainījušies viedokļi par cilvēkiem un institūcijām, izvērtējot viņu rīcību, un man nekā neprasās to kaut kā attaisnot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-12-05 11:51 (saite)
Jā, tev taisnība secinājumi acīmredzot ir jau sen vienam par otru izdarīti, atliek tos tikai piepildīt un piedzīvot.
Un tiesa arī, ka mani ļoti daudz kas netraucē. Ne krisjanis ne gnidrologs, ne adirred ne ingmars, ne zazis. Šeit taču nav ministru kabineta sēdes, bet virtuālās dienasgrāmatas.
Ja šis būtu uzrakstīts Telos es varbūt pārdomātu viņu radikalizācijas pakāpi. taču tagad sanāk, ka man vajadzētu nelasīt cibu? (zinu, ka ne to tu domāji).
Bet es arī negribu tevi pārliecināt cilvekus vai institūcijas uztvert citādi. Domāju, mums katram savi pamatoti iemesli izvēloties piederību. Es tajā naratīvā iederos daudz labāk kā jebkur citur un jūtos kā mājās, kamēr citur salīdzinoši jūtos kā svešiniece. Ar tevi es šeit varu aprunāties, taču tas mums abiem nākas gana sarežģīti un nesagādā prieku, man šķiet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]juris_tilts
2021-12-05 19:40 (saite)
Ja godīgi, man nav pārāk sarežģīti, jo ne jau man ir jāaizstāv darba nometņu manifesti no "intelektuālas ievirzes polemiski izglītojoša tīmekļa žurnāla" "redaktora" kā kaut kāds joks.

Starp citu, ievēroji, ka artis tā arī pa īstam neatbildēja uz tavu jautājumu un nekā nekonfrontēja ext par to, ka viņš uzskata, ka iet pie cibiņa priekšnieka ir pareiza liet?. Starp citu, tā pat kā tu. Nav brīnums, ka tu tajā naratīvā iederies daudz labāk un jūties kā mājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-12-05 21:06 (saite)
Par laimi man arī nav jāaizstāv. Jo kāpēc gan? Es to tiešām redzu kā prikolu nevis aizstāvu kā "viņš jau tikai pajokoja" Ja tu to uztver nopietni man nav vajadzības tevi pārliecināt par pretējo.
Es vairāk par visu to sarunas procesu kas nevis rit raiti bet ir kaut kāda sarežģīta sistēma, kurā novirzās te pa labi te pa kreisi, bet ja tev tā nav un ir interesanti tad forši.
Es kristietībā un puritānismā jūtos labāk, ne jau tāpēc, ka man nav jākonfrontē extranjero. Un šeit atkal, kāds sakars ar ext. Es atnācu iekomentēt kā viens izņēmums vēlāk var pārtapt par sistēmu. Pēc tam man bija aktuāli pateikt ka nevis iebilstu pret pārpublicēšanu bet dīvaino komentāru ar kuru tas tiek attaisnots.
Tad saruna ievirzījās tā ka man vajadzēja paskaidrot, ka es to manifestu nemaz neuztveru nopietni un man sasaistīšana ar Hitleru liekas pārspīlēta. Viss. Tad tu sāki ar to paskat kā citi dokso kāpēc nepiesienies? Bet tā ir tīri tava interese aicināt uz piesiešanos konkrētajam cibiņam. Un ja to nedara tad tu uzreiz paliec kaut kāds aizkaitināts. Tā arī nesapratu kāpēc tieši viņš. Vai tu visiem doksotājiem jautā kāpēc viņi to dara? Un ko tas maina?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]juris_tilts
2021-12-05 21:24 (saite)
"Es atnācu iekomentēt kā viens izņēmums vēlāk var pārtapt par sistēmu". Mani šajā jautājumā interesēja, kāpēc ierakstā minētais izņēmums nav ok izņēmums, bet ar ext ir. Skaidrs, ka ne ne tu ne artis viņu nekonfrontēs, tāpat arī tev nebūs ext gadījumā iebildumi pret "dīvaino komentāru ar kuru tas tiek attaisnots".

Un tu arī tagad aizstāvi kršjāni, nosaucot to par prikolu. Viņš jau gadiem pauž šādus uzskatus. Man tev sameklēt linkus? Tev liekas, ka viņš cik jau gadus te cibā vienkārši jokojas? Haha, ieviest diktatūru, smieklīgs pranks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-12-05 21:50 (saite)
Tāpēc ka ext mani neinteresē. Ne tas ir kāds aktuāls cepiens manā taimlainā ne ko. Man liktos reāli jocīgi tg pēc tava pamudinājums to sākt aktīvi darīt. Ko tu man labu esi nodarījis, ka man būtu tevi jāklausa? Bet nu protams ka aprakstītā situācija ka džeks atrod cita cibiņa priekšnieku un kko viņam no šejienes uzrāda ir wtf. Es saprastu atklātu konfrontāciju tepat cibā. Nu vai vismaz kādu brīdinājumu par šādu nodomu, ļaujot cilvēkam varbūt pašam atjēgties kā tas no malas izskatās un piebremzēt.
Bet jā būtu labi ja tev nav slinkums atsūti kādus krišjāņa linkus. Man viens cits cibiņs arī šodien minēja ko līdzīgu būtu vērtīgi beidzot izpildīt mājasdarbu un palasīt. Ad fontes :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]juris_tilts
2021-12-05 22:02 (saite)
Protams, tev nav mani jāklausa, bet ja jau tev likās svarīgi norādīt, ka dox izņēmumi noved pie sistēmas, kāpēc nenorādīt to arī šim cibiņam, ja jau reiz esi šajā sakarā šeit komentāros, Lai gan protams saprotu nevēlēšanos tieši konfrontēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]juris_tilts
2021-12-05 22:05 (saite)
Es paturēšu prātā, ka gribi redzēt linkus, bet sāc ar leitestpostiem, kur vinš ne no kā nekaunas. Es tev piegādašu linkus, nebūs sarežģīti. Lai gan, godīgi sakot, esi jau to visu redzējusi, tika nepievērs īpašu uzmanību, jo jūties tur ērti, kā mājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-12-06 00:45 (saite)
sarunāts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aborigens
2021-12-05 11:01 (saite)
kā arī vai esi tā pa īstam padomājis ko nozīmē pedējā teikuma daļa "viltus eksperti un viltus demokrātija atjaunota."?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?