None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2021-04-06 11:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Esence
Ja bagātie dalītos savā bagātībā, tad nabadzību, un visus pārējos ļaunumus, kas nāk ar to, varētu iznīdēt vienā brīdī.
[info]antiprojekcija


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]az
2021-04-07 18:53 (saite)
un peec kaada sviedru galda principa tu atcel luke 18:25, kas loti konkreeti pasaka, kaadas ir bagaato ceriibas iemantot debesu valstiibu?

sanjemies, taa tachu ir tava ticiiba, saac mazliet ticeet arii

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-04-07 19:54 (saite)
Pēc tāda, ka tu nevari ieciklēties uz vienu izteikumu, kas tev patīk, un ignorēt Jēzus mācības kopainu. Tevis citētais ir daļa no konkrēta stāsta un konkrēta gadījuma, kur dedzīgam, ļoti ticīgam, bet bagātam jaunietim bija grūti izpildīt visu bauslību. Kālab seko tevis citētais, bet uzreiz pēc tam:

"Bet Viņa mācekļi, to dzirdēdami, ļoti izbijās un sacīja: "Kas tad var tikt pestīts?" Un Jēzus tos uzlūkoja un tiem sacīja: "Cilvēkiem tas nav iespējams, bet Dievam visas lietas iespējamas."

Kura plašāks konteksts, protams, ir šis:

"Jeb vai jums šķiet, ka tie astoņpadsmit, uz kuriem tas tornis iekš Siloāmas krita un ko tas nosita, vainīgāki ir bijuši pār visiem cilvēkiem, kas Jeruzālemē dzīvo? Es jums saku: nebūt ne; bet ja jūs no grēkiem neatgriezīsities, tad jūs visi tāpat tapsiet nomaitāti.”"

Saņemies, tas nav grūti - iemācīties lasīt Tā Kunga svētos vārdus ar tīru un neangažētu sirdi. Turklāt ievēro - šeit visur runa ir par pestīšanu, nevis "labāko socioekonomisko modeli". Protams, valstī un sabiedrībā, kas sastāvētu no īstenticīgiem kristiešiem, ekonomiskās prakses visticamāk būtu taisnīgākas un bagātie arī brīvi dalītos ar nabagajiem. Šāda sabiedrība arī augstu vērtētu laulības neaizskarāmību un seksuālo šķīstību. Bet mēs nedzīvojam kristīgā sabiedrībā un evanģēlijs nevar kļūt par valsts oficiālo likumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2021-04-07 22:44 (saite)
ja dievam viss ir iespējams, tad tev nav, ko bīties, vari dzīvot mierā un uzticēties, ka ne mats no tavas galvas nekritīs bez viņa ziņas. bet, ja kaut kas kritīs, piemēram, baznīcas ietekme, tad pieņem, ka tā arī ir tava dieva griba. varbūt par daudz grēkojusi šī institūcija, laiks nožēlot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-04-08 14:32 (saite)
Es jau tāpat sapratu, ka tev ir kaut kādi iracionāli aizspriedumi pret baznīcu aka institucionalizēto kristietību un ka tev ir uzsvars uz kaut kādu gaisīgu, nekam nepiesietu sirds reliģiju no sērijas "mīli, un dari ko gribi", bet tomēr tavam komentāram nav nekāda sakara ar iepriekšminēto, kur es parādu, ka Jēzus nelolo kādu īpašu selektīvu naidu pret "eat the rich".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2021-04-11 08:21 (saite)
true, saskaņā ar jēzus paša uzvedību, kad viņš patrieca augļotājus no tempļa, viņam nav nekāda naida pret "eat the rich" ;)

būtu labi, ja tu lēnām sāktu saprast arī jēzus mācību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?