krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Pēc tāda, ka tu nevari ieciklēties uz vienu izteikumu, kas tev patīk, un ignorēt Jēzus mācības kopainu. Tevis citētais ir daļa no konkrēta stāsta un konkrēta gadījuma, kur dedzīgam, ļoti ticīgam, bet bagātam jaunietim bija grūti izpildīt visu bauslību. Kālab seko tevis citētais, bet uzreiz pēc tam:

"Bet Viņa mācekļi, to dzirdēdami, ļoti izbijās un sacīja: "Kas tad var tikt pestīts?" Un Jēzus tos uzlūkoja un tiem sacīja: "Cilvēkiem tas nav iespējams, bet Dievam visas lietas iespējamas."

Kura plašāks konteksts, protams, ir šis:

"Jeb vai jums šķiet, ka tie astoņpadsmit, uz kuriem tas tornis iekš Siloāmas krita un ko tas nosita, vainīgāki ir bijuši pār visiem cilvēkiem, kas Jeruzālemē dzīvo? Es jums saku: nebūt ne; bet ja jūs no grēkiem neatgriezīsities, tad jūs visi tāpat tapsiet nomaitāti.”"

Saņemies, tas nav grūti - iemācīties lasīt Tā Kunga svētos vārdus ar tīru un neangažētu sirdi. Turklāt ievēro - šeit visur runa ir par pestīšanu, nevis "labāko socioekonomisko modeli". Protams, valstī un sabiedrībā, kas sastāvētu no īstenticīgiem kristiešiem, ekonomiskās prakses visticamāk būtu taisnīgākas un bagātie arī brīvi dalītos ar nabagajiem. Šāda sabiedrība arī augstu vērtētu laulības neaizskarāmību un seksuālo šķīstību. Bet mēs nedzīvojam kristīgā sabiedrībā un evanģēlijs nevar kļūt par valsts oficiālo likumu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?