antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-10-23 21:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Whatever happened to the flu?
Sāku lasīt [info]artis iepostēto rakstu par to, kā distancēšanās un maskas burtiski rauj dvēseli no krūtīm laukā, un atcerējos kovid noliedzēju tik bieži piesaukto frāzi - "whatever happened to the flu?" (dooh, kovid ir tā pati gripa, hihihī...)

Vai man tikai tā liekas, vai tas ir tiešākais iespējamais pierādījums, ka tā masku nēsāšana un distancēšanās strādāja? Gripai lipīguma koeficients ir tikai nedaudz virs viens, salīdzinājumā ar covid 2+ (nu, par deltu vispār nerunāsim). Tad vai nav loģiski, ka pat ja tas masku efekts ir, piemēram, par trešdaļu samazināta varbūtība inficēties, nekāda gripas epidēmija vairs nav iespējama, un tāpēc tās arī nebija?

Change my mind!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-10-25 09:38 (saite)
Protams, par visu galu galā (ne)atbild politiķi, bet epidemiologi jeb sabiedriskās veselības profesionāļi arī ir tie, kas veido šīs stratēģijas – kā komunicēt, kā veidot šīs kampaņas utt.

Tā ir sarežģīta joma, pilnībā piekrītu. Bet daudziem ir tāds iespaids, ka UK viss ir noticis pats no sevis. Bet tā nav, UK tika ieguldīts milzīgs speciālistu darbs visos līmeņos un ar visiem vajadzīgajiem elementiem, lai vakcinācija veco cilvēku vidū notiktu raiti. Es jau pieminēju to daļu, ka UK tika pilnībā radīts jauns likumisks regulējums, lai kovida vakcināciju varētu ievadīt farmaceiti. Šis lielais darbs bieži no malas nav pamanāms, jo par to žurnālisti nestāsta.

Es arī esmu pārliecināts, ka Latvijā ir speciālisti, kas zina šos aspektus. Iepriekšējais veselības ministrs pat formāli bija ar sabiedriskās veselības izglītību. Es saprotu, ka pat cibā ir, kas to ir studējuši. Bet šķiet, ka Latvija ir kaut kāda melnā bedre, ka vai nu šie cilvēki netiek līdz valdībai vai arī valdība pilnībā ignorē sakarīgos ieteikumus. Es ārdījos cibā arī pavasarī. Kā redzams, no šādas ārdīšanās ir maz labuma. Arī tagad es neredzu, ka politiķi uzņemtos kaut vismazāko atbildību par to, ka nenosūtīja vēstules ne latviski, ne krieviski.

Iespējams, ka tā ir pašu cilvēku attieksmes dēļ. Piemēram, vēstules jautājumā ne jau tikai nacionāļu partijas, bet pat caurmēra cibiņš ir ļoti kategoriski pret – vieni saka, ka krieviem nevajag dot nekādas atlaides, citi ciniski (kā watt), ka vispār tagad tie, kas nav vakcinējušies, lai vaino paši sevi. Cik lasīju, saeimā tagad diskutēs tieši par to, ka nevakcinētajiem būs pašiem jāsedz kovid ārstēšanas izdevumi. Man šķiet, ka vajadzētu pārbaudīt, vai ūdenī nav kādas vielas, kas liek politiķiem zaudēt prātu – šie cilvēki intensīvajā aprūpē pamatā būs veci, bez lieliem ienākumiem, kas tāpat drīz nomirs. Viņi tāpat nav maksātspējīgi. Un tas ir tikai finansiālais aspekts, nemaz vēl nepieskaroties pie morālā vai ētiskā.

Tagad es sāku ļoti augstu novērtēt tos, kam vēl ir spēks un enerģija kaut ko darīt Latvijas politiskajā sistēmā. Man kā autistam tas būtu neizturami, kā dzīve trako namā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-10-25 10:00 (saite)
Ai, nerunā. Es vairāk esmu bijis saistīts ar izglītības jomu, un tur ir tā pat, - ar muļķībām tiek lāpītas vecākas muļķības, un tā mūžu mūžos.

Mums reiz fakultātē ciemojās kāds deputāts (bijušais mācībspēks), un mēs centāmies viņam izskaidrot savu sāpi - gāja runa par zinātniskiem projektiem, kam iespējams piesaistīt līdzfinansējumu, un rezultātā valsts nodokļos saņem vairāk, nekā iztērē finansējot. Doma bija, ja banku "glābšanai" naudu var atrast, kāpēc neatrast šādiem mērķiem (neilgi bija pēc 2008. gada krīzes iestāšanās), par velti glābjot zinātniekus, kam daudziem tajā brīdī gāja ļoti grūti.

Bet nē, tur jau tās ausis sen ir kurlas, tikai vāvuļo savu par "valsts prioritātēm", "drošības situāciju", utt. Agrāk bija normāls cilvēks, visu saprata. Tā kā ir tā kā saki - nezinu, vai tas ir seimā, vai jau kaut kur partiju birojos, bet kaut kas tajā ūdenī noteikti ir. Ne velti saka - power corrupts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?