antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-10-23 21:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Whatever happened to the flu?
Sāku lasīt [info]artis iepostēto rakstu par to, kā distancēšanās un maskas burtiski rauj dvēseli no krūtīm laukā, un atcerējos kovid noliedzēju tik bieži piesaukto frāzi - "whatever happened to the flu?" (dooh, kovid ir tā pati gripa, hihihī...)

Vai man tikai tā liekas, vai tas ir tiešākais iespējamais pierādījums, ka tā masku nēsāšana un distancēšanās strādāja? Gripai lipīguma koeficients ir tikai nedaudz virs viens, salīdzinājumā ar covid 2+ (nu, par deltu vispār nerunāsim). Tad vai nav loģiski, ka pat ja tas masku efekts ir, piemēram, par trešdaļu samazināta varbūtība inficēties, nekāda gripas epidēmija vairs nav iespējama, un tāpēc tās arī nebija?

Change my mind!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-10-24 14:23 (saite)
Par otro daļu – ir lietas, kuras mēs nevaram izskaidrot. Man šķiet, ka tev tieši ir problēma ar to. Tas tev rada lielu diskomfortu, ka tu esi gatavs pieņemt jebkuru skaidrojumu, lai cik maz pierādīts tas arī nebūtu.

Es jau 2 reizes norādīju, ka mēs nezinām, kāpēc gripas epidēmijai ir sezonāls raksturs. Tas būtībā apliecina, ka mēs nezinām, kā gripa patiesībā izplatās. Kādi faktori tam ir noteicošie un kā tie mainās sabiedrībā gada laikā.

Kovids pats jau ir ieviesis milzīgas korekcijas cilvēku uzvedībā. Tie nav obligāti valdības ieviestie pasākumi. Zviedrija ir labs piemērs. Tur maskas nekad nebija obligātas. Un arī viņiem gripa ir ievērojami samazinājusies.

Tikai tad, ja mēs godīgi atzīstam – ka mēs patiesībā nezinām kāpēc kovids izplatās tā, kā tas izplatījās, mēs varam nonākt pie kaut cik uzticamiem datiem. Pētnieki, kas nonāca pie idejas, ka kovids izplatās caur aerosoliem nevis smagākiem pilieniem, par laimi spēja sākotnēji atzīt, ka viņi īsti nezina izplatības veidu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?