antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-10-23 21:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Whatever happened to the flu?
Sāku lasīt [info]artis iepostēto rakstu par to, kā distancēšanās un maskas burtiski rauj dvēseli no krūtīm laukā, un atcerējos kovid noliedzēju tik bieži piesaukto frāzi - "whatever happened to the flu?" (dooh, kovid ir tā pati gripa, hihihī...)

Vai man tikai tā liekas, vai tas ir tiešākais iespējamais pierādījums, ka tā masku nēsāšana un distancēšanās strādāja? Gripai lipīguma koeficients ir tikai nedaudz virs viens, salīdzinājumā ar covid 2+ (nu, par deltu vispār nerunāsim). Tad vai nav loģiski, ka pat ja tas masku efekts ir, piemēram, par trešdaļu samazināta varbūtība inficēties, nekāda gripas epidēmija vairs nav iespējama, un tāpēc tās arī nebija?

Change my mind!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nova
2021-10-24 09:36 (saite)
Šī ir atbilde. Es pat lasīju kkur, ka gripa tagad bija mazāk konkurētspējīga, šo vīrusu izspieda otrs,tieši tāpat kā tā paša kovida lipīgas versijas izspiež mazāk lipīgas. Gripai grūti laiki. Vīrusi savā starpā cīnás par mūsu populāciju, kurš izmanīgāks,tam priekšroka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2021-10-24 09:40 (saite)
Bet sliktā ziņa ir tāda,ka gripa nesnauž un kaļ plānus, kā atgūt savu pīrāga daļu. Tad jau redzêsim, kådas mutācijas piedāvās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antiprojekcija
2021-10-24 11:03 (saite)
Kāds varētu būt mehānisms šādai izspiešanai starp dažādiem vīrusiem (nu, neskaitot nāvi)? Kā saprotu, tad starp variantiem izspiešana notiek tāpēc, ka drīzāk vispirms saslimsi ar lipīgāku variantu, bet pēc tam antivielas vairāk vai mazāk labi strādā arī pret visiem pārējiem.

Starp dažādiem vīrusiem, savukārt, antivielas nepārnesas. Nav problēmas vienā sezonā slimot gan ar gripu, gan saaukstēšanos, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-10-24 13:11 (saite)
Vēl jau arī tas, ka kovidu un gripu visdrīzāk pārnēsā vieni un tie paši cilvēki – tie, kas ir sociāli aktīvāki, tiekas ar vairāk cilvēkiem utt. Kad viņi saķer kovidu, tad viņi uz kādu laiku arī tiek izslēgti no spēles (kaut vai ar temperatūru sēž mājās, bet tagad jau arī noteikta pašizolācija). Arī viņi kovidu saķer vispirms, ka gripai nesanāk laika pieķerties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?