antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-10-15 21:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Antivax ironija
Komiski, ka antivakseri, kas baidījās no vakcīnas saķert vēzi vai palikt sterili, nonākuši slimnīcā pat acis nemirkšķinās par jauno pretvīrusa preparātu molnupiravir, kura darbības princips kā reizi ir bojāt RNA reprodukciju (pamatā, cerams, Covid RNA), radot reproducēties nespējīgas mutācijas.

Protams, "Because molnupiravir works by disrupting how the coronavirus replicates RNA, there could be a concern of a similar effect on human DNA or RNA. (..) in its clinical trial, Merck didn’t test the drug on pregnant women. “In the trial, not only did they exclude women who were pregnant, breastfeeding, or anticipating becoming pregnant, but they also told the men enrolled in the trial that they couldn't have unprotected sex with women for a week after they were done with their medication,”"

Ups! 🙄


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-10-16 12:27 (saite)
Es eksplicīti savā komentārā uzrakstu, ka nepiesienos mapatam individuāli, bet piesaucu viņa lentu kā piemēru šāda veida domāšanai cibā. Savukārt Tu tā vietā, lai atbildētu pēc būtības, lauzi rokas par to, ka pieklājīga vārdiņa vietā ("piemērs") lietoju "sugas pārstāvis".

Un Tu vēl citus mācīsi par diskusijas kultūru, oponentu cienīšanu, un atbildēšanu pēc būtības? Kā Hedera teiktu, eyeroll.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-16 12:35 (saite)
Es nediskutēju par citas sugas pārstāvjiem. Piedod. Sauciet mani par liekuli vai divkosi cik gribiet. Var jau būt, ka mana izpratne nav pareiza un es neko nesaprotu, un esmu pelnījis vislielāko nosodījumu. Bet šis man šķiet pārkāpj to atļauto robežu, kad mēs sākam izturēties pret citiem vairs ne kā pret parastiem cilvēkiem...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2021-10-17 16:07 (saite)
nu, tā no malas šai diskusijā raugoties, izskatās aptuveni tā, ka tu sevi uzskatītu par objektīvāku kā citus.

es ticu, ka tu, iespējams, centies tā rīkoties, bet nebūtu drošs, ka tev īsti labi sanāk -- tāpat kā mums citiem, kur mēs par kaut ko puslīdz nopietni domājam un uztraucmies.

jo galu galā, nav lielāka baļķa, ko neredzēt, kā mums katram savā acī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 17:33 (saite)
Es vienkārši netaisos pieņemt, ka saukt citus par noteiktas sugas pārstāvjiem ir ok.

Es varbūt uztveru sāpīgi, jo autisti arī vēsturiski noteiktās valstīs tika pasludināti par tādiem “kam nav cilvēciskas personības” – nepieder pie cilvēku sugas.

Ja tā ir divkosība vai izskatās neglaimojoši, lai jau būtu. Man šobrīd tas šķiet mazāk svarīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?