antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-09-22 17:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vegānu nīdēja profils
Mani jau ilgi nodarbina jautājums, kāpēc tik daudziem vegānu nīšana ir sava veida apsēstība. Arī cibā regulāri parādās ieraksti, kas "apsmej" šo pārliecību, nemaz nerunājot par drudžainu komentēšanu pie katra [info]zazis ieraksta par to, ko gaļas ēšana reāli nozīmē mūsu mazākajiem brāļiem. Beidzot saņēmos pameklēt pa netu, ko par šo fenomenu raksta gudrāki cilvēki.


Atradu interesantu rakstu, ar visām atsaucēm uz pētījumiem. Sāls, manuprāt šī:

(..) The dominance of meat eating around the world helps the omnivores among us to avoid the idea that it’s a choice – it’s just what everyone else is doing. But when a vegan turns up at a dinner party, suddenly we’re bumped out of the comfortable “mainstream diet” category and into the unsettling “meat-eating” category. By their mere existence, vegans force people to confront their cognitive dissonance. And this makes people angry.
(..)
The tension that results can make us feel stressed, irritated, and unhappy. But instead of resolving it by changing our beliefs or behaviour, it’s quite normal to blame these feelings on something else entirely – all without realising we’re doing it.
(..)
There’s mounting evidence that we’re particularly threatened by people who have similar morals to us, if they’re prepared to go further than we are in order to stick to them. In the end, our fear of being judged far outstrips any respect we might have for their superior integrity.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-09-22 19:31 (saite)
Nu bet tā jau arī tās problēmas risina - vispirms mēs viens otru pārliecinām, ka problēma pastāv, tikai tad varam vienoties kā reāli rīkoties. Kā tad vēl savādāk?

Piemēram, lai vispār kādam atmaksātos ķerties pie tehnoloģiska risinājuma (mēģenes gaļas vai kā tamlīdzīga), jau arī vispirms jābūt daudziem, kas vispār gribētu parasto gaļu ar kaut ko aizstāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-22 19:34 (saite)
Tas, kādas problēmas pastāv ir samērā labi zināms.

/ jau arī vispirms jābūt daudziem, kas vispār gribētu parasto gaļu ar kaut ko aizstāt./

Iespējams ka pat nevajag tos gribētājus, jo ja es veikalā nopērku desu vai šašliku un tas izskatās/ ož/ garšo kā desa/ šašliks un es organoleptiski nedetektēju atšķirību, tad man ir samērā vienalga tieši kā konkrētais paraugs ir izgatavots, galvenais lai pilda savu funkciju.

Līdz ar to - izgatavojam tajā veidā kurš ar mazāku resursu patēriņu dod vairāk produkta, nezaudējot kvalitāti, tas arī viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2021-09-22 19:39 (saite)
mhm, zirņu proteīns FTW

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-22 19:45 (saite)
Nu ja man iedos šašliku A kurš ir taisīts no tā un šašliku B kurš ir taisīts no cūkgaļas un es aklajā mēģinājumā nepamanīšu atšķirību, jā tad problēma ir atrisināta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?