antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-04-05 20:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gudri par eitanāziju
Labi, ja jau man šodien žults liekamā diena - daži te regulāri piesauc neminētus sekulārus argumentus pret eitanāziju, abortiem, viendzimuma laulībām, utt. Par laimi Telosā viens ir nopublicēts, un varam iepazīties ar tā kvalitāti!

Kas ir šis pārliecinošais arguments? "Tas, ko viņi reāli vēlas, ir nevis mirt, bet vairs neciest sāpes."

Ko tas mums pasaka? Ka autors pat nav papūlējies painteresēties par to cilvēku vēlmēm, par kuru likteni grib lemt. Tā vietā ievietots ērti apgāžams salmu vīrs.

Kas tas par argumentu, kas cilvēkam, kurš grib dzīvi beigt ar cieņu, neizrāda pat tik daudz cieņas, lai viņu uzklausītu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-04-05 23:25 (saite)
Nebūt ne, palasi rūpīgāk! Sāpes attīstītās valstīs ir gandrīz atrisināta problēma, taču ir daudzi citi aspekti - bezpalīdzība, būt kādam par nastu, likt tuvajiem sadzīvot ar šādu stāvokli, utt.

Starp citu, ja Latvijā būtu eitanāzijas programma, tad pieteikties uz tādu, būtu reāls veids kā piespiest tiem birokrātiem pacelt pakaļu, un tās zāles cilvēkam sagādāt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-04-05 23:42 (saite)
Zini, kur ir tava problēma? Tu ļoti vieglprātīgi aizslauki prom jebkuras idejas, kas tev nepatīk, un pasludini kā ticamu to, kas ir tavās fantāzijās. Bet dzīve tā nestrādā.

No tava raksta – pati pirmā Sandi Briden: I want to live as fully as possible in my remaining time, without the fear of a painful death hanging over me.

Lai gan dažādas zāles, hroniskas sāpes joprojām ir ļoti nopietna līdz galam neatrisināta problēma pat regulāru pacientu aprūpē. Es saprotu, ka tiem, kas nedarbojas veselības aprūpē, ir maldīgas idejas par medicīnas visvarenību, bet šoreiz jautājums ir daudz niansētāks.

Apgalvot, ka davai, ieviešam eitanāziju, lai piespiestu ārstus nodrošināt labāku atsāpināšanu, ir kā ierosināt gāzes kameras bezpajumtniekiem, lai piespiestu valdības izmaksāt viņiem bezdarbnieku pabalstus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2021-04-06 07:47 (saite)
Reāls veids būtu, kad vairs nevar izturēt, vizuāli nepievilcīgi izbeigt dzīvi pie Jēkaba ielas nama, atstājot vēstu, ka tas varēja būt citādi, jo nez vai "caur puķēm" to nolasītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?