antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-05-11 16:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cochrane report un maskas
Pēc kārtējā kautiņa ar [info]extranjero gribēju tikai piefiksēt, ka Cochrane, kuru ziņojums it kā pierādot, ka "maskas nestrādā" publicējuši precizējumu ar šādu tekstu:
Many commentators have claimed that a recently-updated Cochrane Review shows that 'masks don't work', which is an inaccurate and misleading interpretation.

Ielienot dziļāk pašā reportā, pat paši autori nemin "maskas nestrādā" kā iespējamu skaidrojumu tam, kāpēc netika atrasts nozīmīgs efekts:

The observed lack of effect of mask wearing in interrupting the spread of influenza‐like illness (ILI) or influenza/COVID‐19 in our review has many potential reasons, including: poor study design; insufficiently powered studies arising from low viral circulation in some studies; lower adherence with mask wearing, especially amongst children; quality of the masks used; self‐contamination of the mask by hands; lack of protection from eye exposure from respiratory droplets (allowing a route of entry of respiratory viruses into the nose via the lacrimal duct); saturation of masks with saliva from extended use (promoting virus survival in proteinaceous material); and possible risk compensation behaviour leading to an exaggerated sense of security (Ammann 2022; Brosseau 2020; Byambasuren 2021; Canini 2010; Cassell 2006; Coroiu 2021; MacIntyre 2015; Rengasamy 2010; Zamora 2006).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2023-05-11 21:49 (saite)
Šeit tev arī pilnīga taisnība. Kokrena pārskats ne tikai apstiprina, ka maskas strādā, bet arī paskaidro, kāpēc ar maskām vien ir par maz.

Piemēram, šis “lack of protection from eye exposure from respiratory droplets” bija nopietns iemesls, ka valdībai vajadzēja vēl noteikt aizsargbriļļu mandātu. Tas gan izmaksātu vēl dārgāk, bet neviena dzīvība nevar būt pārāk dārga.

Es arī negribu teikt, ka tā ir valdības vaina, ka tā to neizdarīja. Tur noteikti pie vainas bija stulbā tauta, kura pretojām šādiem ierobežojumiem, un jo īpaši antivax, kurus pamudināja Gobzems un citi, un visas šīs idejas ir nākušas no Krievijas dezinformācijas. Ar brillēm bija tā iespēju izstrādāt automātisko ChatGDP analīzi, kas tās aptumšotu tiklīdz lietotājs skatās vai lasa kādu dezinformāciju. Žēl, ka tādu iespēju palaidām garām un tik daudzi cilvēki tā dēļ nomira.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-05-12 06:42 (saite)
Nesūdzies, ka politiķi, kam no tā ir atkarīga karjera, nespēj atzīt savas kļūdas, ja pats to nespēj pat anonīmi. Un nebrīnies, ka Tevi pēc tam neuztver par nopietnu sarunas biedru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-05-12 07:23 (saite)
Tev pilnīga taisnība. Esmu pieļāvis lielu kļūdu, uzskatot, ka kovidu nebūs iespējams iznīdēt un beigās ar to inficēsies visi. Tas būtu izdevies, ja vien mēs būtu ievērojuši īstu mājsēdi uz divām nedēļām, bez jebkādiem kontaktiem.

Vēl mēs nepietiekami stingri ievērojām 2 metru distanci un nemazgājām rokas, vēlāk arī nevalkājām maskas, kā tas būtu bijis pareizi jādara. Un pats sliktākais, ka priekšlikums par aizsargbriļļu lietošanu tika noraidīts.

Katrā ziņā vakcīnu mandātiem vajadzēja būt vēl stiprākiem, nevakcinētiem vispār nedrīkstēja atļaut iziet uz ielas, vai vēl labāk, vakcinēt viņus piespiedu kārtā, izņemot tos, kuriem ir medicīniskas kontrindikācijas.

Visiem pārējiem regulārus būsterus ik pēc 2-3 mēnešiem. Un jāveicina lielāka apzinātība un bailes no ilgā kovida. Tā tiešām ir ļoti nopietna slimība, kas var skart ikvienu, pat to, kurš ir izslimojis ar kovidu bez jebkādiem simptiem. Ilgais kovids ir īstā mūsdienu epidēmija.

Cik ļoti es biju kļūdījies, kad es visu iepriekš biju noliedzis. Tagad pēc tava ieteikuma es esmu sapratis, cik liela kļūda tā bija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-05-12 09:55 (saite)
opaciņā, tu esi iemācījies sarkasmu?
kaut kā neticās, ka tu visu šo saki nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-05-12 11:20 (saite)
Aizsargreakcija uz to, ka paša pasludinātais "zelta standartu" nesējs tiekšā tekstā pasaka, ka divus mēnešus ir lielīgi gvelzis muļķības. Tad nu arī cenšas sevi pārliecināt, ka vismaz oponenti droši vien tic kaut kam vēl muļķīgākam...

Nekas, gan rīt būs atpakaļ pie vecā it kā nekas nebūtu noticis. Cognitive dissonance is a hell of a drug.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-05-12 12:03 (saite)
es izrādu izbrīnu, jo vēl gluži nesen zināmu iemeslu dēļ extranjero izlikās, ka nezin un nesaprot sarkasmu.

kognitīvā disonanse mums te cibā sit augstu vilni regulāri. vairāki cibiņi mēdz aizrauties ar šo netikumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-05-13 08:54 (saite)
Paga, tu gribi teikt, ka mājsēdes bija kļūda, ka skolu slēgšana bija muļķības vai ka masku un vakcīnu mandāti bija nepareizi. Tu mani tik ļoti apbēdini! Es vienmēr biju domājis, ka tu cieni cilvēku dzīvības un brīvības, jo dzīve ar kovidu nav nekāda brīvība! Šeit tiešām varētu drīz sākties kognitīvā disonanse, jo es nezinu, kā lai tagad izskaidro visas žēlabas, ka valdība tiek nepatiesi vainota?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?