antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2022-06-10 23:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Meklējot vegānisma analoģijas
Manuprāt, labāka un produktīvāka analoģija, nekā, piemēram, verdzība, gaļas ēšanai būtu bērnu pēršana, jo šeit vēl spējam izprast un empatizēt ar pērējiem. Once you get it... nav jau labu argumentu par labu pēršanai, izņemot ieradumu vai vājību, kamēr visi objektīvie argumenti norāda vienā virzienā.

Tas nenozīmē, ka tie, kas to vēl dara, būtu morāli zemāki vai bez empātijas. Vienkārši, vai nu vēl nav šo patiesību izpratuši, vai nav pietiekoši stipri, lai konsekventi īstenotu kādu apgaismotāku audzināšanas metodi (kas, jā, prasa papildus piepūli, un samierināties ar neērtībām).

Saprotams arī, ka tie, kas per savus bērnus, šādus apgalvojumus var uztvert kā personīgus uzbrukumus un apvainojumus. Gluži kā mūsu karojošie gaļēdāji.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2022-06-11 00:17 (saite)
Zini, es jau lēnām sāku nožēlot šo ierakstu. Man sāk likties, ka mēs kā sabiedrība varētu vēl nebūt tur, kur biju domājis. :-/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2022-06-11 00:42 (saite)
nujā, nesaki, ka nebrīdināju (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2022-06-11 00:46 (saite)
ļoti pareizi, ka projekcija nožēlo šo ierakstu, jo salīdzinājums tiešām ir gana glups, lai nepatiktu nevienai frontei. labāk atgriezīsimies vien pie vergturības, kur dzīvnieki tiek uzskatīti par objektiem un privātīpašumu, kas būtu jānoslēpj aiz automatizācijas priekškara. pēršana arī nerada nekādu galaproduktu, kuru kā kokvilnas kreklu varētu nēsāt kāds labticīgs, vergu savā mūžā neredzējis galma iemītnieks. kā arī pēršana nebaro milzīgas industrijas un lobijus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-06-11 00:57 (saite)
Visi labi pointi, bet! Mūsdienās neviens vairs vergturību nespēj attaisnot emocionāli, kamēr gaļas ēšanu var (ieskaitot gandrīz visus vegānus, kas kā normu pieņem, ka citi cilvēki ēd gaļu, un dēļ tā nespridzina restorānus).

Es arī nepretendēju uz to, ka šī būtu labākā iespējamā analoģija. Vienkārši lasot diskusiju pie Hederas sapratu, ka trūkst kaut kāda middle ground, kas ļautu precīzi raksturot kā izjūtu šo lietu. Vari uztvert kā tādu domu eksperimentu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2022-06-11 01:02 (saite)
esmu samērā drošs, ka vergturību mūsdienās kāda cilvēku grupa vēl spēj attaisnot emocionāli. tas, ka šī cilvēku grupa pēdējos pāris gadsimtos kļuvusi par minoritāti, tikai pierāda ka tikumsignalizēšana, morālspiegšana un karojoša aģitācija labi strādā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?