annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2014-01-08 19:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mīļie vegāni, veģetārieši un citi uzturā zinošie, es drusku uztraucos par dēlu. Kopš septembra neēd gaļu, bet vakar atteicās arī no olām un biezpiena. Sieru, par laimi, ēd un netaisās atmest. Cik g siera dienā viņam jānodrošina? 15 gadi, augums 180, svars 60, nesporto, bet brauc ar riteni.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aleja
2014-01-08 21:17 (saite)
varbūt viņam varētu patikt seitans - kviešu proteīns, glutēna gaļa. tā arī rakstās seitan (nevis satan). gemosā var nopirkt maisos, laikam kā glutēnu. ekonomiski ļoti izdevīgi.

pagatavošana gan ir mazliet laikietilpīga, bet vispār ļoti garšīgi ir, un nav soja. jūtībā var paskatīties visādas receptes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2014-01-08 21:19 (saite)
paldies. viņš ēd arī soju, pie krišniešiem, jo es neprotu pagatavot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aleja
2014-01-08 21:26 (saite)
nopietni? soju pagatavot ir supervienkārši. es uz soju skatās mazliet greizi, jo runā, ka tā var ietekmēt hormonālo līdzsvaru.

ar soju var apieties tāpat kā ar malto gaļu. nopērc sojas granulas - uzkarsē krietnu šļuku eļļas, apcepini ķiplokus un sīpolus, tad ieber granulas, tāpat nepiebriedinātas, apbrūnini un pievieno tomātu pastu un mazliet ūdens (pēc vajadzības). nu tur sāli, piparus, sojas mērci pēc garšas. nu tad ar kartupeļiem vai rīsiem, vai makaroniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2014-01-08 21:34 (saite)
izklausās viegli:) bet laikam doma bija, ka neprotu pagatavot tā, kā krišnieši u.tml., jo nepārzinu tās garšvielas (cik esmu dzirdējusi, soja pati negaršo ne pēc kā un piesūcas ar pievienoto garšu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-01-08 21:55 (saite)
Fakts. Garšo kā bezgarīga gaļa. Var mēģināt aiziet pie krišnām un painteresēties par gar garšvielām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aleja
2014-01-08 23:26 (saite)
nu, var jau likt klāt kādas vien garšvielas grib. pamēģini kumīnu, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2014-01-08 23:27 (saite)
un kur to soju pērk, lielveikalā ir?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aleja
2014-01-09 10:09 (saite)
jā, granulveidīgā soja ir pilnīgi visos rimčikos, par maximām nezinu, bet gan jau arī tur ir. rimčikos parasti atrodas pie tām "īpašās dietas" precēm, kur vēl visādi vitamīni un uztura bagātinātāji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2014-01-09 17:02 (saite)
ak jā, ir dzirdēts, ka japānietēm nav klimaktērija un ķīniešiem slikti aug bārda tieši šā iemesla dēļ...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2014-01-09 17:11 (saite)
tipa daudz sievišķo hormonu? tas jau labi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aleja
2014-01-08 21:30 (saite)
bet šķiet, ka seitanā ir vairāk proteīna. vienīgi to gan ir čakars gatavot. no sākuma pagatavo mīklu, pievienojot visādas garšvielas, tad to vāra un tad cep vai nu dara kaut ko citu. lai gan vienkārši novārītu arī var ēst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2014-01-08 21:34 (saite)
ā, tā kā klimpas:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aleja
2014-01-08 23:27 (saite)
nu vārīts un tālāk necepts seitans ir drīzāk kā piebriedināta soja, tikai garšīgāks (jo jau ar garšvielām).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?