annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2011-01-07 10:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izlasīju pie Dienasgrāmatas par mencu un sagribējās. Pērn Ventspilī viena rakstniece bija pagatavojusi brīnišķīgu mencu, pirkusi vietējā tirgū svaigu un tad cepeškrāsnī traukā, vēl tur bija, šķiet, burkāni, sīpoli un krējums, bet varbūt es kļūdos. Menca varētu būt nedārga un izdoties garšīga. Esmu dažas reizes sautējusi foreli ar tomātiem/ķiplokiem/baziliku un baltvīnu, bet es aizmirsu, kādas lētākas zivis vēl varēja šitā gatavot, un Fanija to ierakstu ir noslēpusi. Es vispār nesaprotu, ko tādu garšīgu un interesantu lai uztaisa ēst, lai nav dārgi un nav arī pārāk sarežģīti, īpaši tagad, kad svaigi dārzeņi vairs nav tik forši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2011-01-07 10:51 (saite)
Garšīgi un nedārgi šajā gadalaikā vēl sanāk sašmorēt krāsnī cūkgaļu ar visādām saknītēm - burkāni, kāļi, rāceņi, selerijas sakne, arī kādu kartupeli var piemest.

(Atbildēt uz šo)


[info]shelly
2011-01-07 11:00 (saite)
Menca man vispār liekas viena no garšīgākajām zivīm (ja neskaita lasi un tunci). Tās var gatavot visvisādi, vienmēr ir garšīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2011-01-07 11:03 (saite)
Menca mūsu dienās gan nav neko nedārga. Arī līdaka ir laba, ja vēderu piebāž ar visādām tur zālēm un izcep foljā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2011-01-07 11:03 (saite)
nu par foreli tak būs lētāka

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2011-01-07 11:12 (saite)
līdzīgs radījums mencai ir sudraba heks, garšīgi ja sašmorē ar sīpoliņu, rīvētu burkāniņu, ķiploku un pārlej saldakrējuma + olu maisījuma, pilnīgai izvirtībai var uzrīvēt kādu cieto sieru. Var pirkt saldēto zivju nodaļā un tādu pat nedakausētu arī likt šmorpannā, sanāks sulīgāk.
Šito pat mans izlaistais bērns reizēm ēd.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2011-01-07 11:13 (saite)
oi, vēl gards, bet drusku asakains ir breksis. cenas ziņā manuprat vislētākais no ēdamo zivju kategorijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]liljabrik
2011-01-07 11:13 (saite)
ceptas reņges

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?