annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2011-01-07 10:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izlasīju pie Dienasgrāmatas par mencu un sagribējās. Pērn Ventspilī viena rakstniece bija pagatavojusi brīnišķīgu mencu, pirkusi vietējā tirgū svaigu un tad cepeškrāsnī traukā, vēl tur bija, šķiet, burkāni, sīpoli un krējums, bet varbūt es kļūdos. Menca varētu būt nedārga un izdoties garšīga. Esmu dažas reizes sautējusi foreli ar tomātiem/ķiplokiem/baziliku un baltvīnu, bet es aizmirsu, kādas lētākas zivis vēl varēja šitā gatavot, un Fanija to ierakstu ir noslēpusi. Es vispār nesaprotu, ko tādu garšīgu un interesantu lai uztaisa ēst, lai nav dārgi un nav arī pārāk sarežģīti, īpaši tagad, kad svaigi dārzeņi vairs nav tik forši.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2011-01-07 11:12 (saite)
līdzīgs radījums mencai ir sudraba heks, garšīgi ja sašmorē ar sīpoliņu, rīvētu burkāniņu, ķiploku un pārlej saldakrējuma + olu maisījuma, pilnīgai izvirtībai var uzrīvēt kādu cieto sieru. Var pirkt saldēto zivju nodaļā un tādu pat nedakausētu arī likt šmorpannā, sanāks sulīgāk.
Šito pat mans izlaistais bērns reizēm ēd.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2011-01-07 11:13 (saite)
oi, vēl gards, bet drusku asakains ir breksis. cenas ziņā manuprat vislētākais no ēdamo zivju kategorijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?