adele_varbut ([info]adele_varbut) rakstīja,
@ 2020-12-19 14:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viena lieta, ko es gribētu saprast, ir, cik liela ir iespēja inficēties tajās testēšanas būdiņās. Protams, gribas domāt, ka ir piedomāts par to, kā šādu iespēju reducēt līdz minimumam. Tomēr, ņemot vērā, ka tām cauri katru dienu iet ļoti daudz cilvēku, no kuriem daļa ir slimi, turklāt mediķi var būt noguruši un nenokontrolēt visus higiēnas apstākļus, šis tomēr liekas variants, ko vērts ņemt vērā, īpaši, ja gatavojies testēties. Turklāt pat tad, ja visu izdara it kā pareizi - droši vien nav taču tā, ka mediķis, kas tur strādā, nemitīgi pūš gaisā dezinfekcijas līdzekli. Un, ja vīruss kādu laiku kavējas gaisā, varbūt, ka šādā mazā būdiņā tas var ietekmēt vismaz nākamo cilvēku, kurš testējas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]methodrone
2020-12-19 14:39 (saite)
Trāpīga pārdoma.. Ir zināms gadījums kur viens tā arī inficējās. :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]adele_varbut
2020-12-19 14:44 (saite)
Ou... šis nav forši. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saccharomyces
2020-12-19 14:48 (saite)
ļoti interesanti! no kurienes ir šis gadījums - Latvija, UK, vai vispār citur? un kā ir noskaidrots, ka tieši šādi inficējās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]methodrone
2020-12-19 14:51 (saite)
Latvijā. Man mamma pastāstīja par savu paziņu, tādā kontekstā, ka draugam šovakar jāiet uz testu arī būdiņā. Protams, you can't know for sure, bet ja kaut kur ir kovida epicentrs, tad slimnīcās un testēšanas vietās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2020-12-19 14:58 (saite)
par slimnīcām pilnīgi piekrītu, ka riski ir milzīgi, jo slimnieki un personāls tur tomēr uzturas ilgstoši. taču bez konkrētiem, datos balstītiem pierādījumiem tam, ka cilvēki tiešām inficējas testēšanas punktos, tas nedaudz izklausās pēc stāsta no sērijas "cilvēkiem, kas nav bijuši uz testu, sūta īsziņas, ka tests or pozitīvs", tas ir, drusku sliecas sazvērestības teoriju virzienā. taču būtu ļoti interesanti papētīt un noskaidrot, jo, tā kā neesmu ne mediķis, ne eksperts, savas kompetences ietvaros iespēju, ka šis ir reāls risks, protams, nevaru izslēgt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]methodrone
2020-12-19 15:12 (saite)
Jā, es domāju tāpat. Es vienkārši būšu apprehensive dodoties us tām testa vietām, ar uztraukumu no sērijas - can't trust humans; ja vien tas nav caurbraucamais. Gan jau ka piestūķētos veikalos ir līdzīgas iespējas vai lielākas pat noķert.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saccharomyces
2020-12-19 14:46 (saite)
šis galvenokārt ir minējums, bet man liekas, ka tieši tāpēc ir tik būtiska iepriekšējā pierakstīšanās un tie salīdzinoši lielie logi starp apmeklētājiem (ja nemaldos, pusstunda?) - lai var visu nodezinficēt un izventilēt. esmu uz testu bijusi divreiz (vienreiz vasarā, kad brālis bija kontaktpersona, otrreiz rudenī, kad parādījās respiratoras saslimšanas simptomi) un abas reizes neesmu redzējusi nevienu citu apmeklētāju pirms vai pēc manis, lai gan biju ieradusies vismaz kādas 10 min ātrāk, domāju, ka šis laiks paredzēts tieši tam, lai nodrošinātu higiēnas apstākļus. es arī ļoti uzticos tam, ka visus būtiskākos riskus tomēr epidemiologi gan apzinās, gan arī par tiem sabiedrību informē - taču noteikti būtu forši, ja būtu iespēja šādu jautājumu uzdot uz saņemt speciālista atbildi, lai ir pilnīga pārliecība, ka testēšanas punkti ir droši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]adele_varbut
2020-12-19 15:06 (saite)
Es esmu bijusi uz testu divreiz, un par pirmo reizi neatceros, bet, otrajā reizē, kas bija septembra vidū, ārā vairāki cilvēki stāvējām rindā. Sauca iekšā vienu pēc otra - pagāja tiešām ļoti neilgs laiks starp cilvēkiem, es pat pabrīnījos. Turklāt izrādījās, ka es un vēl viens cilvēks esam pierakstīti vienā un tajā pašā laikā. :D
Nezinu, kā ir tagad, un gribētos jau cerēt, ka par šādiem riskiem tiek domāts un tiktu arī brīdināts. Tomēr raizējos, vai nevarētu būt, ka šī ir viena no tām lietām, kuru nevienam nav spēka pilnvērtīgi risināt, papildus visām pārējām problēmām, kā vajadzība pēc iespējas vairāk testēt un mediķu trūkums un pārslodze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2020-12-19 15:11 (saite)
o, izklausās tiešām neforši par to rindu! es biju oktobrī, viena pati stāvēju pagalmā. iespējams, kaut kas atkarīgs arī no vietas, kurā testējas, hm.

nez, vai ir kāds veids, kā par šo dabūt atbildi no mūsu epidemiologiem. jo vīrusa izplatība jau arī, cik saprotu, nav tūlītēja - lai ieelpotu pietiekamu daudzumu vīrusa, kurš ļauj inficēties, jāpaiet konkrētam ilgumam. publiski lielākoties runā par 15 minūtēm, taču būtu labi, ja varētu atrast maksimāli precīzu informāciju, kas fokusēta tieši uz jautājumu par testēšanas punktu specifiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]adele_varbut
2020-12-19 15:33 (saite)
Jā, jāpadomā, kā šo varētu noskaidrot. Es arī biju domājusi, ka tādā veidā to vīrusu tomēr nav ļoti reālistiski pietiekamā daudzumā dabūt. Bet, pēdējā laikā dzirdot dažādus stāstus par to, kā cilvēki inficējušies, neesmu vairs ne par ko īsti droša. Protams, ka tie ir tikai nostāsti, un nav tiem ļoti burtiski jānotic. Bet atceros, kā vēl pirms laika, lasot par vīrusa izplatību dažādās medicīnas lapās, radās iespaids, ka daudz kas tomēr par to nav skaidri zināms, un ir izņēmumi. Tā, ka, jā, profesionāļu informācija par šo būtu ļoti noderīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pelnufeja
2020-12-19 15:52 (saite)
Es gan neesmu pārāk bailīga par šo, jo tur jau visu laiku vaļā durvis, un laiks ir tomēr ļoti īss, ko tur pavadi. Bet man abas reizes, kad biju testēties, kamēr man pašai veica testu, bija tā, ka būdiņā jau nāca nākamie cilvēki reģistrēties. Turklāt otrajā reizē tur bija sieviete ar vairākiem bērniem, kura paziņaoja "bērni visi ir kontaktpersonas", un tas bija bišķi tāds, ēm, wtf, lai gan racionāli es zinu, ka es jau principā gāju ārā, un reāli nav iespējas, kas es no viņiem inficējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]adele_varbut
2020-12-19 16:16 (saite)
Cerams, ka tā ir. Nu, manā gadījumā durvis bija ciet. Un cilvēki tur mēdz uzturēties dažādos ilgumos, lai gan kopumā jebkurā gadījumā nav ilgi. Nu jā, ja vien tie bērni nesāk tieši tajā brīdī klepot, tad, cerams, vajadzētu būt ok. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

CommonColdPanic
[info]formica
2020-12-19 15:56 (saite)
https://twitter.com/Thomas_Binder/status/1246229289084780544

https://twitter.com/DeepStateExpose/status/1340075122733047811

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?