putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2024-03-04 13:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nepiekrītu mākslinieka jrt zelta margu interpretējumam

es piekrītu, ka mākslinieku darbs un darbi ir tikpat apmaksājami, kā visu citu profesiju veikums. par to nav šaubu.

bet. te viņš jauc māti ar meitu, te nav tas gadījums. te neviens nelūdza viņas mākslas darbu par brīvu. jā, lūdza ieguldīt savu brīvo laiku un darbošanos. bet ne jau kā mākslas darbu. bet palīdzību ķibelē.
pie tā apjoma, kāds projekts bija jāizstrādā jrt pārbūvei, sējumu kalni, autoruzraudzība ar visu būvnieku epopeju, utt, nemaz nebrīnos, ka margu apzeltīšana nebija ierakstījusies kādā tabuliņā, vai kādā rasējumā nebija pievilkta bultiņa ar tekstu - apzeltīt. tā nu attapās pēdējā brīdī, ē, bet kā tad ar margu zeltu? būvnieks pateica, neko nezinu, vai arī iegrieza baiso ciparu, varbūt pasūtītājs iespītējās (iepirkumu procedūra ja jāpalaiž), nezinu. bet arhitektu sirdsapziņa neļāva to norakstīt kā kļūdu un atstāt neizdarītu. atrada risinājumu, krāsoja paši, uzaicināja palīgā citus, mākslinieki noteikti nonāca sarakstā, jo prot vismaz otiņu pirkstos noturēt. būtu bijsui rīgā un pie manis atnāktu šis uzsaukums, būtu labprāt piedalījusies.

neba nu pirmie, ne pēdējie arhitekti, kas naktī pirms atklāšanas pašrocīgi piekrāso pēdējos štrihus, lai būtu tā, kā jābūt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2024-03-04 14:42 (saite)
Nezinu par konkrētā gadījuma peripētijām, bet... kā nozares pārstāvis diezgan regulāri sastopos ar "ēēē, viss budžets iztērēts, bet... tev taču smuki sanāk un vai tu nevarētu izpalīdzēt par vīnu vai pusdienām".
Kopš kaut kāda laika, kad sapratu, ka tā ir ierasta prakse un vispābā jau prorabs par tomēr "prēmijiņu" saņem un ko neiedos citam varēs savākt pats, esmu sliktā un saku nē. Laba kompānija, labai kompānijai, bet man arī neviens neko nedod par velti.

Bet var jau būt ka šis bija balti pūkains gadījums, nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]adinkra
2024-03-05 07:26 (saite)
Pievienojos pilnībā. Daudz esmu darījusi tādus darbus, jo foršie priekšnieki (kas tak gandrīz kā ģimene) dikti lūdz un naudiņas vairs nav, bet šito šausmīgi vajag izdarīt. Zināms jau, kāpēc viņi nekad nelūdza vīriešiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2024-03-05 10:46 (saite)
Arī starp citu :-)
un steidzamajam darbam der tikai "pēc darba" laiki vai sestdienas/svētdienas, kad apmaksātais darba spēks nav uz vietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2024-03-04 19:25 (saite)
es tā kā teorētiski domai varbūt arī savā ziņā piekrītu, bet šis ir tas gadījums, kad bez konkrētu detaļu zināšanas, manuprāt, ir maz jēgas par to spriedelēt.

jo galu galā, ja tas bija projektā, kādam par to jau samaksāja. vai nu projvadam, kurš neizsekoja, vai arhitektam, vai būvniekiem tam darbu apjomā vajadzēja būt.

no otras puses, lai arī šis projekts , protams, nav nekāda megabūve, tas ir gana liels, kļūdas un nepilnības var būt visur, un nereti cilvēki būs pārkrauti ar darbiem, turklāt, kā zinām, kultūras nozarē ticami, ka par atalgojumu, kas nereti nav pietiekams, lai atpūstos par, ja tam ir laiks.

konteksta vajag. 🤷🏻‍♂️

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2024-03-05 20:04 (saite)
Nope. Nē. Nu nē.
Tad lai arhitekti arī krāso.
Būvnieki nenotāmēja, arhitekti nepamanīja, davai, visa pasaule, sadodās rokās, mums te zeltu vajag.

Varbūt es pārāk personīgi kaut kā uztveru, es nevaru uz JRT biļetes nopirkt, ja izdodas dabūt "pa blatiem", tas ir gandrīz soķis uz diviem.
Tas ir kā krievu laikos teica - "dzimtene", kad tai tevi vajag, "valsts", kad tev viņu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2024-03-05 20:46 (saite)
arhitekti jau paši arī krāsoja un uzsauca launagu palīgiem. par to arī stāsts, ka arhitektu kļūda, kuru viņi atrisināja, kā mācēja un varēja.

visi tik gudri, kā paši savos projektos nekad nevienu kļūdu nebūtu pieļāvuši. un tā gaile arī stulba, būtu aizgājusi uz mierielas kasi, paņēmusi pāris tūkstošus, samaksājusi kādam krāsotāju kantorim un lieta darīta. a tagad tāds nesmukums, ai ai ai

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pavisam
2024-03-05 21:06 (saite)
Tas par to Miera ielas kasi laikam ironija par ko konkrētu, bet nesapratu.
ja tā ir arhitektu kļūda, tad vai nu krāso paši vai maksā no savas kabatas.
Protams, var arī šādi risināt un labi, ka ir kas atsaucās .
Bet jārēķinās, ka daļai sabiedrības tas nepatiks.
Visi kļūdās, maksā par to, arī negatīva reakcija un publicitāte ir maksa un mācība nākotnei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?